-
rodni list za novo prezime
rodni list, jel ja uopće mogu dobit rodni list pod novim prezimenom ( imam stari iz doba mog rođenja, koji sam uvijek klamala na sve stvari koje su mi trebale do pred 18 godina), ili mi i u tom slučaju pomaže vjenčani list, domovnicu imam na novo prezime.
-
mislim da na rodnom listu negdje dolje u napomeni stoji da si tog i tog datuma vjenčanjem promijenila prezime u sadašnje.
-
znači onda da i to mogu na općini podić novi?
-
Mislim da automatski po vjencanju upisuju podatak o promjeni prezimena u rubriku. Mozes podici novi u maticnom uredu, no ako se ne varam, samo u istom maticnom uredu opcine u kojoj si se rodila (npr. ja sve dokumente mogu dizati na opcini ali samo rodni list moram dizati na maticnom uredu opcine u kojoj sam se rodila. Nazovem prije telefonom, raspitam se, posaljem zahtjev postom s prikeljenim taksenim markama, i posalju mi 'svjezi' rodni list na kucnu adresu.).
-
Mislim da mozes najnormalnije izvaditi rodni list, a na njemu bi na neki nacin moralo biti tvoje novo prezime (osobno nisam probavala otkad sam se udala).
Samo znam da ako si rodjena u ZG da mozes izvaditi u bilo kojem uredu u ZG a ako nisi rodjena u ZG onda u bilo kojem uredu osim u ZG. Mislim da je i Velika Gorica nekakva iznimka.
Ja recimo za vjencani list moram ic u Sv. Nedjelju jer se nismo vjencali u ZG a sve ostale papire za klince i sebe vadim tu u ZG u najblizem maticnom uredu.
-
kad sam promjenila prezime domovnicu sam odmah dobila s vjenčanim listom, tak da bum pitala.
-
Da ne otvaram novu temu - za "svjezi" medjunarodni rodni list (tj. izvadak), da li se treba ici u maticni ured opcine u kojoj je dijete rodjeno, ili se to sada moze dobiti u maticnom uredu opcine stanovanja?
(nesto sam nacula da se moze dobiti i u maticnom uredu opcine u kojoj se stanuje...)
Posljednje uređivanje od Elly : 23.01.2014. at 09:21
-
Administratorica
u bilo kojem matičnom uredu, svi su povezani što se rodnih listova tiče
prije je bilo koma, uvijek sam morala ić u pulu po rodni list jer je tamo bolnica di sam rođena. ali sad su umreženi pa ga bez problema dižem u zg-u
jedino ne mogu dignuti vjenčani list, za to moram ić u dugo selo jer zg nije umrežen, tj. podatke o vjenčanjima nema
Posljednje uređivanje od puntica : 23.01.2014. at 12:14
-
Hvala ti, puntica!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma