Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: homeopatija i porođaj?!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno homeopatija i porođaj?!

Drage Rode,

zanima me je li itko od vas koristio homeoptaske pripravke prilikom porođja i nakon njega - za zarastanje šavova i sl.?
    moja doktorica preporučuje upotrebu arnike, pa me zanima ima li itko od vas iskustva s ovim ili nekim drugim pripravkom tijekom trudova ili nakon porođaja?!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo ja cu ih korisiti za svoj porodjaj, inace u Torontu se uveliko primjenjuje. Srecom moja je prijateljica dr., inace bi mi za konsultaciju naplatili 150 $. Tako, da ni to nije los biznis

Ovo je meni prepisala: Kali Pos 6 x, poceti od 38 tjedna, sluzi za opustanje i za ubrzanje kontrakcija, narocito ako ne krecu ili ako preneses!

Oporavak: Calendula 30
    Arnica 30 ( kao sto je tebi preporuceno)

Ova dva mozes koristi kombo, 3 x na dan po 4 kom.
    Dobro je i za carski, zacjelivanje rana,epi ujedno brzi oporavak!
    Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: homeopatija i porođaj?!

Talibasi,

nemam odgovor na tvoje pitanje ali baš me zanima kaj ti je doktorica preporučila i za što kokretno arnika pomaže?
    Da li se može svojevoljno koristiti ili isključivo u konzultaciji s liječnikom, koje količine i gdje se nabavljaju pripravci?
    Sorry ak sam zagnjavila s pitanjima ali baš me zanima jer nisam baš s homeopatijom na "ti".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema veze s homeopatijom, al moram uletiti. Cure, ulje od Arnike vam je super za masazu. Pomaze trudnicama kod grceva u nogama, a super je i za mazanje stomaka. Meni je Arnika nesto genijalno. Ona se inace preporucuje i kod svih vrsta sportskih ozljeda, istegnuca kojecega, opusta misice (ima zagrijavajuci ucinak), dobra je u borbi protiv (trudnickih) strija.
    Sto se tice homeopatije i poroda, ja sam misljenja da je ipak bolje izbjeci sve sto se moze. Kako bi se omogucio prirodni tijek dogadjaja. Ako se vec nesto mora uzeti, onda homeopatija ili ljekovito bilje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aprilska_mama hvala na odgovoru! bas cu pokazati doktorici sto si mi poslala, da cujem njen komentar! voljela bi cuti i tvoja iskustva kad sve prodje!

tučice, ja kod svoje doktorice homeopatkinje idem vec preko godinu i po dana, jer sam imala uzasnih problema s alergijama punih deset godina i nista nije pomagalo! ona me doslovno spasila jer sam vec bila na 2 tablete dnevno, ako sam htjela disati! u svakom slucaju nisam nikad uzimala nista na svoju ruku tako da ne znam kako ide s tim, iako sam vidjela da u određenim ljekarnama postoje već gotovi homeopatski pripravci tipa alllergy reliefe i sl. na prvom pregledu homeopat uzima od osobe anamnesticke podatke (rođenje, život, bolesti, traume, obitelj, probleme zbog kojih dolazis...), određuje konstitucijski tip i na temelju toga ti daje lijekovi. na kontrolama ljekovi i koncentracije ljekova se mijenjaju ako je potrebno!
    u razgovoru s njom o porodu spomenula mi je da kad dodje vrijeme mi moze dati arniku, jer ona pomaze zacjeljivanju rana i sl. pa me eto zanimalo da li neka od vas roda ima iskustva s ovim!

svakako cu isprobati ulje od arnike! ima li ga kupiti na klasicnim mjestima tipa dm ili ipak treba potraziti u biljnim ljekarnama?!

puno pusa

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

prije poroda sam uzimala nesto, cijeg se imena vise ne sjecam (opce, u smislu opustanja i sl.) isla na akupunkturu i pila cajeve.
    poslije poroda arniku. oporavak i povlacenje maternice je bio po rijecima fizioterapeutkinje izvaredan. sad, da li su geni, arnika ili ja, ne znam, ali skoditi nece.
    i moja curica je poslije operacije mandula i polipa uzimala arniku (ona doduse potenciju 200).
    sretno!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiram iz mog priručnika za prvu pomoć:
    Arnica montana:za ozljede,šok,fizičku izmorenost,modrice ,iščašenje,te nakon padova.Ubrzat će zacjeljivanje rana,zaustaviti krvarenje,smanjiti otekline i modrice,te sprječiti stvaranje gnoja.
    Calendula:Vrlo korisna za prvu pomoć za ubrzavanje zacijelivanaj i bolove kod porezotina,površinskih opeklina,rana,te nakon vađenja zuba i porođaja.Stimulira formiranje zdravog tkiva bez stvaranja ožiljka.
    Sto se tiče potencija može 30 CH.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam svoje ulje kupovala u dm-u, Weledino. Ne znam ima li to kod nas u Splitu. Ako ne, ili u apotekama ili mozda bio&bio ducan. Ne znam uopce drze li oni takve stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    prije poroda sam uzimala nesto, cijeg se imena vise ne sjecam (opce, u smislu opustanja i sl.) isla na akupunkturu i pila cajeve.
    poslije poroda arniku. oporavak i povlacenje maternice je bio po rijecima fizioterapeutkinje izvaredan. sad, da li su geni, arnika ili ja, ne znam, ali skoditi nece.
    i moja curica je poslije operacije mandula i polipa uzimala arniku (ona doduse potenciju 200).
    sretno!
    bas mi je drago da se javio netko s pozitivnim iskustvima!

sirius, hvala za citat iz prirucnika. javim sto o svemu kaze moja dok!

velika pus asvima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Talibasi, hvala na objašnjenju.Čovjek se ipak treba malo raspitati o svim mogućnostima prirodnog liječenja a ne kak smo svi naučili progutati tabletu i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, progutati tabletu je definitivno brže i jednostavnije, ali....
    eto ja sam se vlastitim primjerom uvjerila da gutanje tableta nikud ne vodi, jer to zapravo nije terapija nego saniranje simptoma!

puno svima

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što je sa homeopatskim pripravcima tijekom porođaja? Postoji li nešto za ublažavanja bolova?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su u bolnici nudili, zaboravila sam o kojem pripravku se radi. Ali, mislila sam kako se bolje ne petljati bez potrebe u proces radjanja pa sam odbila.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zapravo, mislim da ne postoji nista sto umanjuje bolove. Nego razni pripravci djeluju na to da npr. trudovi budu efikasniji, ili da se rodilja osvjezi, da se ubrza oporavak, i slicno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ostvaruju li goveda placebo efekt posredstvom uzgajivaca ili kako?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja placebo efekt.

Upravo zbog njega sam uspjela drugi dan nakon poroda hodati i sjediti na stolčiću pola dana uz inkubator svoga djeteta u drugoj bolnici.
    Nisam imala epizotomiju ,ali sam šivana(i to prilično puno jer se doktorima žurilo pa su me zakačili ramenom).

E,da i nije mi problem godišnj dati 200 kuna za placebo,i ovako toliko ušparam na kozmetici.
    Tokom poroda nisam uzimala ništa nego tek nakon.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Meni su u bolnici nudili, zaboravila sam o kojem pripravku se radi. Ali, mislila sam kako se bolje ne petljati bez potrebe u proces radjanja pa sam odbila.
    Nekome nije a nekome je potreba.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je homeopatija pomogla u hrpi stvari oko i nakon poroda. nazalost, ne sjecam se kako se zove remedi koji mi je jako ubrzao porod (nisam sigurna da li to smatram dobrom intervencijom - tada se nisam bunila), zatim arnika nakon poroda, te jos jedan remedi koji je trenutno pomogao u otpustanju mlijeka (tipicna stvar, kamen tvrde grudi pune mlijeka, a mlijeko nikako van - 5 min nakon homeopatije je strcalo )

eto, nisam ti puno pomogla, ali dobar homeopat bi ti mogao reci koji remediji dobro dodju u vrijeme poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je prijateljica homeopata dala "surgery mix" (Arnica, Hypericum, Calendula, Bellis perennis i možda još nešto) za nakon poroda i moram priznati da sam četvrti dan nakon poroda shvatila da sam normalno sjela dok dojim (nakon dan i po uzimanja). Nakon prvog poroda nisam sjela mjesec dana a jednako sam šivana. Dala mi je pripravak i za dojenačke kolike (Colocynthis, koji je super pomogao) i za hemoroide (Hamamelis virginiana, za ovaj nisam sigurna koliko je bio efikasan ali joj i nije bio prvi izbor, onaj što je ona htjela nisam uspila nabavit).

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja vec godinama koristim homeopatiju. Kroz trudnocu sam uzimala tkivne soli ovisno o tome koji se organ razvija kod fetusa. S obzirom da mi je to bila prva trudnoca u 32. godini nisam imala nikakvih mucnina ni tegoba. Inaće sam vegetarijanka i imala sam super krvnu sliku. Porod je prošao bez komplikacija i vrlo lako, od homeopatije nisam ništa koristila, jedino Rescue remedy sam pila cijeli dan za vrijeme trudova i tokom poroda. Poslije poroda kao što su već spomenuli arnika, a pošto nakon dva dana nisam imala stolicu uzela sam nux- vomicu i za pola sata...( već su mi dali dan prije one tablete protiv zatvora, al su završile u smeću )
    Kasnije homeopatija može pomoći ako majka nema dovoljno mlijeka, ili kod mastitisa(meni nije trebalo) Jakobu smo do sada samo dali chamomilu kad je ko mali imao grceve. Mala potencija mu nije pomogla, tek c200.
    Homeopatija još odlicno može pomoće ako je dijete okrenuto na zadak, jedino treba provjeriti da mu nije pupcana vrpca omotana oko vrata. Najcesce se daje pulsatilla.
    Ima više ljekova ako treba ubrzati trudove, npr. ako je vodenjak puknuo, a od trudova ni t.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam koristila homeopatiju tijekom poroda, ali mi je dan-dva poslije za dojenje, za bolne bradavice, pomogao tonik od Mercurialis perennis. Znala sam ga koristiti i kasnije tijekom dojenackog staza, kad sam imala problema s ragadama.
    Isto, za djetetov pupak smo koristili neki Weledin homeopatski prašak.
    Jedno i drugo su nam dale djecje sestre u rodilistu.

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo za pupkić koristili tinkturu od arnike i nevena. Priznajem da me bilo malo strah eksperimentirati, ali sve je prirodno i bez komplikacija zaraslo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U jednom broju Primaljskog vjesnika je članak o homeopatiji, porodu i nakon njega, čini se korisno. (Autorica je, sudeći po onome kaj izbaci Google, vrsni stručnjak za homeopatiju.) V. članak na:
    http://www.udrugaprimalja.hr/baza/up...-vjesnik_2.pdf

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se cinilo logicnim ne uzimati nista dok se ne pojavi problem koji bi zahtijevao intervenciju.
    Dakle, nista za ubrzavanje poroda i sl. Ali sam imala homeopatski kit s pripravcima koji se koriste u pojedinim stanjima i situacijama kod poroda, kad je potrebno intervenirati.

Nakon poroda, uzela sam arnicu jer sam ipak imala dva sava + usput su mi sredili bartolinijevu zlijzdu za koju nisam ni znala da je upaljena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •