Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: discizija frenuluma (7 god.)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno discizija frenuluma (7 god.)

Ukratko, išli smo na pregled i dr. je rekao da postoji manji problem (skraćeni frenulum) i da bi trebalo napraviti disciziju frenuluma (traje kratko, ali se radi u narkozi jer je bolno), jer bi to bio problem u pubertetu itd. Zanima me jel' itko prošao taj zahvat i ako imate kakvu preporuku... Idemo kod dr. Bastića u Klaićevu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moj mali ima skraćeni frenulum, malo ga je capnuo sam sa žličicom dok je bio mali, nakon logopedske terapije sve glasove izgovara normalno tako da mu taj frenulum niti ne gledam više.
    zašto su vam preporučili rezanje, zbog izgovora ili nečeg drugog?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prosli smo sa 6g., razlog: jako je kotrljao R, nije se uspjelo rijesiti logopedskim tretmanom, i preporuka je bila cvaknuti, prije polaska u skolu (krenuo je godinu kasnije, sa punih 7)
    traje kratko, daje se "plitka" anstezija (na masku), gotovo je za 10 minuta, odmah se ide doma. racunaj da ce biti dezorjentiran, placljiv, sliniti puno...
    boli, preporuce neki analgetik koji smije dijete
    za par dana je sve ok
    mi smo bili u KB Dubrava

moj S. je reagirao na neki sastojak anestetika (pretpostavljaju) pa smo isti dan kasnije opet zavrsili u bolnici (jako je otekao), gdje je dobio terapiju i prenocio
    ali to nije uobicajeno

nije mi jasno kakav bi problem frenulum mogao raditi u pubertetu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno kakav bi problem frenulum mogao raditi u pubertetu?
    Mislim da se radi o frenulumu na jednom drugom mjestu

Poznajemo jedno dijete koje je bilo na tom zahvatu u Klaićevoj, prije škole, znam da nije morao prenoćiti u bolnici nego da je isti dan išao doma, ali su trebali sve pretrage kao i za veću operaciju, jer se radi u općoj anesteziji. Koliko znam, nikakvih komplikacija nije bilo.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se radi o frenulumu na jednom drugom mjestu

još si mislim kakve veze ima pubertet

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    još si mislim kakve veze ima pubertet
    X

zanemari moj post
    ali iz daisynog posta se stvarno nije moglo zakljuciti...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sorry, nama je trenutno ovaj frenulum centar svijeta pa sam valjda zato mislila da će biti jasna veza s pubertetom Da, Tanja u pravu si, na "taj" frenulum sam mislila, na piši. Hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo rezali oba frenuluma.
    Za one koji se čude problemu u pubertetu - frenulum je prekratak i kožica se ne može povući s glavića kako treba, tu se nema što odlijepiti (odvajati, vježbati, mazati itd) pa kad krene masturbacija i spolni odnosi onda ga čovjek ne može nategnut kak spada. I za klinca od 13 i kusur godina to nije mali nego veeeliki problem o kojem mu je neugodno uopće pričati.

Kod nas je bilo ovako - kao mali išao je dva puta na "odljepljivanje", jednom u Klaićevu, jednom u Helenu. Odljepili smo što se dalo i to održavali (čistili svaki dan, morao je natezati kod kupanja). Još u Heleni nam je dr. Bahtijarević pokazao za taj frenulum da to ne može tamo riješiti i da treba što prije operirati (nije isto ako ima šav na piši klinac od 7 godina ili dečko od 14 godina, kad se digne to boli ko vrag, da sad ne opisujem na finjaka).
    Ali mi smo bili lijeni i dočekali smo 13. godinu, nakon dugih nagovaranja pristao je pokazati pišu i priznao da mu je to problem.
    Otišli u Klaićevu i sredili. Nama su tlaka jedino bile pretrage prije zahvata (krvna slika, urin, RTG pluća i srca, EKG, razgovor kod anesteziologa) jer to sve ipak traje.
    Bio je u bolnici dva dana, kratka opća anestezija, bio je prezadovoljan - dobra ekipa u sobi, dobre sestre, a dobru hranu i danas spominje.
    Dva dana ga je malo pišek bolio pa je dobio paracetamol, konci otpali.

Nije to doživio traumatično, bilo ga je jaaak strah da mu greškom ne odrežu cijeli pišek ili da se ne probudi iz anestezije, ali ono nakon same operacije je bilo sve OK.
    Začudio se jedino osjećaju nakon buđenja iz anestezije, bio je totalno ukomiran i prespavao 6 sati.

Sad, razlika u godinama je velika i teško mi je reći jel to lakše napraviti kad je dijete 7 ili 13 godina. Ali eto, niti sa 13 nije neka drama.
    Posljednje uređivanje od pituljica : 31.10.2012. at 00:06

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da spomenem drugi frenulum, ta mu je operacija bila puno gora jer rade samo pod lokalnom anestezijom, jer mu je čuba oteknula i bolila tako da tjedan dana nije mogao jesti što je njemu strava

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I mi smo u prvom razredu morali "cvaknuti" donji frenulum . Išli smo u Klaićevu, operirao ga je dr. Kljenak i jako smo zadovoljni bili s njegovim pristupom i s činjenicom da je dijete bilo pušteno isti dan doma.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj mali je trenutno na urologiji u Klaićevoj radi drugog problema. Jučer je bio pored njega jedan dečkić od 5 godina kojem je doktor Bastić prerezao frenulum. Išao je kući isti dan, oko 5 popodne, 5 sati nakon što je došao iz sale. Mama je bila cijelo vrijeme pored njega, normalno je piškio nakon operacije. Ništa ga nije bolilo, najstrašnije mu je bilo vađenje braunile iz ruke.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Puno, puno vam hvala, sad mi je malo lakše, već sam mislila da smo jedini s problemom s donjim frenulumom! Mi smo sad u fazi kad se ja bojim više od njega (ne priznajem, naravno Sad me jedino brine što su njemu dali uputnice samo za detaljnu krvnu sliku, a EKG (ni RTG pluća) ne, što mi je bilo malo čudno obzirom da je opća anestezija, a sad kad i ti Pituljice kažeš da ste radili, definitivno ću još danas nazvati dr. hvala još jednom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daisy, provjeri još jednom što ti sve treba
    nas su dva puta vraćali jer nismo sve imali (ah, metoda "preko veze"...rekao nam doktor da će to ambulantno, pa ne treba ništa..), na kraju ispalo da ipak treba sve to obaviti i da se dijete službeno hospitalizira
    tlaka je kad se i ti dijete pripremite, dođete u bolnicu a oni vas vrate

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala Pituljice

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako imate kakav savjet/preporuku vezano za sam boravak u bolnici (bit će kratka narkoza, a kući idemo popodne, tako je rekao dr.), pliz podijelite; pretpostavljam da ne smije ništa jesti taj dan, što ponijeti osim pidžame...? Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •