Ja vec godinama koristim homeopatiju. Kroz trudnocu sam uzimala tkivne soli ovisno o tome koji se organ razvija kod fetusa. S obzirom da mi je to bila prva trudnoca u 32. godini nisam imala nikakvih mucnina ni tegoba. Inaće sam vegetarijanka i imala sam super krvnu sliku. Porod je prošao bez komplikacija i vrlo lako, od homeopatije nisam ništa koristila, jedino Rescue remedy sam pila cijeli dan za vrijeme trudova i tokom poroda. Poslije poroda kao što su već spomenuli arnika, a pošto nakon dva dana nisam imala stolicu uzela sam nux- vomicu i za pola sata...( već su mi dali dan prije one tablete protiv zatvora, al su završile u smeću )![]()
![]()
Kasnije homeopatija može pomoći ako majka nema dovoljno mlijeka, ili kod mastitisa(meni nije trebalo) Jakobu smo do sada samo dali chamomilu kad je ko mali imao grceve. Mala potencija mu nije pomogla, tek c200.
Homeopatija još odlicno može pomoće ako je dijete okrenuto na zadak, jedino treba provjeriti da mu nije pupcana vrpca omotana oko vrata. Najcesce se daje pulsatilla.
Ima više ljekova ako treba ubrzati trudove, npr. ako je vodenjak puknuo, a od trudova ni t.