Dakle, trebam vaše mozgiće i iskustva. Zanima me jako puno stvari o hendlanju dvoje djece, pogotovo kad razlika nije velika, a vjerujem da ću se naknadno sjetiti još dosta pitanja, zato stay tuned.

Kao prvo me zanima kako ste pripremili starije dijete na dolazak bebe. Mi Fioni pričamo o tome kako ćemo dobiti bebu i ona mi se čini dosta zadovoljna tom činjenicom, ali nisam ziher koliko zapravo kuži (nešto je starija od 21 mjeseca). Još do prije mjesec dana je na pitanje "gdje je beba" pokazivala moj trbuh, ali u zadnje vrijeme to odbija. Inače, na pitanja hoće li maziti bebu, da li joj je drago što ćemo dobiti bebu, hoće li bebi posuditi svoju staru obleku ili igračke zasad spremno odgovara s "da". Inače je jako zainteresirana za bebice koje srećemo po gradu i djeluje sretno kad joj kažemo da ćemo i mi uskoro dobiti jednu takvu.

Zatim me zanima par praktičnih stvari - pitanje za co-sleepere bi bilo kako ste riješili zajedničko spavanje? Odnedavno Fiona zaspi u svom krevetu (ali ja moram leći s njom i cica je još uvijek u opticaju), no tijekom noći se probudi i prijeđe u naš krevet. Jako nemirno spava, baca se po nama, a i obavezno se prišteka na noćno i jutarnje napajanje. Sad, iako nam je krevet širok 1,80 strah me kako ćemo to sve skupa izvesti kad dođe beba. Ne dolazi u obzir da ni jednu ni drugu prisiljavamo da spavaju u svom krevetiću - mislim, ako će htjeti, super, ali ako neće - a vjerujem da neće - što onda?

Još jedna praktična stvar: kojim redoslijedom kupate djecu? Fiona se obožava kupati, namakati, igrati se s ribicama, patkicama i pjenom, da joj se dozvoli bila bi satima u vodi. Onda slijedi uspavljivanje itd. Kako sve to uskladiti kad ih je dvoje?

Evo zasad toliko i unaprijed vam zahvaljujem na odgovorima.