Na UVZ bubrega su našli malenoj cistu 16*16. Nisu mi ništa htjeli više reći već me naručili na kontrolu k nefrologu. Ima li tko kakav info što je u pitanju, je li alarmantno ?
Na UVZ bubrega su našli malenoj cistu 16*16. Nisu mi ništa htjeli više reći već me naručili na kontrolu k nefrologu. Ima li tko kakav info što je u pitanju, je li alarmantno ?
nemam konkretan odgovor, ali možda pomogne naša slična priča: mojoj Klari je moj ginekolog još u trudnoći otkrio cistu na jajniku. ostala sam paf, suze do koljena, strah i zebnja, no srećom, cista je vodena, malo je ima, malo je nema, obavljamo kontrolu jednom godišnje, i kažu da može tako živjeti s njom do kraja života.
tako da vjerujem da i u vašem slučaju nije ništa ozbiljno.
Koliko je staro dijete? Zašto ste uopće radili UZV? Koliko čekate nefrologa?
Ja ti eventualno mogu pomoći logistikom gdje se ranije naručiti za nefrologa (privatno), ali ko će ti znati zašto je cista i je li alarmantno, bez nekih podataka? Strpi se i pričekaj dr.a, znam da je teško, šaljem zagrljaj.
Da je ludilo alarmantno, pa valjda bi ti rekli i hospitalizirali dijete, tako se probaj smiriti.
Posljednje uređivanje od ina33 : 16.10.2012. at 13:12
Dijete ima 5 godina, UVZ smo radili jer ima povremene faze noćnog mokrenja u krevet. Neko vrijeme je sve OK, suha par mj i onda krene da tjedan dana se svaku noć pomokri, pa par dana suha, pa opet par dana mokra i tako to, da bi zatim opet imali po par mj suhih razdoblja. Naša dr nas je uputila k nefrologu čisto iz predustrožnosti da vidimo jel tu sve OK, bili smo na prvom "pregledu" ( navodnici su jer su nam tu samo rekli da moramo obaviti UVZ, urinokulturu, nalaz urina i razgovor s psihologom). Psihologa smo obavili još ljetos i tu je rečeno da je sve OK i ne vidi se nikakav razlog mokrenju u krevet, nije s psihološke strane definitivno. Urinokultura je sterilna, i danas smo bili na UVZ - to smo čekali više od 4 mj termin - da bi nam rekli da dijete ima cistu, bez ikakvih daljnjih komentara usprkos mijim pitanjima. Kasnije je sestra izašla s našim papirima koji su nečitljivi jer je dr. koja radi UVZ pisala rukom ( u današnje doba kompjuterizacije) tako da ni naša dr nije znala pročitati i protumačiti, te nas uputila da se javimo gore u ambulanti sestri da nas naruči odmah za četvrtak ili petak za pregled, inače se pacjenti naručuju isključivo preko centrale i čekali bi bar do siječnja na termin.
Ne znam što da mislim na sve to, ipak su ju "ubacili na kontrolu u rekordnom roku, što inače nije baš običaj naših bolnica. Sve treba čekati mjesecima.
Četvrtak i petak - misliš sutra tj. preksutra? Ajde, to je brzo, pametnije pričekat dr-a i oboružat se pitanjima, često s djecom postupaju s više predostrožnosti nego s odraslima. Držim palčeve za dobar ishod pregleda!
Upravo su me zvali da se prebacuje za ponedjeljak pregled. Tko će preživjeti vikend?
I ja držim fige i čekam da se javiš sa vestima ~~~~~~~~~![]()
Ne znamo ništa, čekamo kontrolu za 3 mj. pa da vidimo što se događa. Pitanje je hoće li ostati ista, rasti ili se pojavljivati nove. Tek tada ćemo znati na čemu smo. Još 3 mj živciranja nas čeka.
Posljednje uređivanje od zibba : 26.10.2012. at 09:47
Uh zibbaznam kako je teško čekati.