Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: CHOCOLATE-CHEESE torta s JAGODAMA!

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    za laptopom :)
    Postovi
    234

    Početno CHOCOLATE-CHEESE torta s JAGODAMA!

    Recept je iz engleske knjige recepata, pa je sve u "šalicama". Ja sam stavljala šalice od 2,5 dcl. Jaaaaaaako je fina i neobična. Pravila sam je za Noin prvi rođendan i svi su bili oduševljeni. Imam i SLIKU CHOCOLATE-CHEESE TORTE!. Torta se NE PEČE! Trebate ju pripremiti DAN RANIJE jer se mora ohladiti u hladnjaku!
    Evo prijevod s engleskog:

    HRSKAVA KORA OD BADEMA:

    1 šalica mljevenih badema
    3/4 šalice mrvica od vanili kiflica ili sličnog tvrdog keksa (ja sam našla neke vanili roščiće s lješnjacima i izmiksala u mikseru kao i bademe)
    1/4 šalice kristalnog šećera
    1/4 šalice maslaca ili margarina za kolače (omekšanog)

    Pomiješaš bademe, kekse i šećer u posudi za miksanje i dodaš omekšani maslac/margarin i sve promiješaš s mikserom. Staviš smjesu u kalup za tortu = utabaš ga dolje i sa strana (visina oko 3-4 cm) i odložiš u hladnjak dok praviš kremu.

    CHOCOLATE-CHEESE KREMA:

    1,5 šalica otopljene čokolade za kuhanje (ja sam stavila oko 300g)
    320 g kremastog sira (ja sam stavila ABC svježi krem sir)
    1/3 šalice šećera
    1/4 šalice maslaca ili margarina za kolače (omekšan-otopljen)
    1 vanilin šećer
    1 šalica slatkog vrhnja (ja sam stavila Hole vrhnje)

    Pomiješaš kremasti sir, šećer i vanilin šećer u posudi za miksanje i dodaš otopljeni maslac/margarin. Izmiksaš dok ne postane glatka smjesa. Nakon toga dodaš otopljenu čokoladu (svu odjednom) i izmiksaš. U posebnoj posudi izmiksaš Hole šlag i zatim ga dodaš u kremu miješajući rukom. Uliješ kremu u kalup s korom.

    PREMAZ OD JAGODA SA ŠLAGOM

    oko 6 većih jagoda
    1 šalica slatkog vrhnja (ja sam stavila Hole vrhnje)
    2 žlice šećera
    1 vanilin šećer

    Hole šlag izmiksaš sa šećerom i vanilin šećerom. Jagode nasjcekaš na kockice i ručno umiješaš u šlag. To premažeš gore po kremi tako da bude neravno i posipaš kakaom. U originalnom receptu se u slatko vrhnje doda želatina da bude čvršće, ali Hole šlag je i prečvrst sam po sebi pa nema potrebe!

    Ostavite tortu preko noći da se ohladi i onda ju pažljivo premjestite iz kalupa na podlogu. Torta je čvrsta i kompaktna, ali nožem morate odvojiti koru od kalupa.

    Iznimno fina i osvježavajuća torta! Preporučujem! 8) [/url]

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    za laptopom :)
    Postovi
    234

    Početno

    P.S. Na slici je moja torta!

  3. #3
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    wow :shock:

    super zgleda !

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    149

    Početno

    Ajme, prekrasno izgleda!
    Sline mi cure...

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    A baš sam si mislila što ću za Uskrs..... :D

  6. #6
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    cure, moja sisterka je radila ovu tortu i mogu samo reći da je PREEEEFINAAAA !!!

    kaže da je super jednostavno za napraviti, jedino što je ona, umjesto badema, stavljala pržene lješnjake

    mljac, mljac, obavezno probajte !

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    jel se osjeti sir?

    ja ga ne volim.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •