Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: tvrda stolica

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno tvrda stolica

Malecka mi se već dva dana muči sa kakanjem.. dohranjujem ju nešto više od mjesec dana i idemo zaista polako s uvođenjem namirnica i do prije nekoliko dana je bilo sve u redu.. prije par dana pojela je cijelu bananu i mislim da ju je to zatvorilo, malo sam možda s tim pretjerala, fina joj je i htjela je sve pojesti.. i inače puno jede..

Šta da joj dam da reguliramo stolicu, da se pokaka? danas je to išlo svakih nekoliko sati po jedna kuglica? Kako da joj olakšam?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako dojiš, doji ju čim češće, ponudi joj vode, to će sigurno pomoći. Vrati se na namirnice koje je već jela i za koje znaš da nisu utjecale na zatvor, a bananu za sada zaobiđite dok joj se stolica ne regulira. Kad opet uvedeš bananu, pokušaj joj dati u kombinaciji s drugim voćem.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Voda je ključna, također ti je dobra palenta, šljive, marelice. (za tebe ili bebu)

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, hvala!!!

Dojit ću je ćešće, davat vode. Probat ćemo danas s palentom, pa ćemo vidjet. Banane ćemo malo zaboravit, i ja i ona..

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Danas je puno bolje, stolica je više manje ok, jedino što je zelena.. A malena ima povišenu temperaturu od jučer. Jel moguće da je zbog toga?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam, mislim da nije...
    Najbolje da odete pedijatru, možda je u pitanju neka virozica.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, idemo sutra.. Najgore mi je kad ne vidim zbog čega je temp, ne šmrca, ne kašlje, sve super (osim te stolice), igra se.. moguće da je trodnevna groznica koju je starija mala preboljela prije 2 tjedna. vidjet ćemo sutra..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 27.07.2010. at 18:27

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

možda je zubić

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

doktorica na godišnjem, akod zamjene mi je predaleko za pješke,.. ali vjerojatno je ipak bila banana, danas je stolica zlatno žute boje, doduše malo sluzava, ali to se znalo događat.. A temperatura je od rozeole (danas više nema temp, ali ima osip)..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja cura muku muči sa stolicom otkad smo uveli dohranu. Iako od te dohrane nema skoro ništa jer uopće neće jede, pojede možda dvije, tri žličice svaki dan, skroz je zatvori. dajem joj sve što otvara ali nikako i gotovo. nekidan sam joj morala klizmicu dati jer se baš izmučila s tim. danas evo treći dan nema stolicu, dala sam joj i kamilicu s laktozom, čaj od koromača, jučer je pojela mrvicu marelice, šljive i kruške (doslovno po mrvicu, valjda niti jednu žličicu sve skupa). ja više ne znam kako da joj olakšam. Koliko se uopće tolerira neimanje stolice?

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako je isključivo dojena, a tvoja skoro pa i je, i do 10 dana se smatra normalnim.
    valjda se mlijeko probavi, a sa strane premalo pojede da bi bilo za kakicu svaki dan

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam ali ona ipak nešto pojede, mislim očito da joj nešto izaziva tu tvdu stolicu 8jer ona se napinje i pokušava ali ne može) pa ne mogu više računati da je to isključivo dojena beba kad ipak nešto i pojede, pa makar i tih dvi, tri žličice.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

jel si probala malo vode joj davati uz tih par žličica? moj i inače nije neki kakač, ali dok mu uz tu kašastu/krutu hranu nisam ponudila vodu, dobio je začep u trajanju od 7 dana. a stolica nakon toga je baš bila ono pravo formirana. i vidio se i čep koji je bio na početku guze. s tim da mu ja nisam radila nikakvu klizmicu, čekala sam da mu samo dođe i da to isprducka van. ali on je bio normalna, zaigrana beba pa zato nisam brigala baš.

jel se baš muči sa tiskanjem? možda joj se stvaraju plinovi pa ne može od tvrđe kakice van?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sve sam probala. Jučer je napokon imala stolicu, nakon skoro 3 dana ali uz pomoć toplomjera, kamilice s laktozom što je pila čitav dan i uz dizanje nožica i pomaganje na sv moguće načine. Ona je živahno dijete, konstantno u pokretu, nije troma ni debela (znam da troma djeca često znaju imati lijena crijeva) i majke mi, imam osjećaj da se nema vremena ni pokakati. Ali općenito, ne znam kako a se postavim prema toj njenoj slabašnoj dohrani i kakaju jer imam osjećaj da je zatvori što god joj dam. Mislim, od svih jednu ipo žličicu što pojede:p

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ne znam... ja sam nekakanje ovog mog grofa sebi objasnila da mu se crijeva navikavaju na probavu drugih namirnica... imao je grčeve od svog 3. tjedna pa skoro dok nije navršio 5 mjeseci pa sam u tom periodu ispaničarila što se dalo ispaničariti. zna i sada stiskati kao da će kakati, nekad uspije prdnuti, nekad ne, ali sve u svemu dok nije nezadovoljan, plačljiv, neutješan i svakakav, ne želim se zamarati. čak i kada malo zaplače nakon nekog velikog prdca, brzo se raspoloži i krene dalje. sada je ustalio svakih 4 dana kakanje.
    ako bi gledala po sebi ili mm, kakao bi on kao grlica!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

htjedoh još samo reći da mislim da joj nije od tih par žličica dohrane (vidjela sam da si pisala i na Pričajmo o dohrani i na Odbijačima dohrane) iako ne možeš skroz isključiti, shvaćam... mislim da te možda muči i to što su ti starija djeca drugačije reagirala na dohranu pa sad možda projiciraš svoje iskustvo i na malenu, a malena odlučila biti malo drugačija i posebna...

rekla bih ti da pričekaš da joj se ustabili peristaltika i sve dok je dobre volje, dok ju ne muči i dok je općenito zdrava, probaj ignorirati. da ima većih problema sa crijevima, nekako si mislim da bi se drugačije manifestiralo, ali to je samo moje mišljenje...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo izgleda da će imati stolicu svaki treći dan, valjda je i to ok.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

L. isto od kada smo uveli dohranu kaki svaki treći dan. Ranije je dva puta dnevno i to uvek u isto vreme, a sada nikada ne znam da li će pre ili posle podne, jednom ili više puta u danu.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Palenta kao dohrana je ključna za regulaciju probave.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj Palčić kaka brabonjke, kao mala ovčica. I ne muči se, ne napreže, ali jedno 3 x dnevno pokaka nekih 5-6 loptica. Jede 3 kruta obroka i ostalo AD, pije i više nego dovoljno. Brat mu jede sve isto i ima normalnu stolicu.
    Da li je to OK i normalno da beba kaka "karamele" ili bih trebala nešto poduzeti?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bebina probava se navikava na dohranu i treba neko vrijeme da se stolica dovede u red. Ja i danas, 5 mjeseci nakon uvođenja dohrane pazim koje namirnice dajem i kombiniram, ovisno o tome je li taj dan kakala ili nije i koliko puta. Kaka svaki dan, nekad od 2 do 4 puta, nekad jednom, nekad nijednom (ali onda je noću veselo).
    Bananu, rižu, mrkvicu...dajem samo kad ima redovitu stolicu ili malo učestaliju.
    Ako nema stolicu, obavezno dajem krušku, šljivu. (tj. bilo kakvo smiksano voće odmah ujutro), od povrća tikvicu i brokulu, žotarice (amaranth, pahuljice, palentu, proso i sl).
    Ako je probava ok, što je najčešće, dajem sve nabrojano + ostalo (jabuke i drugo voće, korabu, krumpir, meso itd.)

U svakom slučaju, voda odmah ujutro te kašica smiksanog voća za doručak često rješava stvar...(i odraslima

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa moji su posranci, kakaju najmanje dvaput dvenvno (najmanje).
    Ali Dobri kaka bebasto, a palčić - kao gore opisano.
    Probat će MM dat ujutro voćnu kašicu umjesto rižinih pahuljica, pa ćemo vidjeti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •