Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ispata štete kasko osiguranje - PROBLEM

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno ispata štete kasko osiguranje - PROBLEM

pozdrav.
    prije 2 tjedna sam imala prometnu. nas 4 imalo mali lančani sudar. svi smo s emalo pogužvali, nitko povrijeđen, sva vozila u voznom stanju.
    Razmjenili smo podatke i ja i treće auto (ja sam bila 4) smo odmah otišle u Jadransko osiguranje na procjenu.
    ja sam sljedeći dan odvezla auto na servis i kad su dobili odobrenje od osiguranja počeli su ga popravljati. Mi nismo tražili novac, nego smo označili da se podmiri račun ovlaštenog servisa.
    E sad, šteta je ispala poveća (cca 25000) i sad kasko ne želi platiti.
    Oni su otklonili štetu jer ja nisam zvala policiju. Na njihovom netu piše da treba zvati policiju, a ugovor upravo tražim, ali pretpostavljam da i tamo to piše.
    Mi smo stavili prigovor kojeg su oni navodnop odbili jer nismo zvali policiju (to su mi javili iz servisa)
    Šta sad?
    Sto godina uplaćujemo kasko, dosad smo imali jednu malu štetu koju u nam normalno platili bez da smo zvali policiju i sad, jednom kad nam zaista treba, zafrkavaju, da ne kažem nešto grublje.
    Posljednje uređivanje od rossa : 17.10.2012. at 11:55

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pretpostavljam da ste vi onda krivi za nezgodu ili je krivica podijeljena pa se ne možete naplatiti od nečijeg osigranja nego svojeg kaska. Koliko znam kasko ne isplaćuje ako se ne zove policija, možda manje štete, ali sigurno ovako veliku štetu neće htjeti isplatiti zbog toga.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, to je klasika za Jadransko osiguranje.
    Ali ako je osiguranje dalo odobrenje za popravak, moraju podmiriti račun, inače su ga trebali odmah otkloniti.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da ste vi onda krivi za nezgodu ili je krivica podijeljena pa se ne možete naplatiti od nečijeg osigranja nego svojeg kaska. Koliko znam kasko ne isplaćuje ako se ne zove policija, možda manje štete, ali sigurno ovako veliku štetu neće htjeti isplatiti zbog toga.
    ja sam kriva jer sam bila zadnja, pa šteta na trećemo vozilu ide s mog obaveznog. nas je bilo 4 i kako smo svi razmijenili podatke i nitko nije pravio probleme mi smo se odvezli da ne čekamo policiju.
    našla sam ugovor i piše da se treba javiti policiji u roku 24 sata.
    ja sam bila kod njih u roku pola sata i rekla sam im da nisam zvala policiju. ako oni imaju fer poslovnu praksu, nije li me netko trebao upozoriti da se ipak moram javiti policiji?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Oni nemaju fer poslovnu praksu, u tome je problem.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Oni nemaju fer poslovnu praksu, u tome je problem.
    baš sam to htjela i ja napisati.

ne daj bože da imaš sudar sa autom osiguranim u Agram grupi....naježio si....

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da, to je klasika za Jadransko osiguranje.
    Ali ako je osiguranje dalo odobrenje za popravak, moraju podmiriti račun, inače su ga trebali odmah otkloniti.
    na temelju čega ovo ide, da im znam opet priogovorat

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam prije par godina imala sudar u kojem sam ja bila kriva. kasko je odlucio da s obzirom na iznos oni nece to platiti i da ce to biti totalna steta.
    MM se razljutio napisao par mailova i na kraju sam ja morala pisati neku izjavu da sam ja kriva, priloziti onaj papir koji smo ispunili na mjestu sudara. mi smo zavli policiju koja je rekla ako krivac nije alokohilziran da nema smisla da oni izlaze na teren (vrijeme sudara je bilo oko 7.15).
    ono sto su gnjavili posebno iz kaska je ta moja izjava da sam kriva, jer policija nije izasla na uvid. izjavu sam morala urudzbirati i sl.
    ja sam bila u CO.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam u opisu štete na njihovom formularu napisala da sam ja kriva. nema šanse da im ovo pustim, odakle mi ti novci.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

takvo je sad trenutno stanje u agramu, utajili su velike novce i sad se štedi gdje se može. Inaće uvijek zovi policiju,a ako ti neće izači na uviđad, otiđi sama u prvi stanicu i daj se akotestirati, to ti je pokriće za kasko.
    a što se tiće totalne štete ona se uvijek proglašava onda kada je šteta veća od procjenjene vrijednosti vozila na tržištu trenutno i nema tu žalbe, tako piše u uvijetima. znaći račune se vrijednost vozila minus amortizacija minus vrijednost "preživjelih" dijelova. To je tako i to je po zakonu o obveznim odnosima to je njigova dobra volja da ti popravljaju auto po računo ako je proglašena totalka.
    Inaće ja sam prije nego sam radil tu gdje radim imala auto osiguran u Allianzu i ostali su mi dužni 60000 kn štete jer nisam zvala policiju, unajmila sam odvjetnika ali oni su imali očito boljeg koji je ustanovio da sam ja mogla biti pijana (btw. bila sam trudna 4 mj.) Digla sam kredit da to popravim bila sam jada i tužna, bio nam je to jedini auto i kaj sad... niš!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    takvo je sad trenutno stanje u agramu, utajili su velike novce i sad se štedi gdje se može. Inaće uvijek zovi policiju,a ako ti neće izači na uviđad, otiđi sama u prvi stanicu i daj se akotestirati, to ti je pokriće za kasko.
    a što se tiće totalne štete ona se uvijek proglašava onda kada je šteta veća od procjenjene vrijednosti vozila na tržištu trenutno i nema tu žalbe, tako piše u uvijetima. znaći račune se vrijednost vozila minus amortizacija minus vrijednost "preživjelih" dijelova. To je tako i to je po zakonu o obveznim odnosima to je njigova dobra volja da ti popravljaju auto po računo ako je proglašena totalka.
    Inaće ja sam prije nego sam radil tu gdje radim imala auto osiguran u Allianzu i ostali su mi dužni 60000 kn štete jer nisam zvala policiju, unajmila sam odvjetnika ali oni su imali očito boljeg koji je ustanovio da sam ja mogla biti pijana (btw. bila sam trudna 4 mj.) Digla sam kredit da to popravim bila sam jada i tužna, bio nam je to jedini auto i kaj sad... niš!
    ajme, ajme.
    baš sam maloprije nazvala ostale sudionike nesreće provjeriti je li netko od njih naknadno zvao policiju pa da postoji neka zabilješka, ali nisu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    na temelju čega ovo ide, da im znam opet priogovorat
    Pa rekla si da im je osiguranje dalo odobrenje?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa rekla si da im je osiguranje dalo odobrenje?
    da. prvo su im odmah dan nakon nesreće dali telefonski, a onda je valjda za dva dana stigla i pisana potvrda
    ali ja ne znam kako to fukcionira, jel to nešto konačno ili neko predodobrenje
    Posljednje uređivanje od rossa : 17.10.2012. at 13:15

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da to s njima nećeš riješiti bez odvjetnika

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •