... razmišljate li kad uopće u tome, što osjećate u vezi toga i kakvi su vaši stavovi oko toga treba li djecu upoznavati s tim u pravom trenutku na njima shvatljiv način ili jednostavno ignorirati sve skupa jer tu ionako ništa ne možemo i praviti se da to ne postoji živeći samo svoj život?
Da pobliže objasnim, jedno je moj svakodnevni život i život moje obitelji, posao, djeca, obaveze, sretni trenuci, druženja, problemi veći i manji. A drugo je ono što se dešava svuda oko nas u svijetu; siromaštvo, glad, bolesti, ratovi, nasilje, žrtve, milijuni ljudi koji pate i žive na rubu života a ne bi trebali.
Neki dan me moje 5.-godišnje djete pitalo o Romima koji prose na cesti. Ostala sam zatečena shvativši da je već došlo vrijeme kada moje dijete primjećuje i sve će više primjećivati da nešto u našem svijetu nije u redu. Bila je jako uznemirena vidjevši ženu kako ležeći na cesti moli za komad kruha za sebe i dijete.
Porazgovarale smo o tome, i ostala sam iznenađena njenom zrelošću i shvaćanjem ali vidjela sam na njenom licu nezadovoljstvo onim što je vidjela i što je spoznala da netko živi i takvim životom. To me natjeralo da intezivno razmišljam o svijetu u kojem stvarno živimo i u kojem trebam provesti svoj život i odgojiti svoje dijete...