Results 1 to 14 of 14

Thread: gastritis u zadnjem trimestru

Default gastritis u zadnjem trimestru

Ne znam cure kako je vama,ali ja si nikako ne mogu pomoci... Ne spavam zbog te kiseline, nista ne pomaze. Ni peptoran..a ionako imam griznju savjesti kad ga uzmem. Sad sam u 34, tjednu i cini mi se da ide sve gore i gore. Ima li koja iskustava s kakvim prirodnim pomagalima za ovaj problem? Pa ne znam vise sta da radim,umorna sam,a ne mogu spavati... Heeeelp!

ja sam jednom u naletu očaja popila sodu bikarbonu jer je to bilo jedino što sam imala doma...
    nisam jela ništa iza 6 sati, obroci jako mali, većinom kuhano, ništa prženo, masno ni sa zaprškama.
    bilo je gadno, ali nekako sam preživila .
    u prijašnjim trudnoćama nisam imala takvih problema.

nine's Avatar

grickat bajame, zrna kave, sodu bikarbonu, sodu b. zapjenit u ocat, rupurut tablete, ma sve sam probala, evo 3i30 ja opet ne spavam od tog užasa i dalje nemam ideje...čini mi se da mi Donat MG jedini čini bolje

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Glavu na poviseno kad legnem i sto manje tekucine prije spavanja i iskljucivo mali obroci u popodnevnim/vecernjim satima. Od pomagala, enzim papaje u tabletama.

mimi 25's Avatar

Isto mi se dogadjalo u obje trudnoce zadnjih mjeseci.

Quote Originally Posted by gita75 View Post
    nisam jela ništa iza 6 sati, obroci jako mali, većinom kuhano, ništa prženo, masno ni sa zaprškama.
    bilo je gadno, ali nekako sam preživila .
    I ja sam ovako radila. I doslovno sam spavala u sjedecem polozaju jer nije bilo sanse da legnem. Da sam mogla spavala bi i stojecki. Jooooj, kad se sjetim. A mislim da me opet to ocekuje.....

Inda_os's Avatar

I ja sam zadnjih mjesec dana prve trudnoće spavala sjedećki ... u ovoj trudnoći me je žgaravica počela mučiti već u drugom trimestru i sad u trećem ima boljih i gorih dana. Gorim danima obično koristim Gastal i pomogne mi.
    A definitivno najbolji lijek je porod

Ima li koja mozda iskustva s onim sirupom iberogast? Evo sinoc, smirilo se nakon povracanja i caja od mente
    A sve me strah kako se vecer priblizava,jer znam sta me ceka...:banghead:

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Jesen u meni's Avatar

Inda_os, tvoj lijek je najbolji
    Ja muku mučim s gastritisom još od srednje škole i nema nekog posebnog lijeka. U jesen bude najgore i kad se nerviram. I sad me muče žgaravice, ali manje.
    Dobro je jesti bademe i kokice. Kažu da pomaže med od kestena. Meni nekad bude malo lakše kad popijem mlijeko.
    Doktorica mi je rekla da smijem popiti Rennie, ali nisam do sada, jer je još podnošljivo.
    Definitivno će pomoći, kao što su i druge cure rekle, da spavaš na povišenom i da ne jedeš neposredno prije spavanja.
    Čula sam da je i Citrofit jako dobar za želudac, samo je jako gorak pa se bojim da ti ne bi baš previše dobro legao kad te želudac i ovako pati.
    Sretno. Ako nađeš nešto što pomaže, javi.

mimi 25's Avatar

E da, hladno mlijeko je i meni pomagalo.
    Ponekad bi mi dobro sjela i jabuka.

Kupila sam te iberogast biljne kapi. Pa cemo vidjet. Javim dal pomazu.

Dakle,evo prvu vecer su kapi iberogast pomogle
    Danas sam ih uzela 2x i planiram 3.put prije spavanja. I pomogle su. Vidjet cemo jel to slucajno ili stvarno djeluju...

zibba's Avatar

Osim spavanja na povišenom ( pazi na leđa jer bole od toga), super je med od Dr. Petrovića za gastritis. Poslije jela jednu čajnu žličicu otopiti u malo tople ( ne vruče) vode i to popiti. Nevjerojatno ali pomaže, žgaravica ode kroz 15 min. ako je problem u prejakoj kiselini.

Mislim da nije cak problem u kiselini,vec mehanicke prirode: 1. Pritisak na zeludac
    2. Opusten sfinkter jednjaka
    3. Lezeci polozaj
    E sad... Ovi pripravci donekle pomazu,ali meni zasad ipak duuuuga setnja prije spavanja najbolje pomaze. I spavanje na povisenom. Polusjedeci. Uspijem nekako zaspati :rolleyes:

ValaMala's Avatar

Imam uzasnih problema sa zgaravicom, a prirodni lijekovi ili oni skroz sigurni u trudnoci, kao rennie, ne pomazu bas ni malo. Nocu je najgore, doslovce mi se kiselina izlije u grlo i usta i nemam pojma sto i kako dalje. U 31tt sam i nije kao da se imam strpiti jos sam malo. Jucer sam popila peptoran i prvi put spavala normalno nocu. Stvar je u tome sto pise na uputama da ne smije olako uzimati u trudnoci i frka me, pa sam ga sve skupa popila 3 x u trudnoci. Jel uzimala koja kakav lijek, peptoran ili ranital (to su mi davali proslu trudnocu pred kraj, dok sam lezala u bolnici na cuvanju) i znate li zasto nisu preporucljivi?