Moj sin treba kupiti te karte da se igra s djecom, ali kao postoje neke jače, bolje, i on to želi, a ja ne znam kako se to uopće kupuje i u čemu je vic? Koje su jače? Gdje se kupe? Kako se zovu?
:zastarjela mama:
Moj sin treba kupiti te karte da se igra s djecom, ali kao postoje neke jače, bolje, i on to želi, a ja ne znam kako se to uopće kupuje i u čemu je vic? Koje su jače? Gdje se kupe? Kako se zovu?
:zastarjela mama:
Eh, nisi zastarjela, to je tak komplicirano da ja i dan danas ne znam da li kod tih karata stvarno postoje pravila ili ih klinci ad hoc izmišljaju...
Kod nas je toga bilo za nabaviti u kvartovskoj knjižari, prodaje se u malim paketićima po nekoliko komada (ali ne vidiš kaj je unutra dok ne otvoriš, pa ti je to lutrija). I nije to baš bilo badava...
Tak smo se snalazili, sve dok jedne nedjelje na Hrelićunismo našli dva velika debela paketa valjda od 25 ili 30 komada svaki, po 10 kn svaki...
Moji još uvijek imaju po debeli bunt (jer to se razmjenjuje) i sumnjam da bi ih dali jer se još povremeno igraju (pravila ne kužim, svaka karta ima uputu na engleskom ili njemačkom), ali pitat ću - ako im to ne treba više, ja bih bila jako sretna da se toga riješimo.
Inače, ovo mi je najbolji biser kad su yugioh karte u pitanju: http://www.maxrev.de/chuck-norris-al...bild-73989.htm (najtekajzameriti)
Hvala na informaciji! i ako ćete ih se rješavati, mi ih dakako primamo, i pošteno plaćamo!
sve ovo potpisujem.
i, iako je pravo malo bogatstvo potrošeno na te karte tijekom godina (uglavnom smo kupovali sve originale, što god to značilo), i zna se par mjeseci uopće ne sjetiti tih karata, svako pol godine ih se sjeti i opet su u upotrebi tako da je to isplativa investicija. ima i kutije, i albume i folijice za najbolje karte, da ih sačuva. jedno vrijeme je išao čak i na neka takmičenja, bila je organizirana liga.
u više navrata sam se trudila naučiti pravila i igrati s njim, al nije mi išlo. zato i sumnjam u ovo boldano.![]()
Moj sin kaže da mu dečki neće reći gdje se kupe neke karte, jer su te najjače, pa onda će ih pobijediti, a on hoće te najjače. I kad već kupujemo - pa ajmo kupit te najjače, moram nagraditi svog malog prvašića, al ne znam časna riječ kako se to gleda, kupi, što to znači... Help!
Da, da, sve potpisujem. Originalke su skupe i preskupe, ali s druge strane, stvarno se razvlače kroz godine igre-zaborava-igre...
Ifi, pitat ću svoje dečke, ne znam ima li nešto po čemu se zna kakav je paket koji kupuješ, ali bojim se da nema.
ifi, nije to tako jednostavno.
ovako, bit igre (koju vjerojatno ni tvoj mali ni ostali ne kuže uopće, samo misle da kuže) je da svaki igrač ima svoj složeni dek (špil). svak dakle igra sa svojim špilom. o tome kakav ima špil ovisi mu i rezultat igre.
a slaganje špila je dugotrajan, mukotrpan i skup posao.
kad kupiš paketić, ne znaš koje su unutra karte. one su u omotu.
dakle, moraš ići na količinu. a onda iz količine na kvalitetu.
Ma klinci prodaju te karte za takve užasne novce da ti se zavrti u glavi (po par sto kuna... katastrofa...)
To nisam dozvoljavala. Kaj je preveč - preveč je... Užas! Prava yugioh mafija! Pogotovo ako to u školi uzme maha... S mjerom - ok, ali treba klincu reći da je to igračka i da karta s likom nekog jezivog boga ipak ne vrijedi 300 kn ili tako nešto (nemaju oni osjećaj, ne možeš zamisliti kuda to srlja).
Evo kako bi se mogla snaći (ovo mi se čini ok cijena, 50-60 kn za špil bih dala): http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/yu...-oglas-6189829
Okej... pogledah na njuškalu - tamo nude te deckove, a ja još uvijek ne znam koji deck da kupim?!
Ja mislim da je A. tek ovog ljeta naučio prava pravila, jer se našao u ljetnom kampu s vršnjacima koji zapravo igraju. I onda je on naučio brata, tako da su igrali kao treba. Ali A. ima bolji špil (oni to zovu dek) pa pobjeđuje, a taj dio je na sreći tj. količini tj. ulaganju ambicioznih roditelja![]()
Ne ide to tako - lijepo ti je cvijeta rekla...
Deck koji se prodaje je netko sebi sastavljao. Nema dva ista.
Ifi, ja ti mogu pitat A. koji bi on izabrao.
E, Vertex, to te ja pitam!
Nego, jel vidite vi što mi mame svašta moramo radit. Ajde skuhat i opeglat, al to s kartama... uf... komplicirana generacija...
Čekaj samo da vidiš kad još malo naraste, bit će ti toga sve više... Moji se umrežavaju na nekoj igrici, ja to više ne mogu slijediti uz najbolju volju. Čak su otrovali i profesora informatike, he he he... Nekaj im moram i dozvoliti kad već ne dam profile na fb jer još nemaju 13 godina.
Kod nas igra pravilo da je moja karta uvijek slabija. I onda nabrajamo i čitamo kako se koja zove pa polomimo jezike, ni moj ne zna pravila. Ali je pokupio iz crtića koja se čudovišta spajaju s kojom kartom pa joj daje dodatnu snagu, koja povlači kartu s groblja, koja otima protivniku čudovište itd. Komplicirano, ali isto se igra s tim kartama pa ima već dvije godine sigurno.
Imaš ih u One2play.
Postoje pravila, ali s toliko iznimki da de facto svaka karta ima svoja pravila. A vjerojatno ih još i klinci izmišljaju na licu mjesta.
MM je išao proučavati pravila tih karata i zaključio je da to nema smisla ni pokušavati naučitii cijela ta igra je prilično nesuvisla, ja nemam pojma kako se A. karta s tim čudom u školi (trenutno i nisu u modi, pa ih ne nosi, ali jedno vrijeme su stalno bile u opticaju), kad se karta doma s tatom, jedna partija traje dulje od sata.
"Originalke" se mogu kupiti u kioscima Tiska, A. ima nekoliko špilova još otprije, a sad ih više ne kupuje, povremeno ih mijenja u školi.
Evo tu ima uputa kako se napravi odgovarajući špil (samo sam našla, ne da mi se s tim zamarati, ali ako kome treba, nek čita):
http://www.yugioh-planet.net/index.p...&limitstart=20
Ja sam tak sretna da se moji već dugo nisu na te karte sjetili, ali nikad se ne zna - obično zimi to izvuku iz bunkera kad se ne mogu više natjeravati vani + kad im ne dam da dugo vise na računalu.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.10.2012. at 11:31
Ifi, škola mu je popodne i navečer se vidimo toliko kasno da nismo stigli do karata, večeras ću ga zaskočit laptopom čim dođe, sigurna sam da će bit ugodno iznenađen :D.
Inače, pitala jesam i kaže da će rado pogledat, i još da treba pazit s Njuškalom jer da često prodaju falšete pod originale. To ti je insider info![]()
moram li priznati da sam jako sretn što to moji tangiraju 0%.
inačle neke cure su rekle da ih ima i po kineskim dučanima za kupit.
i mi imamo to cudo doma, sad za jedan dio zanm da je original, a drugi je mali stedljivac kupio na nekom kiosku za neke manje novce (pa vjerujem da to nije original)
ja o njima nemam pojma a moje ambicije su ravne 0 za nauciti.
Ifi svaka cast kad ti se da.
sto nema tih karata u frankopanskoj u ducanu carta magica, meni se cini da sam ih tamo vidjela
Evo, ovaj je proglasio "solidnim", dosta dobre karte za razumnu cijenu. Oni od 250 kn su s boljim kartama, ali kaže da je to preskupo.
Evo, ja pitala svoju ekipu hoće li udomiti karte (bolje da nisam, jer samo sam ih podsjetila na njih nakon ljetne pauze).
Naravno, sad ih baš jako trebaju...
Ifigenija, sorry, ništa od transakcije, ali koliko vidim snaći ćeš se i na drugi način. Sretno i dobru zabavu! Ako ikada nađeš neku logiku u tim kartama i igrama, dojavi da nešto naučim i da se prestanem osjećati inferiorno...
Ma pravila su uzasno komplicirana, kao i za Pokemone i Magic The Gathering ili bilo koju drugu igru s tim custom deckovima.
U principu se pocinje s tematskim, vec slozenim deckovima koji su prije nesto godina kostali, recimo, sedamdesetak kuna. To je ona kutijica velicine dzepne knjige, otprilike, s XY brojem karata, spremna za ucenje pravila. Ono, dobijes dovoljno da mozes poceti igrati, ali ispadas skroz bezvezan, nesposoban igrac. Ako se dobro sjecam, unutra je dovoljno obicnih karata za spil, plus tu i tamo koja jaca, hologramska, ili kakva vec, koja dodje kao dodatno iznenadjenje.
Onda se kupuju oni mali paketici za nadogradnju deckova, u neprozirnim omotima, a za nesto manje novaca. Naravno da ima brdo duplih, bezveznih i tu i tamo neka dobra, jaka karta. One najbolje se kupuju na internetu, aukcijama i slicnim i kostaju... hm, pa puno vise nego sto bi bilo tko, tko nije valjda (polu)profesionalno u cijeloj prici zelio platiti.
S obzirom na slozenost pravila, u principu je skroz za ocekivati da ce vecina (manje) djece igrati nesto otprilike. Sve u svemu, slazes deck, odabires s kojom kartom ces 'napasti' protivnikovu, i onda se sukobljavaju sve one karakteristike ispisane na karti i jaca pobjedjuje.
Itakoto.
Komplicirana filozofija; skup sport.![]()
ma ne trebaš se ti baviti. on će. kod nas jeyugioh u optjecaju već jedno 7 - 8 godina, od kad je krenula prva tura crtića, i isto im se svako malo veliki vraća, periodočki se izmjenjuje interes za njih i pokemon karte sad je navukao manjeg, a već vidim da će i najmanji bit zaražen za koju godinu. ja ih se neću riješiti nikad. originala imaš u o2p, deck je 100 ili 150 kn, boosteri mislim 20.fejk karata imaš kod onih stričeka koji prodaju kokice, tamo je deck 30/40 kn.
kaže T da originalne imaju u jednom čošku nekakav zlatni/srebrni kvadratić, pa pregledaj ove što si kupila kad ti stignu.
najpozitivnije kod tih karata je što su mi poklonile sate i sate mira, a i kad je T vani, ne brinem di je - na klupici, karta s ekipommajkomila:
Pa ako su tak dobre, koga briga?
Ja nemam pojma kaj mi doma imamo - originale ili kopije.... Kupovali smo te paketiće, valjda su to bili originali, ali iskreno - karte služe svrsi i ne sjećam se da je bilo tko moje dečke prozvao ili optužio da imaju kopije, ali iskreno - ne znam.
ja nemam pojma, samo ih povremeno pokupim po stanu i oduprem se nagonu da ih pobacam. ali imamo i jednih i drugih. ne pada mi napamet neke velike novce potrošiti na te budalaštine, pa kupovine i kolekcionarske fore ne dolaze u obzir. ove originale i o2p si kupuju sami, od svojih novaca, mi smo kupili jedan deck za neku prigodu (božić, rođendan, ne znam više kaj je bilo) i amen.
ja sam donekle skužila o čemu se radi gledajući yu-gi-oh crtiće, ali i dalje se iz principa odbijam kartati s njima, užasno mi je glupa ta igra.
i da, pravila su ta da su njihove karte uvijek jače od mojih![]()
a gdi on tomisli igrati, kod nas u školi je zabranjeno kartanje.
mislim da ti je bolje kupiti detetu Uno karte smislena je igra i može se igrat do besvjesti.
poslije škole i prije škole igraju u parku na klupi. u školi ni ne stignu, prekratak im odmor
u boravku, kad su napravili sav posao i dok cekaju kad ce po njih neko doci