Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: krvarenje desnih???

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno krvarenje desnih???

zadnjih mjeseci mi krvare desni i to jako
    dal to ima veze sa trudnocom?
    vec godinama koristim pastu parodontal (bas je protiv paradontoze) jer sam imala vec problema sa tim ali nikada ovako jakih krvarenja
    uzimam prenatal i jos pijem sumece tablete c vitamina i kalcija...
    help....imam osjecaj da ce mi svi zubi popadati

dal se nekome jos to dogada?

beso

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam isto baš neki dan skužila da su mi počeli krvariti, ali nisu prejako, tako da si mislim da je to isto još jedna od nuspojava u trudnoći

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da kucnem, inace imam odlicne zube i nikad nisam imala problema s njima. U trudnoci su mi se desni uzasno puno prokrvljavale i krvarile tijekom svakog flosanja, pranja... izgledala sam ko vampir.
    Bila sam kod zubara, rekao mi je da je to cesta pojava u trudnoci, ali mi je i prepisao posebnu pastu za zube (na poslu sam i ne mogu se sjetiti tocnog imena - orthrodont ili arthrodont - ima je u svim ljekarnama) i preporucio da perem njom zube dva-tri puta tjedno kako bi sprijecila da se ispod tih oslabljenih desni pocne uvlaciti kamenac.
    Provjeri sa zubarom, za svaki slucaj.
    Pozdrav!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cijelu trudnoću su mi krvarile desni i meso se bilo malčice povuklo ali se nakon poroda sve vratilo na staro. Nuspojava trudnoće

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

eto mene k vama
    skuzila i ja da mi krvare zubi onak nije mi bas bilo to prvi put super pa mi kazu da je to normalna pojava u trudnocu pa eto nemamo brige
    cak mi nema veze koju pastu koristim ali sam skuzila da moram slabije trljat zube pa onda manje krvari

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    tijekom svakog flosanja, pranja... izgledala sam ko vampir.
    tak ja izgledam steta sto je proslo doba maskara...nebi se trebala kostimirati

inace prve dvije plombe u zivotu sam dobila tek sad u trudnoci, tako da nikad nisam imala problema

zabrinjavaju me one babske price...jedan zub za svaku bebu i sl. gluparije koje mi sad ne izlaze iz glave

morat cu do zubara al on je u zg. pa ce to pricekati...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To je normalno, i meni krvare desni, a i nos!
    A ova bapska, da dijete "pojede" kalcij iz zubi- glupost. Jedini razlog zbog kojeg u trudnoći treba češće kod zubara je upravo to krvarenje i oticanje desni- zbog kojeg zubi postaju hranilište za bakterije, pa se rizik od karijesa povećava.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Cijelu trudnoću su mi krvarile desni i meso se bilo malčice povuklo ali se nakon poroda sve vratilo na staro. Nuspojava trudnoće
    I meni je bilo tako pa sam kupila soft četkicu za zube da malo manje krvare kad ih četkam...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

isto!

soft cetkica me spasila!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su počele krvariti desni oko 7. mjeseca trudnoće, bila zubaru, sve ok, normalna pojava u trudnoći, paradontal pasta, prestalo nakon porođaja. Inače su mi zubi zdravi, ali mi je zubno meso još uvijek malo ''deblje'', čekam da i to prođe...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni su počele krvariti tek kad sam rodila i to je trajalo nekih 7-10 dana, i bilo je koma.

gala000

Početno

znam kako je krvarenje desni i manje krvarenje iz nosa normalno u trudnoci(naime zato jer nase srce povecava obujam pumpanja krvi pa ta kolicina krvi izaziva visok tlak u krvnim zilama;kapilarima, i zato se to dogadja),ali zanima me kada vam se to pocelo dogadjati u kojem mjesecu?
    ja sam sada u 24. tj i vec nekoliko dana u ispuhujem krvavu sluz iz nosa nije krvarenje ali...
    zanima me to za zube jer inace imam strah od ispadanja zuba(mislim paradontozu u obitelji) pa me strah da se sad ne razvije :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne sjecam se tocno..al znam da je,kako je trudnoca napredovala, tako je i krvarenje desnih... mogla sami 'isisati' krv pred kraj trudnoce... soft cetkicom se definitivno poboljsalo...
    navodno je cajod kupinovog lista dobar za desni... i zalfije...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je to tak jako pocelo unazad mjesec dana, znaci sa 25 tj

probat cu i ja sa nekom soft cetkicom, a mogla bi i caj od zalfije/kadulje znam da mi je to vec netko davno spomenuo
    cudi me kaj mi ova paradontax pasta vise ne pomaze

a sto se tice krvarenja iz nosa znala sam nekad vidjeti malo krvi na maramici nakon puhanja nosa, al uglavnom ujutro...nisam bas davala previse paznje jer nije tak jako

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam u 17 tjednu a nos i zubi su mi krenuli vec skoro negdje u 12-13 tjednu tu negdje nisam sad bas 100 % ziher :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam si zubno meso u trudnoći mazala propolisom i pomagao mi je. I meni se situacija popravila nakon poroda. Inače meni je zubar savjetovao tvrdu četkicu da bi čim bolje iščistila zube, bez obzira na pojačano krvarenje.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam kupila neku djecju soft cetkicu i sad je malo bolje

i ja sam cula to da trebas jos jace cetkati da prode, al meni je samo gore bilo od toga

valjda ce biti ok

beso

gala000

Početno

desni mi krvare ali nista strasno i alarmantno nego me zabrinulo sto mi se jutros okrhnuo zub...nije jedinica,sestica je...inace bih umrla jer me oduvijek bilo strah da mi se zubi ne saspu iz cista mira(NE ZNAM OD KUDA TAJ GLUPI STRAH ALI TAKO JE)...to mi se dogodio jutros......jedva cekam kad cu kod zubara,unatoc strahu od njega,malo me lovi panika da ne budem trebala vaditi zub...NIKAK u zivotu nisam vadila zub svi su na broju mislim da bih trazila narkozu

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni se napravilo nešto poput kamenca na veći zubi :shock: To jednostavno ne možeš oribati nijednom četkicom za zube! Zubar mi je to čistio kao klasični kamenac ali baš ne ide tako lako. Sad, tri tjedna nakon poroda vidim da je samo nestalo :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam izuzetno dobre zube medjutim u trudnoci su i meni krvarile desni tijekom pranja zubi i to prvi put u zivout. Otisla sam u zubara i on mi je rekao da je to normalno i desava se zbog hormonalnih promjena koje utjecu na sluznicu kako usta tako i nosa. Medjutim moj veci problem je bio krvarenje iz nosa koje bi se desilo onako iz vedra neba u bilo kojoj situaciji a muz mi se komirao ujutro kad bi vidio jastucnicu prekrivenu krvlju (kao u Kumu 8) ). Sluznica nosa mi je bila jako otecena. I za to mi je receno da je normalno iako sam morala kod otorinolaringologa jer je to krvarenje vec bilo pretjerano. I danas 5 ipo mjeseci nakon poroda mi nos krvari ali znatno manje.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam da je protiv krvarenja desni dobar q10 ali ne znam smije li se uzimati u trudnoći. zna li itko?
    evo, desni me rasturaju....uf.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

normalno je to u trudnoći.
    meni je zubarka preporučila pastu aronal forte. ima je u dm-u. nije skupa.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni je ginekolog preporucio c vitamin sumeci i bolje mi je ne krvare ko da sam vampir,al nije ni prestalo podnosljivo krvarenje

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ajoj,sta ce li se tek onda meni dogodit,ja sam prije par godina imala gingivitis i povlaci mi se zubno meso! zubi su mi jako krvarljivi,imam slabu caklinu i moram ic MINIMALNO 2x godisnje u zubara da odrzavam stanje....sada kako trudnicama preporucaju da stalno nesto grickaju (protiv mucnine,kiseline),inace puno manjih obroka,to je naravno gore po zube....nemogu bas na poslu poslje svakog zalogaja ic u wc prat zube...ono sto je meni pomoglo kad sam imala gingivitis i krvarenja je tus za usta,zakon stvar,mlaznica koja pod pritiskom izbacuje vodu u tankom mlazu i cisti prostor izmedju zuba i ujedno masira gingivu! (zato je bolja od samog flossa) kad sam ga pocela koristit imala sam feeling da sam bila kod zubara na ciscenju! Toplo preporucam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •