Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 64

Thread: Tuš kada, kamenac, folija za staklo?

Default Tuš kada, kamenac, folija za staklo?

Imam tuš kadu sa staklenim vratima, potpuno prozirnima, nije mutno staklo, dakle, izgleda lijepo samo kad je friško oprano, a već prvo tuširanje znači i prve mrlje od kamenca iz vode.

Nešto mi je palo na pamet. Zamislila sam da kupim onu foliju za staklo. Ima ih raznih, izgledaju kao vitraji, kao zamućeno staklo, s raznim dezenima.
    E, sad, znam da te folije dobro funkcioniraju na prozorima, na izlozima trgovina (a i oni se peru), no ne znam kako bi izgledali i funkcionirali na tuš kadi.

Zalijepila bih foliju na vanjsku stranu vrata, no opet mi je malo frka temperature, čestog pranja, deterdženta...

Čime se to pere? Hoće li se odlijepiti, a kad se odlijepi ostati neka strahota?
    Može li to trajati neko vrijeme?

Je li to pametna ideja? Ima li tko kakva uvida?

pepi's Avatar

Kupila sam tu foliju u Pamigu (u Vrapču kod pošte) i stavila na unutarnju stranu prozora prostorije ( u njoj držim veš mašinu, sušilicu ...)

Držalo je dosta dugo, skoro godinu dana, ali mi se sad u zadnje vrijeme počelo odljepljivati.Ne ostavlja nikakve tragove, tako da je s te strane dobro.

Mislim da bi joj smetala vlaga i vrućina, tako da možda nije najsretnije rješenje.

Ali probaj, možda bude dobro funkcioniralo.

mayato's Avatar

Isto imam takav problem, ali ja nakon svakog tuširanja obrišem vodu sa vrata i super...

ja imam onaj perač stakla, ono s čim ti peru šajbu na semaforu za par kuna http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile..._5822787_n.jpg
    super je, čim se otuširam vodu jednostavno s tim očistim i nema mrlja ni kamenca

Osoblje foruma spajalica's Avatar

isto kao disciplina. MM je prihvatio to kao normalno, a klinci se tusiraju u svojoj kupaoni, pa ni s njima nema problema.

Quote Originally Posted by spajalica View Post
    isto kao disciplina. MM je prihvatio to kao normalno, a klinci se tusiraju u svojoj kupaoni, pa ni s njima nema problema.
    MM neće nikad prihvatiti ništa takvo kao normalno, ne znam dal' staviti ovo ili ovo ili ovo ,
    djeca su još neupotrebljiva u tom smislu, tako da je to to zasad, znači, trčati i brisati iza svakoga, ah, nemam kad, nemam.

ako se odlučiš na naljepnicu samo znaj da ni zamućeno staklo ne izgleda prekrasno kad se nakupi kamenca na njemu
    Ali sad si mi dala inspiraciju: ako te naljepnice ne koštaju puno, nalijepit na unutarnju stranu stakla, pa skinut naljepnicu kad se nakupi kamenac
    Umjesto čišćenja...
    (ljenčina sam,,,,priznajem)

MM otisao u njemacku, kod kolege (njemca) je spavao tjedan dana (jelte u znanosti se spara di god ) i on mu je objasnio da mora tako cistiti jer ce mu zena (njemica) poluditi.
    kad smo pricali o toj tus kabini rekao je ako sam tamo to radio bez probelma mogu i doma. dakle mog je odgojila meni nepoznata njemica

Quote Originally Posted by Sumskovoce View Post
    ako se odlučiš na naljepnicu samo znaj da ni zamućeno staklo ne izgleda prekrasno kad se nakupi kamenca na njemu
    Ali sad si mi dala inspiraciju: ako te naljepnice ne koštaju puno, nalijepit na unutarnju stranu stakla, pa skinut naljepnicu kad se nakupi kamenac
    Umjesto čišćenja...
    (ljenčina sam,,,,priznajem)
    Ajk ne budi smiješna. Čistim ja, ne želim nipošto da mi se nakuplja kamenac, nikad se se nakupi sloj jer ga brišem ranije, ali to je svaki dan jednom ili dvaput. To i jest problem što hoću da je čisto, a ne mogu logorovati u kupaoni. Hjela bih si malo olakšati, a te folije i jako lijepo izgledaju, samo kad bi se uspjele zalijepiti izvana, ako to para ne skine. I zalijepila bih samo na dvije plohe, one ravne,
    jer srednji, klizni dio vrata je polukružan, takva je kada, taj dio ostaje proziran.

(a čini mi se i ostalo, šmr, šmrc)

Osoblje foruma rahela's Avatar

meni ni jedan dio nije ravan, sve 4 plohe su mi blago zaobljene
    i muku mučim kao i ti
    i ne znam rješenje

Svaki dan čistiš to staklo ? Moj naklon Nena, ni kad nismo imali djece nisam bila tako revna. Sad čistim to staklo, koje je nakrivljeno kao Rahelino, pa khm... kad se najave gosti

Spajalice - ima da čokoladu pošalješ nepoznatoj njemici

Svaki dan čistiš to staklo ? Moj naklon Nena, ni kad nismo imali djece nisam bila tako revna. Sad čistim to staklo, koje je nakrivljeno kao Rahelino, pa khm... kad se najave gosti

Spajalice - ima da čokoladu pošalješ nepoznatoj njemici
    Ne čistim ga detaljno, špricnem ArfDeo badom da se skine kamenac i malo prođem krpom. Mislila sam to svesti na jednom tjedno, onda kad čistim i onaj užas dolje kud klize vrata i ono oko silikona (kada curi pa je puno silikona) koji je sakupljač svih beštija.
    Kad sad ovo čitam, vidim da je ta tuš kada živi užas.

Osoblje foruma rahela's Avatar

je, baš je užas
    i da mi je barem netko rekao da to tako lijepo izgleda samo u dućanu
    i ja čistim 1 tjedno, kad imam generalno čišćenje cijele kupaone
    i to naizmjence, jednom s nekim dućanskim sredstvom, jednom s octom

Tješite se time da ima i većih užasa - mi imamo hidromasažnu tuš kadu, s parnom kupelji. Pocrni u rekordno kratkom roku. Pa upalimo tursku kupelj i kupamo se zajedno s 34 kolonije plijesni...
    Ajme di mi je bila pamet kad sam to kupila

bas zbog mikrobioloskih razloga ja nisam zeljela nikakve mlaznice, ni blizu svoje kupaone.

anamar's Avatar

ja bi rado adresu gospođe iz Njemačke

Jučer sam oribala sve mlaznice, svih 350 rupica u kojima cvate mikrobiološka raznolikost, plafon tuš kabine, armature. Ma sve. I upalila tursku kupelj.
    Isplatilo se.

BTW staklo je još puno kamenca Viakal je izgleda postao bačen novac

na pinterestu sam skoro videla
    ima neki rain repellent za sajbne auta
    sa time naspricati, prebrisati, sta li,
    i onda voda klizi.

Brunaa's Avatar

dakle mog je odgojila meni nepoznata njemica
    bas zbog mikrobioloskih razloga ja nisam zeljela nikakve mlaznice, ni blizu svoje kupaone.
    potpis i naklon do poda
    to bi mogao postati najtraženiji broj
    Isti problem imam, kad smo se tek uselili u stan, onako puna elana, volje i oduševljenja čistila sam staklo nakon svakog tuširanja i onda sam svela to na 1 il 2 put tjedno. Tada očistim detaljno, sva moguća dezinfekcijska sredstva valjda koristim. Osobno mislim da ni te folije nisu najsretnije rješenje, sve to samo nakuplja i lijepi nove mikroorganizme, jedino sigurno je uhvatit se spužve.

Cheerilee's Avatar

Sporije će se prljat staklo ako se nakon klasičnog čišćenja prebriše spužvicom s malo omekšivaća...
    Last edited by Cheerilee; 17.10.2012 at 18:56.

centar's Avatar

mi smo dugo zivjeli u prizemlju i narucili smo od jedne firme da nam naprave neprozirne folije. bile su super, ulazila je svjetlost, ali nas nitko nije mogao vidjeti ( ni mi njih). klima između tih duplih prozora je bila strasna, ali nam se ta folija nikad nije odlijepila.
    mozda da tako nesto zalijepite s vanjske strane tus kabine, a unutra cistite kad uhvatite vremena

inace, istu smo foliju, ali bijele boje zalijepili preko kuhinjskih plocica. izgleda prekrasno.
    da se ovdje mogu staviti slike vidjeli biste before/after

Quote Originally Posted by centar View Post
    mi smo dugo zivjeli u prizemlju i narucili smo od jedne firme da nam naprave neprozirne folije. bile su super, ulazila je svjetlost, ali nas nitko nije mogao vidjeti ( ni mi njih). klima između tih duplih prozora je bila strasna, ali nam se ta folija nikad nije odlijepila.
    mozda da tako nesto zalijepite s vanjske strane tus kabine, a unutra cistite kad uhvatite vremena

inace, istu smo foliju, ali bijele boje zalijepili preko kuhinjskih plocica. izgleda prekrasno.
    da se ovdje mogu staviti slike vidjeli biste before/after
    Znam da nije zgodno čitati ama baš svaku riječ što netko napiše, ali nije mi u cilju ne čistiti, osobito ne to iznutra.
    Foliju bih zalijepila na dio vanjske stijenke, baš to sam napisala. I zbog ljepote jer stvarno lijepo izgledaju, a i da ne moram baš stalno glancati staklo. Nije da se taj kamenac nakupi isti tren, za naslage treba neko vrijeme, nikad to ne izgleda neka strava (osim na dijelovima s više silikona), ali čim se obavi jedno kupanje odmah se izgubi onaj sjaj koji ima friško očišćena ploha.

Ovo mi sad djeluje utješno, da su vaši prozori izdržali. Malo me jedino muči kombinacija vodena para- ljepilo.
    Ma probat ću pa ću izvijestiti ako se odlijepi.

Ja imam na prozoru od kupatila, sa unutrašnje strane, tu foliju na staklu. Onako izgleda kao kad se mraz uhvati na prozor. Sigurno stoji već pet godina ako ne i duže, ni mrdnula nije. A zimi obavezno se na prozoru svaki dan uhvati kondenzacija i ta nalepnica kao i spoljašnje okno bude skroz mokro. Sušimo i veš u kupatilu i svaki dan se kupamo i folija stoji kao prvog dana.
    Imam i jednu na kuhinjskim vratima (imaju stakleni deo) i detetu mi je glavu spasila jer kad je zalupila vratima staklo se razbilo u parčiće ali ostalo zalepljeno na mestu! Tako da mislim da taj lepak nije da će baš tako da se skine.

Quote Originally Posted by vissnja View Post
    Ja imam na prozoru od kupatila, sa unutrašnje strane, tu foliju na staklu. Onako izgleda kao kad se mraz uhvati na prozor. Sigurno stoji već pet godina ako ne i duže, ni mrdnula nije. A zimi obavezno se na prozoru svaki dan uhvati kondenzacija i ta nalepnica kao i spoljašnje okno bude skroz mokro. Sušimo i veš u kupatilu i svaki dan se kupamo i folija stoji kao prvog dana.
    Imam i jednu na kuhinjskim vratima (imaju stakleni deo) i detetu mi je glavu spasila jer kad je zalupila vratima staklo se razbilo u parčiće ali ostalo zalepljeno na mestu! Tako da mislim da taj lepak nije da će baš tako da se skine.
    Bravo, vissnja, super , hvala , ti i centar ste presudile, kupujem. U Kemoboji sam našla jeftinije nego u Pamigu, 16 kuna po metru, širina 45 cm, takva je u Pamigu 82/cm.

Ifigenija's Avatar

Ima arf professional, neki gadan otrov, uglavnom, kad voda dođe na njega, napravi neku reakciju i spere svaku naznaku kamenca. Ono, super, al sam ga izbacila jer se bojim da ćemo bit radioaktivni ako time budem prala... Ne znam, možda ti on može biti od koristi. Inače, ja sam ga koristila u kuhinji, a vidiš, možda za kupaonicu nije tako opasan?

centar's Avatar

pa ne znam zasto bi takvoj foliji smetala voda/para jer se sjecam kad je decko dosao kod nas da je navlazio spuzvicom stakla da se folija lakse lijepi i da ne bude onih mjehurica zraka ispod i onda je svojom strugalicom isao prema krajevima.

inace, mozda da pokusate fenom proci djelove folije koja se odlijepila da se ljepilo rastopi i onda opet strugalicom to utisnuti

maxi's Avatar

možeš probati ovo http://www.nanotehnologija.info/web-...category_id=28

kad konačno stavim staklenu stijenu na kadu i ja ću si to premazati

Quote Originally Posted by Ifigenija View Post
    Ima arf professional, neki gadan otrov, uglavnom, kad voda dođe na njega, napravi neku reakciju i spere svaku naznaku kamenca. Ono, super, al sam ga izbacila jer se bojim da ćemo bit radioaktivni ako time budem prala... Ne znam, možda ti on može biti od koristi. Inače, ja sam ga koristila u kuhinji, a vidiš, možda za kupaonicu nije tako opasan?
    Ne dolazi u obzir nikakvo premazivanje. Jedno je mazati vjetrobransko staklo auta, prozor i sl. , a drugo unutrašnjst tuš kade, šta ja znam šta se od toga polije, razlije i ocijedi pa na kožu meni, mužu i djeci, ili dolje po stopalima, pusti kemiju.

Idem ja danas po tu foliju. Kupit ću neku vedrih boja da još i osvježim prostor.

Kad smo vec kod staklene stijene od kade/tusa i kamenca zna li netko kako ukloniti bijele lise koje nastanu s vremenom na tom staklu?

Znate li o cemu govorim? Kada staklenu stijenu temeljito ocistim, bilo kojim sredstvom (svasta sam vec isprobala) na njoj mi i dalje ostaju bijele crte koje se vide pod odredjenim kutom i staklo cine hrapavim. To me uzasno nervira, a ne znam kako se toga rijesiti?

Kosjenka's Avatar

a da ti to nisi izgrebla staklo?
    kod mene doma ima čudo jedno kamenca i sve sam u strahu stavljala tuš vrata, lijepa prozirna, skoro i kupila onaj vjetrobranski čistač, ali dogodilo se čudo i ne ostaju neki silni tragovi.
    Mislim treba se svakih par dana prebrisati(još mi je novo pa lickam), ali nije da nakon svakog tuširanja treba čistiti, i dalje je lijepo prozirno staklo.
    Nešto doduše jesam čitala da ta nova kaljena stakla imaju neki premaz za zaštitu od kamenca , e sada dali to moja ima nemam pojma.
    Neno, a jel bi mogla tu foliju na pločice kuhinjske i šta mislite kako bi to izgledalo kod plinskog štednjaka?

Kosjenka mislim da ti to nije pametna ideja, jer se kod plinskog stednjaka razvija visa temepratura nego kod elektricnog.
    ja ne bi to ni probala.

Aurora i meni se ovo cini kao izglebano staklo, moje nakon 2.5 godina jos uvijek nema to o cemu ti pricas.
    Last edited by spajalica; 18.10.2012 at 11:33.

Kosjenka's Avatar

ma tako nekako sam i ja mislila, ali pločice su mi toliko ružne da si skroz mislim da možda ipak...

ja mislim da svi na forumu znaju kako ja ne volim svoje plocice u kuhinji, no do nekog boljeg zivota morat cu ih gledati

Kosjenka's Avatar

ja sam razmišljala o onoj drvenoj oblozi, mislim da u Ikei toga ima povoljno. No to mi je već investicija, a i podhvat.

Aurora i meni se ovo cini kao izglebano staklo, moje nakon 2.5 godina jos uvijek nema to o cemu ti pricas.
    Nije izgrebano staklo, nego izgleda kao neki tvrdokorni kamenac koji ni na koji nacin ne mogu odstraniti. Pojavilo se nakon nekih 5-6 godina zato i mislim da nastaje s vremenom. Inace znam za jos par takvih slucajeva, ali nikoga tko je problem uspio rijesiti.

stvarno ne zanm o kojim bijelim crtama pricas

pepi's Avatar

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post

ja sam razmišljala o onoj drvenoj oblozi, mislim da u Ikei toga ima povoljno. No to mi je već investicija, a i podhvat.
    a da ih prefarbaš? da li bi to pomoglo?

Kosjenka's Avatar

Quote Originally Posted by pepi View Post
    a da ih prefarbaš? da li bi to pomoglo?
    Ja štogod sam uhvatila prefarbavat samo sam poružnila.Mada mi je padalo na pamet prefarbat s onom bojom za školske ploče, ali odustala sam.
    Ma imam ja rješenje, ali nije još vrijeme za to. Eventualna naljepnica bi mi pomogla da prebrodim to vrijeme.

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Ja štogod sam uhvatila prefarbavat samo sam poružnila.Mada mi je padalo na pamet prefarbat s onom bojom za školske ploče, ali odustala sam.
    Ma imam ja rješenje, ali nije još vrijeme za to. Eventualna naljepnica bi mi pomogla da prebrodim to vrijeme.
    Postoje one ko linoleumske što se zalijepe, baš su namijenjene da funkcioniraju ko pločice

druga jedna misao: meni isto treba g-đa Njemica, i meni i MM i djeci da nas u red dovede

Za tvrdokorni kamenac ja bih rekla da treba očišćeno (ako je kamenac ostao) ponovit postupak nekoliko puta uzastopno. To znači đeđit kući, natopit, za 10 min-pola sata očistit, natopit, čekat, oribat, natopit čekat oribat.-..al lakše je trkeljat po forumu, bar meni, moja se bijeli, a tvornički je prozirne boje

Quote Originally Posted by Aurora* View Post
    Nije izgrebano staklo, nego izgleda kao neki tvrdokorni kamenac koji ni na koji nacin ne mogu odstraniti. Pojavilo se nakon nekih 5-6 godina zato i mislim da nastaje s vremenom. Inace znam za jos par takvih slucajeva, ali nikoga tko je problem uspio rijesiti.
    I ja imam te crte. MM ih skida otopinom solne kiseline i vode. Stavi u čašicu jogurta 60% vode i 40% solne kiseline, pa s rukavicama na rukama umoči spužvicu u to i tracka po staklu.
    Nakon toga je staklo glatko i čisto kao novo.
    Zezam ga da svaki put skine sloj stakla tom kiselinom, pa da ćemo nakon nekog vremena imat rupu usred staklene stijene.

I ja imam te crte. MM ih skida otopinom solne kiseline i vode. Stavi u čašicu jogurta 60% vode i 40% solne kiseline, pa s rukavicama na rukama umoči spužvicu u to i tracka po staklu.
    Nakon toga je staklo glatko i čisto kao novo.
    Zezam ga da svaki put skine sloj stakla tom kiselinom, pa da ćemo nakon nekog vremena imat rupu usred staklene stijene.
    Sumskovoce puno hvala na ovome! Probat cu to svakako! A gdje da kupim solnu kiselinu?

centar's Avatar

u bilokojem ducanu.
    ja solnu uzmem u merkatoru i s njom cistim wc ( dok se jednog dana ne ugusim).

to ce mu poci za rukom s fluornom kiselinom

vjerojatno je već sto puta rečeno posvuda, ali me zanima kako održavate silikon na rubovima tuš kabine ako ga uopće imate?

ja ne znam više šta ću sa svojim, muž kupio neki jeftilen silikon i sad je crn

trebala bi odvaliti cijelu tuš kabinu da sve očistim jer nema šanse da iskopam silikon van

šta otapa silikon? jel netko probao sa nečim? solna?

silikon ti otapaju organska otapala, sad nisam sigirna koja, ali tipa klorofom, izokotan topi neke polimere (npr. teflon), etilacetat.

Quote Originally Posted by ZO View Post
    vjerojatno je već sto puta rečeno posvuda, ali me zanima kako održavate silikon na rubovima tuš kabine ako ga uopće imate?

trebala bi odvaliti cijelu tuš kabinu da sve očistim jer nema šanse da iskopam silikon van

Meni će one crne nakupine po kutevima tuš kabine pojesti zdravlje. A stavljali smo najskuplji silikon, koji kao ima fungicid u sebi. Yea right, naša pljesan je otporna na sve.
    Ode dole sa tom otopinom solne kiseline i vode, ali se vrati jako brzo.
    Natjerala sam MMa da skine silikon da bih očistila ispod njega, pa da stavi novi sloj silikona. Osim što je to bio iznimno mučan posao, bilo je dobro možda mjesec dana. I nakon toga naše crne fleke se vratile kao i prije.
    Kod nas je posebno problematično što nam kupaona nema prozor, samo ventilator i nikad se propisno ne osuši.

Spajalice - ova otapala - postoje li trgovaki nazivi za neke proivode koji sadrže npr Kloroform ili Etilacetat?
    jer ako dođem u dućan i tako pitam, mislit će da se drogiram

Quote Originally Posted by ZO View Post

Skup ili jeftin, svejedno, on s vremenom pocrni i nema lijeka osim skinuti stari slo i staviti novi. MM ne žali na silikonu pa ga našprica skroz u kruk, a budući da ja znam da kada pušta vodu samo u jednom kutu, silikon sam skinula svuda osvim u tom kutu. Sada samo na toj jednom mjestu imam crnilo, ostalo je bijelo.

Inače, za bilo kakav tvrdokoran kamenac solna kiselina je lijek.

eto sad ste mi nabili grižnju savjesti jer sam se derala na muža zašto nije kupio nešto pošteno....

ma znam da s vremenom sve dotraje, ali prije ovog silikona kojeg sam ručno skidala 6 sati taj neki bijeli silikon je bio godinama gore, uopće nije pocrnio nego požutio, nije bilo lijepo vidjeti, pa sam išla skidati s namjerom, promijenit ću ga, pa će i ovaj držati neko vrijeme

no ovaj je nakon mjesec dana pocrnio ko ugljen, ma grozno

sramota me, ko da nikad nije očišćeno, baš mi se gadi

htjela bi nešto da mi otopi silikon da ga lakše skinem jer ovako na suho je katastrofalno teško i dugotrajno

spajalice pomagaj, gdje i šta da kupim?

Trina's Avatar

Skalpel i skidaj. Mi to svake godine. I meni se gadi

marta's Avatar

Trino crna, u Bagaru postoji smjesa kojom se namaze silikon da omeksa i lakse se skine, nije skupo.

Page 1 of 2 12 LastLast