-
CHOCOLATE-CHEESE torta s JAGODAMA!
Recept je iz engleske knjige recepata, pa je sve u "šalicama". Ja sam stavljala šalice od 2,5 dcl. Jaaaaaaako je fina i neobična. Pravila sam je za Noin prvi rođendan i svi su bili oduševljeni. Imam i SLIKU CHOCOLATE-CHEESE TORTE!. Torta se NE PEČE! Trebate ju pripremiti DAN RANIJE jer se mora ohladiti u hladnjaku!
Evo prijevod s engleskog:
HRSKAVA KORA OD BADEMA:
1 šalica mljevenih badema
3/4 šalice mrvica od vanili kiflica ili sličnog tvrdog keksa (ja sam našla neke vanili roščiće s lješnjacima i izmiksala u mikseru kao i bademe)
1/4 šalice kristalnog šećera
1/4 šalice maslaca ili margarina za kolače (omekšanog)
Pomiješaš bademe, kekse i šećer u posudi za miksanje i dodaš omekšani maslac/margarin i sve promiješaš s mikserom. Staviš smjesu u kalup za tortu = utabaš ga dolje i sa strana (visina oko 3-4 cm) i odložiš u hladnjak dok praviš kremu.
CHOCOLATE-CHEESE KREMA:
1,5 šalica otopljene čokolade za kuhanje (ja sam stavila oko 300g)
320 g kremastog sira (ja sam stavila ABC svježi krem sir)
1/3 šalice šećera
1/4 šalice maslaca ili margarina za kolače (omekšan-otopljen)
1 vanilin šećer
1 šalica slatkog vrhnja (ja sam stavila Hole vrhnje)
Pomiješaš kremasti sir, šećer i vanilin šećer u posudi za miksanje i dodaš otopljeni maslac/margarin. Izmiksaš dok ne postane glatka smjesa. Nakon toga dodaš otopljenu čokoladu (svu odjednom) i izmiksaš. U posebnoj posudi izmiksaš Hole šlag i zatim ga dodaš u kremu miješajući rukom. Uliješ kremu u kalup s korom.
PREMAZ OD JAGODA SA ŠLAGOM
oko 6 većih jagoda
1 šalica slatkog vrhnja (ja sam stavila Hole vrhnje)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
Hole šlag izmiksaš sa šećerom i vanilin šećerom. Jagode nasjcekaš na kockice i ručno umiješaš u šlag. To premažeš gore po kremi tako da bude neravno i posipaš kakaom. U originalnom receptu se u slatko vrhnje doda želatina da bude čvršće, ali Hole šlag je i prečvrst sam po sebi pa nema potrebe!
Ostavite tortu preko noći da se ohladi i onda ju pažljivo premjestite iz kalupa na podlogu. Torta je čvrsta i kompaktna, ali nožem morate odvojiti koru od kalupa.
Iznimno fina i osvježavajuća torta! Preporučujem! 8) [/url]
-
P.S. Na slici je moja torta!
-
wow :shock:
super zgleda !
-
Ajme, prekrasno izgleda!
Sline mi cure...
-
A baš sam si mislila što ću za Uskrs..... :D
-
cure, moja sisterka je radila ovu tortu i mogu samo reći da je PREEEEFINAAAA !!!
kaže da je super jednostavno za napraviti, jedino što je ona, umjesto badema, stavljala pržene lješnjake
mljac, mljac, obavezno probajte !
-
jel se osjeti sir?
ja ga ne volim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma