Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kako zaštititi sise?

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Kako zaštititi sise?

Isprike ako ova tema već postoji, ne mogu nikako naći.

Naime, imam na obje bradavice velike, duboke ragade. Mala mi sad ima 20 dana i te ragade su nastale još na početku dojenja, jedna se bila zagnojila i iskreno, prilično je zastrašujuće izgledala (kao da će mi otpasti bradavica i vjerojatno sam preko nje zaradila bakterijski mastitis. Odradila sam antibiotik, sve se smirilo, ali ragade nikako da zarastu jer je mala stalno na sisi i rane se isponova otvaraju. Probala sam na ovoj jadnijoj tjedan dana koristiti šeširić za dojenje što je donekle smanjilo bol (inače: ona doji, ja plačem, dragi mi drži noge da ne poskakuju od bola na početku podoja) i malo kao da je poboljšalo se stanje, ali ona je s njim uvlačila dosta zraka i počeli su joj grčići, pa sam odustala i sad smo opet "na golo". (inače, imamo dobar hvat i nemamo soor, a stavljam ju u položaj gdje će najmanji pritisak biti na ranu, da to odmah isključimo. no imam atopičnu kožu koja inače teže zacjeljuje, pa mislim da je i to faktor).

Ovo je bilo čisto da se malo požalim, odmah mi je bolje Ali pravo pitanje je ovo:

između podoja, kako zaštititi ranjene bradavice i od bolova koji nastaju pri svakom dodiru i od infekcije. Jer ako pokušam obući grudnjak, to boli i stvori se krastica koja zalijepi tkaninu za bradavicu, pa kod skidanja, uz bol opet otvaramo ranu. Ako obučem neku laganu majcu, pri svakom kontaktu lepršave tkanine s bradavicom opet bol. Ako ostavim gole sise, velika šansa da ću za nešto zapeti, a i ne mogu malu hendlati kako treba, ne mogu ju nasloniti na sise, a i opali me ručicama pa b-o-l-i Uostalom, kad mi netko dođe u kuću moram se "pokriti" (bioclin komprese imam, ali skupe su da ih cijelo vrijeme koristim, a i olakšanje je samo privremeno, kasnije kao da su mi bradavice još osjetljivije od njih...)

Uglavnom, molim iskustva i savjete. Negdje sam pročitala savjet jedne mame da stavim mala cjedila ispod grudnjaka (drže odjeću podalje od bradavice) i to mi se činilo super, ali jedina koja sam uspjela naći su dosta mekana/fleksibilna i opet se stisnula uz bradavicu nakon nekog vremena...

Joj, vjerojatno zvučim ludo s ovom tiradom o zaštiti sisa , to je zapravo problemčić, ali je stalno prisutan pa čovjeka izludi Pitamse kako ćemo i kada izaći iz začaranog kruga, imati čitave sise i totalno guštati u dojenju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jojobino i kantarionovo ulje + luftanje kad god imaš priliku.

Ne zvučiš ludo, to je jako važno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako, malo cjedilo za caj uguraj u grudnjak preko bradavice. Moras naci neko koje ce odgovarati velicinom. Tako ce ti bradavica biti stalno zasticena, a istovremeno je na zraku i lakse ce zarasti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

AV*T prsne skoljke. cijena cca 100kn (bar bila pred neko vrijeme)
    Samo pazi kad se saginjes i da redovito praznis

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam prvih mjesec dana mazala bradavice s mašću,jooj kak se ono zove - 100%lanolin..,uff sigurno znate na kaj mislim, ALI, nisu mi uopće zarastale ranice..
    i onda sam tek na savjet pedijatrice počela liječiti bradavice i koristiti bepanten mast.. E ALI, tu mast treba svaki put dobro isprati s bradavica..za razliku od lanolina

svejedno, ostalo su već cure rekle, puno luftanja i čuvanja!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam hodala gola. ili sam imala kosulju ili pidzamu na kopcanje i imala ju otkopcanu.
    ok bilo je toplije no sada, no ne puno toplije. i onako su me prali hormoni pa sam se samo znojila.
    mislim, jos uvijek se

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam prvih mjesec dana mazala bradavice s mašću,jooj kak se ono zove - 100%lanolin..,uff sigurno znate na kaj mislim, ALI, nisu mi uopće zarastale ranice..
    i onda sam tek na savjet pedijatrice počela liječiti bradavice i koristiti bepanten mast.. E ALI, tu mast treba svaki put dobro isprati s bradavica..za razliku od lanolina

svejedno, ostalo su već cure rekle, puno luftanja i čuvanja!
    Daaa, zaboravih - Linola Fett !

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nakon svih mogućih prirodnih receptura, spasile su me Bioclinove multi-mum comprese.
    http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/319/
    "bio-aktivni gel sadržava 100% prirodne biljne sastojke: ekstrakt Aloe Barbadensis (75% bio aktivnih polisaharida)"

Topla preporuka.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ovo sam ja bila kupila i nije mi baš pomoglo - nisam imala takve ragade, više sam htjela riješiti problem curenja i vlage. Mogu pokušati potražiti. Ali nisu baš toliko prozračne, mislim da bi cjedila bolje pomogla, samo da nađeš pravu veličinu.
    Ali svakako najbolje što više vremena provesti u toplesu, dok god nema gostiju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad si napisala da ti se sva odjeća zalijepi na ozlijeđenu bradavicu, odmah sam pomislila na vazelinske gaze
    http://www.medicpro.hr/narudzba.html...page.tpl&pop=0

One su jeftine, široko tkane oko 5x5 mm, prolazi zrak i stajat će na bradavici. Odozgo obuci jako široku košulju, pamučnu. Ako ti pomogne možeš staviti i više slojeva gaze. Da li bebi smeta vazelin?

Vidi i ovaj link, svašta ima, ipak je to rana, a neke vrste zaštitnih gaza ide i na recept.
    http://www.salvus.hr/24/Zbrinjavanje...a%20Klinitule/

I možda da razmisliš da izdajaš ručno par dana (2 bi trebalo biti dovoljno), da bradavice zarastu. Slobodno joj možeš te dane davati svoje mlijeko na bocu, neće se odviknuti, pogotovo ako uzmeš dudu koja liči na dojku.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I možda da razmisliš da izdajaš ručno par dana (2 bi trebalo biti dovoljno), da bradavice zarastu. Slobodno joj možeš te dane davati svoje mlijeko na bocu, neće se odviknuti, pogotovo ako uzmeš dudu koja liči na dojku.
    Mislim da je ovo sad već malo upitno. Ovisi, naravno, tome koliko su teške rane, koliko je dojenje uhodano (s djetetom od 20 dana ), koliko se dobro rutvica zna izdajati, da još ne zaradi mastitis. Ali pretpostavljam da će savjetnice za dojenje znati bolje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nismo svi isti, a ja po vlastom iskustvu govorim. Mastitis sa mjesec dana i trodnevno bunilo u kojem nisam znala ni tko sam ( patronažna i mm su se izmjenjivali u izdajanju, valjda) i opet je dojenje krenulo bez problema nakon pada temperature. A sa dvadesetak dana još ništa nije uhodano, da se ne bi moglo promijeniti.

A vjerujem da rutvici nije laka spoznaja da joj nešto tako prirodno kao dojenje, stvara takvu bol. Zato treba to što prije srediti. Da ne boli, a da doji.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moram da ti pošaljem jedan jer znam kako su to grozni bolovi. Isto mi je bilo zagnojena i toliko duboka ragada da je izgledalo da će bradavica otpasti. Plakala sam pri svakom podoju. Imala sam ih samo na jednoj dojci, pa sam par dana tu izdajala, a dojila na drugu dok ova nije zarasla. Koristila sam običnu pantenol kremu i luftala ih kad god sam mogla, ali tada je bilo mnogo toplije. Ova fora sa cedilom za čaj je super.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam koristila lanolinsku mast, ali nisu mi bile puno oštećene.

Ali nešto drugo mi pada na pamet. Ovde na forumu sam pročitala za čaj od hrastove kore. Da je odličan za epiziotomiju jer podstiče brzo zarastanje. Možda da probaš, jes da nije epiziotomija, ali možda pomogne. Meni se rana od epi vukla jako dugo, ali kad sam počela da zalivam tim čajem ekspresno se rešila, u par dana.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon svih mogućih prirodnih receptura, spasile su me Bioclinove multi-mum comprese.
    http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/319/
    "bio-aktivni gel sadržava 100% prirodne biljne sastojke: ekstrakt Aloe Barbadensis (75% bio aktivnih polisaharida)"

Topla preporuka.
    potpisujem!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Kao prvo i osnovno pravila položaj djeteta na bradavici tj dojci. Svaki puta prekinuti odmah dojenje ako primijetiš da položaj nije ispravan. Jedino tako ćeš se dugoročno poštediti boli.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ima Bioclin komprese, napisala je. Ali joj ne pomazu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih pak rekla da ovo nije dobra ideja, jer ti se sise neće luftati, a zrak je potreban da bi ti bilo bolje

ovaj martin savjet mi se čini super, ili jednostavno biti sa sisama na zraku, i koristiti lanolinsku kremu kad zatreba

i namjestiti dijete pravilno na dojku, to je najbitnije, i to je jedini način da ti se ragade ne ponove :hug:

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima Bioclin komprese, napisala je. Ali joj ne pomazu.
    Sori, površno sam čitala.

Možda upali ako obilno namažeš bradavicu lanolinom pred sam podoj, to sam isto radila i bilo je puno lakše. Ovo mi je preporučila jedna savjetnica.
    Nakon toga sam otkrila bioclin i s njim riješila problem zauvijek.

DRžim fige da brzo prođe.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jooj, koliko odgovora, hvala vam! Ja se tek sad javljam jer mi je teško osloboditi potpuno ruke na koji trenutak

Do sada sam za njegu koristila čisti lanolin, par puta kada sam morala u javnost stavila sam bioclin komprese u graudnjak. Rane sam kad su se gnojile ispirala u fiziološkoj i par puta stavila čistu aloe veru. Jučer sam počela mazati umjesto lanolina mast koju sam si još prije napravila za međicu (kantarion, neven, gavez, kamilica u maslinovom s malo pčel. voska), čisto da probam, možda pomogne.

Isprobala sam ovih dana par cjedila koje sam našla doma i dragi mi donio iz dućana, ali nisam našla pravu veličinu. Točnije, jesam našla jednu dobru veličinu, ali ta cjedila su bila tako mekana da ih je grudnjak deformirao, pa su završila u smeću. Nastavljam potragu za cjedilima prvom prilikom koja mi se ukaže za odlazak u neki veći dućan.

Što se položaja tiče, prilično sam sigurna da se mala dobro hvata. Proučila sam tekstove, knjige, ilustracije i filmiće. Doma mi je došla doula i zajedno smo analizirale podoj na obje dojke, u raznim položajima i nismo našle pogrešku. Uglavnom, ne stvaraju se nove ragade, samo ove stare teško zacjeljuju. No da, možda nešto propuštam, budem ponovila analizu s doulom prvom prilikom.

beti - proučiti ću malo te komprese na linku, koristila sam nešto slično nekad davno za rane od dermatitisa...

izdojiti se uspijevam toliko da omekšam dojke ako nabreknu - ispraksala sam se u tome s mastitisom, ali nisam nikad izdojila toliko da be se ona mogla od tog najesti - niti ne posjedujem bočicu, to bi bio cijeli jedan novi izazov za mene

uglavnom, odvezao se dragi danas do civilizacije po (kršitelj koda)ove školjke (i one propuštaju zrak kao i cjedilo, možda nešto manje jer imaju mane rupica), čisto da imam što staviti kada nam dolaze gosti, a potraga za odgovarajućim cjedilom nastavlja se idući tjedan kad ću i ja potegnuti do civilizejšn s malom.

mama me uvjerava da bih trebala mazati s nekom antibiotskom masti, da pospješim zacjeljivanje, ali meni se to čini kao grozna ideja - neki kompromis je ova moja biljna mast koja ne može štetiti maloj, a možda pomogne. dati ću joj šansu par dana, pa ako nema promjene vraćam se lanolinu...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih pak rekla da ovo nije dobra ideja, jer ti se sise neće luftati, a zrak je potreban da bi ti bilo bolje
    ovaj martin savjet mi se čini super, ili jednostavno biti sa sisama na zraku, i koristiti lanolinsku kremu kad zatreba
    i namjestiti dijete pravilno na dojku, to je najbitnije, i to je jedini način da ti se ragade ne ponove :hug:
    Zar nije napisala vec u prvom postu da je probala s cjedilom i nije funkcioniralo i da ne moze biti stalno na zraku kad nekad mora primiti goste, izaci van itd?
    Ja sam morala svaki dan izaci van voditi stariju u vrtic i jos hrpu taskova i ne vidim kako to netko moze s cjedilima za caj u grudnjaku koja jos uopce ne rjesavaju problem curenja mlijeka pa imas jos i promocenu odjecu... to moze pomoci po doma ako te ne smeta mokra majca inace mi se bas ne cini previse prakticno na dulje staze.

Problem s prsnim skoljkama je da je onda unutra jako vlazno jer mlijeko stalno curi, moze staviti npr. vatu unutra pa se smanjuje opasnost od izlijevanja mlijeka. No za izaci van iz kuce na nacin da mozes obuci odjecu a da pri tome se ne zalijepi jastucic na ranu su meni bile super i pravi spas. One plus mazanje - prvi put lanolin a drugi put bepanthen (iz nekog razloga drugi put mi lanolin nije pomagao kao prvi put)

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni se nisu stvarale ragade, ali me vrijedjao svaki dodir: potkosulja, rucnik, ma sve... Spasile me medeline kosarice. To ti je namjenski kao to cjedilo nosila sam ih dan-noc mjesec i po. Tad je otprilike prestala preosjetljivost.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Kik ducanu sam popodne vidjela metalne "škare" za caj, to su ona dva cjedila koja se na pritisak odvoje da se unutra stavi caj pa se sve ubaci u vodu.
    Kad sam to vidjela, sjetila sam se tebe, cine mi se taman velicine za na sisu, ako ih se rastavi. To je naravno samo za po doma.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izdojiti se uspijevam toliko da omekšam dojke ako nabreknu - ispraksala sam se u tome s mastitisom, ali nisam nikad izdojila toliko da be se ona mogla od tog najesti - niti ne posjedujem bočicu, to bi bio cijeli jedan novi izazov za mene

drago mi je da nemaš bočicu jer ti ne treba, ako bude potrebe za hranjenjem izdojenim mlijekom posluži se čašom ili žličicom, bočicu radije nemoj, jer iako kažeš da vjeruješ da je hvat u redu, hranjenjem na bočicu mogla bi ga pokvariti i povečati ragde
    Posljednje uređivanje od renci : 19.10.2012. at 22:57

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo je sigurno dobre velicine za bradavicu: http://www.sribhud.com/orderform.htm - zadnja slika, ne da je samu povuci pa moram ovako.

Ona manja, kao skare, su mozebitno premala.

Nego, samo cu se nakratko ubaciti i s pitanjem: Purelan i slicne lanolinske kreme, imaju li stvarno samo 100% lanolin u sebi, ili jos neka cudesa? Jerbo ovdje ne mogu naci niti jednu samo s lanolinom. Imaju nekakve secere u sebi, ili sto vec (Medelina, na primjer).
    Posljednje uređivanje od Kaae : 19.10.2012. at 23:12

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja mislim da sigurno imas dobar polozaj,atopicna koza je puno osjetljivija tako da nije cudo da si zaradila ragade...

i ja sam ko alef imala uzasnu osjetljivost,vec sam u bolnici pred svima hodala topless po sobi i pred sestrama i doktorima i bolila me briga.....
    srecom sam rodila po najvecoj vrucini pa sam bez problema hodala po kuci polu gola....
    a za iduci put (ako bude zima ) sad znam da postoje i medeline kosarice....

ma kakvi seceri Kaee,moja se najela 2 tube Medelinog Purelana....ja sam to obilato mazala od 1vog dana....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovdje nema Purelana, vec se Medelina lanolinska krema zove Tender Care, izgleda ovako: http://img2.targetimg2.com/wcsstore/...6/10762134.jpg a osim lanolina ima jos par sastojaka unutra.

Evo nasla sam sto su: USP Modified Lanolin, C8/C10 Triglycerides, and Beta Glucan

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nemam vise tubu nijednu doma da provjerim ali koliko me sjecanje sluzi Purelan je cist 100%,onda si uvezi koju tubicu...
    ali nemogu vjerovat da nemos' nac neki bez dodataka....sta nema tamo neka USA verzija Rodinog foruma di mos' pitat?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ima, ali odmah ce mi reci da odem kiroprakticaru.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u drugoj trudnoci iz principa odbila kupiti purelan... trebala mi je ona mala tubica od 7g i htjeli su mi naplatiti cca 70kn!
    Onda sam otisla u apoteku i kupila (uz malo zicanja) 40g lanolina po cijeni materijala i posudice - mislim da me doslo cca 3kn. Mozda nije 100% ekoloski bla-truc ali ovu kolicinu bezobraznog pljackanja jednostavno nisam mogla progutati (ne zbog financijske strane nego iz principa)

Primarno sam ionako koristila onu DM-ovu mama kremu koja kosta 10kn i sasvim je ok iako nije 100% lanolin nego nekakav miks lanolina, masl. ulja itd (nemam sad tu tubu da procitam sastav ali ne mora se ispirati i to mi je dosta)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Naš Purelan je čisti lanolin, nema betaglukana. sillyme je potpuno u pravu, i ne trebaš žicati, kupiš u ljekarni kutijicu lanolina (vagnu ti koliko želiš u plastičnu kutijicu, iako je u zadnje vrijeme lanolin abnormalno poskupio jer ga nema - ali i dalje puno jeftiniji od Purelana). Ili uzmeš neku ljekarničku mast za guzu (lanolin, vazelin, voda i eventualno maslinovo ulje).

rutvica
    , s obzirom na atopiju, ja bih svakako uzela neku kombinaciju antibiotika i kortikosteroida i mazala 2-3x dnevno. Isprati prije podoja. Jer mi se čini da su te postojeće i trajne ragade samo posljedica atopične kože (a ne ragada u klasičnom smislu). Toga se ne trebaš bojati, nema štete za dijete, a za tebe samo korist. Ovako si sve samo produžavaš.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 20.10.2012. at 08:16

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Rutvice, ja sam hodala gola po kući tri tjedna i jednostavno nije zarastalo. Onda sam se naguglala i otišla u Dubravu u apoteku koja radi mast za bradavice na bazi peruvijane. I spasila se. Počelo je zarastati već drugi dan. Treba se ispirati da, ali sve je bolje nego hodati s otvorenim ranama. Moje su rane bile grozne, trebalo je dugo da zarastu, ali se vidio napredak svaki dan. Dok je prije te kreme sve stajalo.
    Ustavri imam te kreme još, ako nisi iz Zg možeš mi poslati u pp adresu da ti ju pošaljem!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tu se u ljekarnama ne prodaje nista na grame, vaganje itakoto. Ako postoji vec pakirano s etiketom, super. Ako ne, onda nikom nista. Ne postoji, recimo, ni belobaza.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Rutvica nadam se da je vec bolje, imati rane nw bradavicama je patnja nad patnjama. Meni je jedino dolazilo u obzir mazanje sa zagrebackim melemom u sicku, i bila sam bez ikakve garderobe na sebi.to je bilo izvedivo jer sam na dva tjedna dok dojenje nije profunkcioniralo zalegla u krevet s misijom da profunkcionira.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rutvice,mogu ti samo napisati svoje iskustvo. Mali je posve jako vukao i na desnoj bradavici mi napravio rupu. Mjesec dana sam iskušavala masti kojekakve,purelan,betrion,bepanten,microbact i luftala,luftala,zvala sos telefon,namještala... Sa njegovih mjesec dana sam otišla do pedijatrice,preporučila mi je dva-tri dana izdajanje i Avene losion,dođe nekih 100-tinjak kn ali mi je nakon dva dana rupa zarasla. I koristila sam zepterov bioptron,ne mogu tvrditi da je pomogao ali moja bradavica je nakon tri dana bila kao nova. S tim da je izdajanje išlo lako jer sam se sa malom ispraksirala. Da nisam riješila sa tim losionom vjerujem da bih odustala od dojenja jer je mjesec dana boli i plača bilo uf-prestrašno. Želim ti brz oporavak i ustraj dok ne nađeš rješenje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

rutvice, kako ide?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Slobodno joj možeš te dane davati svoje mlijeko na bocu, neće se odviknuti, pogotovo ako uzmeš dudu koja liči na dojku.
    ja bih se čuvala ovakvih stvari jer dijete nema niti 4 tjedna
    konfuzija bradavice, a time i još veća oštećenja, ako i izuzmemo mogući slabiji napredak, je vrlo moguća

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Naš Purelan je čisti lanolin, nema betaglukana. sillyme je potpuno u pravu, i ne trebaš žicati, kupiš u ljekarni kutijicu lanolina (vagnu ti koliko želiš u plastičnu kutijicu, iako je u zadnje vrijeme lanolin abnormalno poskupio jer ga nema - ali i dalje puno jeftiniji od Purelana). Ili uzmeš neku ljekarničku mast za guzu (lanolin, vazelin, voda i eventualno maslinovo ulje).
    .
    vidiš,ovo je super za znati

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cjedila???????...oprostite moram...(zamisljajuci sliku umirem)

da mi je samo znati tko se toga sjetio?...svaka mu cast na tome...
    kada je meni curka bila manja,takoder su me na jednoj ciki bradavica bila puna ranica i jednostavno mi nije nista palo na pamet,sreca sto je bilo vruce pa sam mogla laprdati gola...

drzim fige da sto prije prode...i svaka cast na upornosti (vecina bi turnula flasku u usta)

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

evo da se javim, još uvijek sam izranjavana, ali tješim se da jednom mora proć

u nedjelju sam skoro pokleknula i opet stavila šeširić na lijevu, ali nekako sam izdržala. naime, opet su mi se ranice na obje počele gnojiti (a onda kao da postanu još osjetljivije) i prepala sam se da bih mogla opet završiti s visokom temp, ako se upala proširi na unutra, pa sam od dežurne doktorice dobila antibiotsku mast koju mažem jednom dnevno, kada znam da će mala koji sat odspavati i poslije dobro perem sapunom i vodom, a između koristim svoj biljni balzam i hodam gola većinu vremena. to mi se činilo kao manje zlo nego da dođe do toga da opet moram piti antibiotike. malo je krenulo na bolje, ali danas je (ima grčiće) sisala gotovo cijelo vrijeme, pa su mi sise opet malo jadne

da vidite kako sam luda: noćas sam sanjala da mi je rana na lijevoj počela zarastati i stvarno se smanjila, još sam se u snu čudila kako nisam to primjetila prije i bila sam tako sretna , a onda sam se probudila i vidjela da je još uvijek jadna

sutra ujutro idem kod savjetnice za dojenje još jednom provjeriti položaj, za svaki slučaj. osjetim ponekad da me "grebe" (češće u ležećem ili kad joj počne kliziti iz usta kad se uspava), ali izvana položaj izgleda savršeno, pa nisam sigurna je li to osjećam naprosto zato jer su bradavice već izranjavane (jer i kad me košulja dotakne osjećam grabanje, pa ono...)

hvala vam svima na podršci, dosta toga što ste naveli koristila sam nekad na ranama od atopijskog dermatitisa i mislim da su dobre preporuke, ali evo sad već možda i previše toga koristim na jadnicama, pa ne želim pretjerivati. ali ako potraje, angelina, možda ti se i javim

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Purelan mast, iz ljekarne....mene je spasio i to doslovce...plakala sam od bolova, nakon mazanja Purelanom ranice su počele zacjeljivati, a najbolje od svega je da ga ne treba ispirati sa bradavica prije podoja jer je to čisti lanolin

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

apdejt:
    ide pomalo na bolje...recimo dva koraka naprijed, korak nazad... dakle ranice su i dalje otvorene, ali polako primjećujem da se taj otvoreni dio smanjuje, sporo, ali smanjuje
    pomaže mi:
    ekstremno paziti na položaj (bila sam u gnijezdu provjeriti kako sisamo i iako smo bili dobri, dobila sam još neke korisne savjete za koje vidim da pomažu)
    moj balzam za zacjeljivanje
    cjediljke za čaj (treba naći pravu veličinu, ali kad se nađe bolja su i od skupih zaštitnih školjki)
    luftanje (na savjet pedijatrice uvela sam i "poluluftanje", dakle obučem grudnjak za dojenje i "otvorim ga", tako da ih on malko drži da ne lamataju toliko okolo, a bradavice su free)
    vrijeme - izgleda da vrijeme uistinu liječi sve rane, nadam se da će se tako i nastaviti do potpunog zacijeljenja

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Apropo ove teme, više ne mogu proći pokraj cjediljki za čaj, a da ne pomislim na rutvicu...

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ali to je martin izum, ja ga samo besramno iskorištavam

i da, najboljim se pokazao onaj tip "mrežice za čaj" koji je predložila kaae - najlakše je otkinuti nepotrebne dijelove i dobiju se dva savršena kruga bez oštrih dijelova
    evo, ovo je zadnje što ću napisati o cjediljkama za čaj

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pročitala sam upravo onu temu "volim dojenje", pa mi došlo da tu napišem kako smo sad jer i ja volim dojenje

sjećam se kako sam, uhvaćena u kovitlacu mastitisa, ragada, kvržica i svakojakih bolova, sva u suzama preznojena gledala svoju malu kako isto sva mokra od suzica papa i pitala dragog hoćemo li nama ikad dojenje biti užitak. e pa neki dan sam mu rekla, gledajući svoju malu kako papa: sad je dojenje užitak <3

želim reći mamama koje se muče s ragadama da stvarno dođe trenutak kad sve to zaraste i kada dojenje više nije bol i mazanje bradavica poslije podoja je izbor i možeš nositi grudnjak bez raznih pomagala. i dođe trenutak kada možeš pusiti bebačicu da sama uhvati sisu bez tvog usmjeravanja jer ona već zna kako i nema više rana koje će od jednog krivog hvata opet prokrvariti. i dođe trenutak kada te beba za vrijeme podoja gleda u oči i smije se sa sisom u ustima i pokušava grliti sisu rukicama koje još ne znaju hvatati.

toliko

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znala sam! Naravno da je tako. I da si ti, rutvice, uspjela. Uživajte još puno mjeseci.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je da su problemi iza vas.

Ja nisam bas pratila temu, ali sad vidim unatrag - na bradavice, ako necete prati prije dojenja (a uputno je ne ispirati jer se onda isusuje koza i opet se ragade iritiraju) treba ici cisti lanolin (to bi bio ovaj bezobrazno skupi purelan, jer on nema pesticida, oni "obicni" imaju) ili bio nevenovo ulje ili cista nevenova mast (ne ona namirisana iz dm-a!). Neven ima antibakterijska i protugljivicna svojstva i pomaze u zacjeljivanju rana, a u cistom obliku ovo ulje nije stetno za dijete, nije ga potrebno prati.
    Cisto/bio iskljucivo zato jer ste tako sigurne (to bi trebala biti garancija) da nema pesticida u kremi/ulju/masti.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 06.01.2013. at 17:21

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u stvari bila razmisljala sto to u stvari znaci "ekoloski" u zivotinjskom produktu - jer lanolin je u stvari masnoca os ovcjeg runa, i zakljucila da to eventualno znaci da su ovce spricali nekim ekoloskim strdstvom protiv nametnika, ne kemijskim, ali to ionako ne znaci da nije otrovno kad znamo da su najjaci otrovi u prirodi upravo biljni i zivotinjski. Drugo, mozda je u pitanju i proces obrade ( ekstrakcije i purifikacije ) no generalno mislim da se tu vjerojatno nema nekih ogromnih razlika u proizvodu... Naravno mozda i grijesim.

Primjetila sam da nisi navela DM -ovu "Mama" mast za bradavice koja se moze kupiti u svakom DM-u, kosta 10-ak kn i na njoj isto pise da se ne mora ispirati prije podoja? Meni je na kraju ta bila izvrsna, jos uvijek je koristim...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam znala da postoji mama mast, da jesam, napisala bih i nju. Nisam znala ni koliko kosta purelan, pa kad ga je moja sestra kupila, pala sam u nesvijest i ispricavala se sto sam joj ga preporucila.
    Ja sam osobno koristila nevenovo ulje (neven u bademu), jer ima visestruku primjenu u obitelji s djecom i nije mi bilo tesko dati lovu slicnu kao za purelan jer sam znala da cu ga koristiti za puno toga.

Davno sam usporedjivala lanoline i sl. Onaj obicni farmaceutski cesto ima ostatke pesticida.
    Medjutim, cisti lanolin, deklarirano bez pesticida, ima za kupiti i u web shopovima s biljnim pripravcima (ja sam vidjela u terra organica web shopu), jedino nisam nikad pitala je li ok i kod dojenja (da se ne treba ispirati).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •