-
titranje pred očima
Kad čitam na kompjuteru zna mi se zatresti slika pred očima onako kao da cijela slika zatitra. To mi se obično događa navečer. Okulista mi je nešto spomenuo da je to od nekakvog živca jer je oko suho i da trebam treptati, no zaista me to počelo iritirati. Često predosjetim to titranje pa ga nekako uspijem spriječiti, ali nitko koga poznam nema takve tegobe pa mi se lagano vrte svakakvi scenariji po glavi. Svakako ću potražiti još jedno mišljenje no zanima me ima li tko od vas sličnih tegoba i znate li što o tome? Eh da...imam astigmatizam na jednom oku i vidim one mušice (prozirne kružiće, crviće koji plutaju po oku)
-
daj malo detaljnije objasni što ti znači da "slika zatitra"... kao zamuti se pa se razbistri nakon što trepneš, ili? koliko vremena na dan provedeš ispred kompjutera?
-
Ja sam ajme rećei imala sličnu situaciju, na desno oko sam slabovidna i ponekad mi zatitra, pogotovo kada vozim po lošem vremenu i noći.
Dobila sam neku manju dioptriju koju su mi dugo pogađali i uspjeli su, išla sam privatno. Dobila sad i umjetne suze i neke ultra skupe kapi. Sad mi je super s naočalama.
-
onako se zatrese, zaklima lijevo-desno, kao da uzmeš nešto pa to zatreseš lijevo desno(kao kad mašeš brzo rukom) samo što se meni tako cijela slika zatrese dok gledam u monitor(uh al sam ga zakomplicirala). ne zamuti mi se slika. a vremenski provedem 2-3 sata u prosjeku, nekad manje, a zna se desiti i više.
-
e da imam i ja jako malu dioptriju. evo piše nešto 0,95=primo-0,25 ako sam dobro pročitala. ma joj pokušavam pročitati nalaz, ali uz svu dobru volju ne mogu. evo ovo još kužim AT 19,3mmH i 18,0mmH
-
ne bi rekla da se kod tebe radi o suhom oku, tu bi imala problem da ti se muti. ovo titranje je vrlo nespecifično i po meni ne prdstavlja nikakvu patologiju, može biti od umora ili tako nešto.
a što se tiče dioptrije: -0,25 je praktički zanemariv nalaz, to ti ne bi trebalo stvarati probleme.
-
ajde hvala ti. istina, dešava mi se navečer kad bi čovjek i trebao biti umoran. znači ja sam neki rijedak slučaj?
a imam još jedno pitanje. ako je očni tlak ok kada se izmjeri jel to znači da je i inače dobar? odnosno jel očni tlak kao i krvni da nekad može biti dobar nekad loš pa ovisi kad ga izmjeriš ili bi se ako postoji kakva patologija ona trebala uočiti s tim jednim mjerenjem?
Superx i ja sam dobila te umjetne suze no to mi je toliko bilo grozno kapati i istina nisam baš bila redovita, a sad mi je i isteklo 6 mjeseci kako su otvorene, a 100kn koštaju. Možda bolje da si ja narežem malo luka i evo ti pravih suza
-
očni tlak je najviši ujutro. ovo što si gore napisala da je bio 19 i 18 mmHg su uredne vrijednosti. prije 40-te godine je glaukom zapravo jako rijedak i nisu potrebne neke rutinske kontrole. postoje rijetke vrste glaukoma koje se javljaju u ranijoj dobi i obično se osim povišenim tlakom manifestiraju još nekim simptomima ali to bi se prilikom pregleda moralo primijetiti. tako da don't worry (pretpostavljam da imaš manje od 40 godina?).
-
-
Hvala vam cure! Sad me manje strah
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma