Isprike ako ova tema već postoji, ne mogu nikako naći.
Naime, imam na obje bradavice velike, duboke ragade. Mala mi sad ima 20 dana i te ragade su nastale još na početku dojenja, jedna se bila zagnojila i iskreno, prilično je zastrašujuće izgledala (kao da će mi otpasti bradavica i vjerojatno sam preko nje zaradila bakterijski mastitis. Odradila sam antibiotik, sve se smirilo, ali ragade nikako da zarastu jer je mala stalno na sisi i rane se isponova otvaraju. Probala sam na ovoj jadnijoj tjedan dana koristiti šeširić za dojenje što je donekle smanjilo bol (inače: ona doji, ja plačem, dragi mi drži noge da ne poskakuju od bola na početku podoja) i malo kao da je poboljšalo se stanje, ali ona je s njim uvlačila dosta zraka i počeli su joj grčići, pa sam odustala i sad smo opet "na golo". (inače, imamo dobar hvat i nemamo soor, a stavljam ju u položaj gdje će najmanji pritisak biti na ranu, da to odmah isključimo. no imam atopičnu kožu koja inače teže zacjeljuje, pa mislim da je i to faktor).
Ovo je bilo čisto da se malo požalim, odmah mi je boljeAli pravo pitanje je ovo:
između podoja, kako zaštititi ranjene bradavice i od bolova koji nastaju pri svakom dodiru i od infekcije. Jer ako pokušam obući grudnjak, to boli i stvori se krastica koja zalijepi tkaninu za bradavicu, pa kod skidanja, uz bol opet otvaramo ranu. Ako obučem neku laganu majcu, pri svakom kontaktu lepršave tkanine s bradavicom opet bol. Ako ostavim gole sise, velika šansa da ću za nešto zapeti, a i ne mogu malu hendlati kako treba, ne mogu ju nasloniti na sise, a i opali me ručicama pa b-o-l-iUostalom, kad mi netko dođe u kuću moram se "pokriti"
(bioclin komprese imam, ali skupe su da ih cijelo vrijeme koristim, a i olakšanje je samo privremeno, kasnije kao da su mi bradavice još osjetljivije od njih...)
Uglavnom, molim iskustva i savjete. Negdje sam pročitala savjet jedne mame da stavim mala cjedila ispod grudnjaka (drže odjeću podalje od bradavice) i to mi se činilo super, ali jedina koja sam uspjela naći su dosta mekana/fleksibilna i opet se stisnula uz bradavicu nakon nekog vremena...
Joj, vjerojatno zvučim ludo s ovom tiradom o zaštiti sisa, to je zapravo problemčić, ali je stalno prisutan pa čovjeka izludi
Pitamse kako ćemo i kada izaći iz začaranog kruga, imati čitave sise i totalno guštati u dojenju...