čokolada prvotno napisa
Noa, nije da tjeram mak na konac, nego me stvarno zanima jer nisam te struke - kako se baždari test? Ja bih laički rekla ovako (ali, naravno, možda nisam u pravu) : sastaviš 10 zadataka (pitanja), za svaki odrediš koliko bodova nosi (1, 2, 3...ovisno je li dopunjaljka na prazne crte ili zaokruživanje a-b-c ili se naprosto traži točan rezultat/odgovor), izračunaš prema zadanim postotcima koliko bodova treba za "ulaz" u određenu ocjenu, zbrojiš postignute bodove i gotovo.
Svaki učitelj najbolje zna kako mu funkcionira razred, na koji je način predavao gradivo i što može tražiti od učenika. Mislim, nemam ništa protiv unificiranih/već pripremljenih testova kao takvih, ali mi se (opet kao laiku) čini da je osmišljavanje testa baš zanimljiv posao gdje može doći do izražaja kreativnost učitelja.
(Dobro, ja to iz vlastitih cipela jer baš uživam u sastavljanju vikend-testova iz HJ, MAT i PiD za moje dijete i baš mi je zanimljivo gledati kako reagira ili ne reagira na drugačije postavljena pitanja o istome.)