Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: zelenkast urin intenzivnog mirisa

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno zelenkast urin intenzivnog mirisa

Pozdrav

Dakle, beba od 3 mjeseca zadnjih nekoliko dana ima intenzivan miris urina (ne smrdljiv kao infekcija nego baš miris urina, samo malo 'jači', rekla bi čak da se malo osjeti po lijekovima, a ne pije ništa osim d3 kapi i Biogaie) i u popišanoj peleni tu i tamo primjetim blago zelenkastu mrljicu veličine zrna riže (koju samo ja vidim ).
    Beba je isključivo na adaptiranom mlijeku od rođenja, a povremeno pije i čaj komorača kojeg nisam davala zadnjih par dana, pa čak povezujem i s tim.

pedijatar na to kaže da mu vratim čaj pa pratim stanje, a ukoliko je beba uobičajenog ponašanja, ne trebamo žuriti s urinokulturom. Beba zaista jest vesela, samo se smije, potpuno zdrava, neki dan cijepljena i pregledana tako da ne želim ispasti paranoična mama i tražit uputnicu (jer kad pedijatar zapamti paranoičnu mamu obično je ubuduće ne shvaća ozbiljno i misli da uvijek preuveličava i dramatizira ). ALI - crv sumnje me izjeda, ako razumijete

Je li se nekome dogodilo slično? Što da radim, čak razmišljam privatno napraviti urinokulturu čisto da budem mirnija. Je li inače urinoinfekti kod beba utječu na njihovo ponašanje i bi li trebao imati još neke simptome?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

urinoinfekt može imat visoke temperature, a i ne mora to je moje iskustvo.

zakaj se bojiš da te neće smatrati ozbiljnom bolje je provjeriti, nego se smijati.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Danonino prvotno napisa Vidi poruku
    Je li inače urinoinfekti kod beba utječu na njihovo ponašanje i bi li trebao imati još neke simptome?
    Moj sin je imao upalu mokraćnih kanala kada je bio 1,5 mjesec star, otkriveno sasvim slučajno bili smo na hitnoj zbog jakih grčeva. Imao je ešerihiju i klebsielu (ne znam kako se ispravno piše). Kasnije je imao upale još dva puta otkrivene na redovnoj mjesečnoj kontroli urina.

Simptome nije imao baš nikakve ni temperaturu ni jak miris mokraće, baš ništa ponašao se normalno. Ja bih napravila urinokulturu čisto da budem mirnija.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moja je J kada je bila nekih 3 mjeseca imala bakteriju, to smo potvrdili nakon mjesec dana natezanja sa pedicom. Miris mokraće je bio intenzivan a i mala je dvije, tri nekakve kao bubuljice na području koje pokriva pelenica. Nastup pedice jeste bio paranoična mama ali draga moja mi smo se liječili tri mjeseca. Srećom nismo završili u bolnici jer i to zna biti slučaj, niti J nije imala temperaturu. Moja J je sada skoro četiri godine i vjeruj mi svaki puta sam se vodila svojom intuicijom i pokazalo se da sam u pravu. majka najbolje poznaje svoje djete i vidi da nešto nije u redu.
    Što ti smatraš da trebaš napraviti napravi. Primjer gluposti naše pedice: nakon operacije krajnika imali proljev pet dana i ja odem k njoj da joj pokažem otpusno pismo i usput joj napomenem da ima proljev i nakon koliko dana bih se trebala zabrinuti i podizeti nešto. Njen je odgovor bio da joj dam da jede štapiće!!! Onaj tko je prošao oporavak nakon takve operacije zna koja je ovo glupost, kao da si rekao da djete koja ima temperaturu utopliš i nedaješ tekućine.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hvala svima na odgovorima

beba je hospitalizirana zbog infekcije mokraćnih kanala

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Vidis...nema do majcine intuicije. da bebica brzo ozdravi i dodje doma.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uh, žao mi je, znam što prolaziš. Jel' postoji kakva mogućnost da si zajedno s bebom?

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, skupa smo, i tata može biti cieli dan s nama.
    Već je bolje nakon trećeg dana terapije. Sva sreća nisu bubrezi stradali, upaljen je samo mjehur. Rekli su da će liječenje trajati 10 dana u bolnici.

Iskustva s ovim? Vraćaju li se upale kasnije?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, skupa smo, i tata može biti cieli dan s nama.
    Već je bolje nakon trećeg dana terapije. Sva sreća nisu bubrezi stradali, upaljen je samo mjehur. Rekli su da će liječenje trajati 10 dana u bolnici.

Zavisi što je razlog upale. Ako postoji antomski problem/refluks tada zahtjeva poseban pristup, ali vjerujem da će ti liječnici sve obajsniti (koje su pretrage napravljene ili treba napraviti).

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Super da možeš biti s djetetom.

Mi smo isto bili 10 dana u bolnici ali su se bakterije vratile i moj sin je imao upale mokraćnih kanala 3 puta do godine dana starosti. Nakon toga nije više imao ni bakterije ni upale. Zbog upala se sumnjalo na refluks. O refluksu imaš ovdje: http://www.poliklinika-helena.hr/tem...teralni-reflux, a ima i ovdje na Rodi tema: http://forum.roda.hr/threads/25303-V...sa-prognoze-II. Moj sin je imao refluks dosta velikog stupnja koji se na sreću povukao u cijelosti. Sve to vrijeme (do 2,5 godine starosti) je bio na profilaksi tj. na malim dozama antibiotika.

To je naše iskustvo, držim palčeve da se tvom djetetu bakterije ne vrate i da ne morate prolaziti sve ove pretrage koje smo mi morali. Bilo je s nama u bolnici djece kojima se kasnije bakterije nisu vraćale i sve je bilo ok.

Sretno i brzo ozdravite!

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

nije refluks, radili smo ultrazvuk mokraćnih kanala. Sumnjaju na ešerihiju, još čekamo nalaz urinokulture

prva analiza urina je bila jako loša, masa leukocita i bakterija, ali na ultrazvuku samo mjehur malo zadebljan, kao blaža upala, zato misle da je bakterija u pitanju

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nije refluks, radili smo ultrazvuk mokraćnih kanala. Sumnjaju na ešerihiju, još čekamo nalaz urinokulture

prva analiza urina je bila jako loša, masa leukocita i bakterija, ali na ultrazvuku samo mjehur malo zadebljan, kao blaža upala, zato misle da je bakterija u pitanju
    Moj sin je imao i bakterije i refluks. Ne znam kako su nepostojanje refluksa utvrdili običnim ultrazvukom, mi smo išli na uzv cistografiju u Polikliniku Helena, a mogli smo i na mikciju u našoj bolnici ali smo htjeli izbjeći zračenje, a koliko se sjećam te pretrage i ne rade tako malim bebama. Doduše to je bilo prije 5 godina, ne znam da li se išta promijenilo od tada.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne znam, kaže dr. da su bubrezi zdravi, samo mjehur upaljen, a i da je bolje tako (naravno da jest). Ništa drugo mi nije spominjala, niti ikakve dodatne pretrage. Svakako ću je pitati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to se radi o dečku?

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    to se radi o dečku?
    Da, zašto?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, zašto?
    moj je imao sepsu u dobi od 4 mjeseca od ešerihije.
    isto bili u bolnici i sve prošlo super.
    nakon toga je imao česte upale i svaki puta je bila ešerihija,
    s tim da je kod njega najvjerojatniji uzrok fimoza.

pitaj dr kad bebica može krenuti s cranactinom,
    to ti je čisti koncentrat brusnice, služi kao profilaksa,
    spasili smo se s tim.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    moj je imao sepsu u dobi od 4 mjeseca od ešerihije.
    isto bili u bolnici i sve prošlo super.
    nakon toga je imao česte upale i svaki puta je bila ešerihija,
    s tim da je kod njega najvjerojatniji uzrok fimoza.

pitaj dr kad bebica može krenuti s cranactinom,
    to ti je čisti koncentrat brusnice, služi kao profilaksa,
    spasili smo se s tim.
    i dr. pretpostavlja da je ešerihija, ali još čekamo nalaz urinokulture. Je li tvoj imao još neke simptome, temperaturu, povraćanje

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

mislim da je i kod njega fimoza jer mu ne mogu prevuć kožicu, a ako malo potegnem odmah se popiški u mlazu, kao da mu kožica 'drži' urin pa vjerojatno se tu i skupljaju bakterije

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imao je temperaturu 10-ak dana prije oko 37,5.
    dva puta ga vodili dr, on zaključio da nije ništa,
    treći puta kad smo došli i kad je mali već bio vidno loše,
    stalno je plakao i bio nervozan,
    izvadili krv koja je bila katastrofalna, kako je dr. rekao,
    poslao nas na zaraznu, gdje smo ostali nekih 7-8 dana.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Provjeriti urin je stvarno najbenignija pretraga, ne znam zasto dr. nije odmah bio voljan provjeriti. ili barem kod sebe na trakicu, leukociti bi se sigurno vidjeli.
    kad sam ja kao mlada i splasena mama nazvala dr. da sam primjetila rozi trag na peleni, dobila sam uputu da par dana mjerim temp, jer su kod uroinfekcija cesto neprimjetno povisene, tako je i bilo:37oC, 37,1. pa smo radili uk i borili se skoro godinu dana s e.coli.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nalaz krvi je dobar, samo je urin problematičan, dakle, bakterije nisu ušle u krv, pa na je pedijatar rekao da smo došli doslovno na vrijeme. Ne želim ni pomislit što bi bilo da sam čekala

a zar temperatura od 37-37.2 nije uobičajena kod beba? Meni je dr. rekla da se njima tolerira čak do 37.4, sve nakon toga je povišena temperatura

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod dečki bi trebalo to malo očistit oko pimpača da se tu ne kalemi svašta, kod cura treba opet dobro pazit i pravilno brisat da kaj iz guzice ne zaluta

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod dečki bi trebalo to malo očistit oko pimpača da se tu ne kalemi svašta, kod cura treba opet dobro pazit i pravilno brisat da kaj iz guzice ne zaluta
    može čistiti kod onih koji kod kojih se može imalo prevući,
    kod onih kod kojih je sve zabetonirano, kao kod mog sina,
    ne možeš čistiti ništa, moš' se slikat
    i zato to idemo na proljeće kirurški rješavati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali ona je rekla ako malo prevuće da odma se izlije mlaz, onda se kod nje može prevuć, treba samo malo vježbat tim više što je valjda sklon tome.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ipak je E.Coli

nadam se da neće biti tvrdokorna kao što inače jest

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače kad budete išli doma vjerovatno čete dobiti antibiotik kao prevenciju kroz cca 3-4 tjedna

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Došli smo doma u četvrtak, ništa nismo dobili kao prevenciju, samo za 7 dana treba opet napraviti urin i UK, pa onda po jednom mjesečno

danas i jučer mu je bilo malo sluzi u stolici. Jel moguće da je to od antibiotika?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

daj mu neki probiotik za svaki slučaj,pandu ili biogaja je za tak male.

A ovo za prevenciju mi je čudno to znaju davati, ili smo mi imali te sreće pa smo to dobili, sretno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Došli smo doma u četvrtak, ništa nismo dobili kao prevenciju, samo za 7 dana treba opet napraviti urin i UK, pa onda po jednom mjesečno

danas i jučer mu je bilo malo sluzi u stolici. Jel moguće da je to od antibiotika?
    što se tiče sluzi možda je rotu pokupio, daj mu neki probiotik.

moj je imao sepsu, isto nismo dobili nikakvu prevenciju, samo često vađenje urinokulture.
    kupi mu cranactin, to je odlična stvar,
    s tim smo se riješili stalnih upala.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kod nas je bila sluz od antibiotika

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

također preporučujem neki probiotik i brusnicu! nama je brusnica bila odlična! Držite se, proći će!!!!

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče sluzi možda je rotu pokupio, daj mu neki probiotik.

moj je imao sepsu, isto nismo dobili nikakvu prevenciju, samo često vađenje urinokulture.
    kupi mu cranactin, to je odlična stvar,
    s tim smo se riješili stalnih upala.
    pa zar rota nisu proljevi???

dala sam mu sinoć Biogaju, danas je imao normalnu stolicu, uz maaaaalko sluzi, neznatno, primjetila sam tek kad sam se zagledala. nadam se da će tako i ostat. U čet ponavljamo urinokulturu pa ću usput tražit i analizu stolice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •