Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: za kupnju ovulacijskog testa preko interneta, potrebna je dozvola za uvoz :)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno za kupnju ovulacijskog testa preko interneta, potrebna je dozvola za uvoz :)

ne znam di bi ovo stavila na forum, pa mi se nekako ovaj pdf ucinio kao najbolje mjesto.

ja sam danas saznala nesto novo.. ovako, kupila sam preko neta ovulacijske testove, testove za trudnocu i bazalni toplomjer, sve skupa za cca 12 funti ( oko 100 kn ). Kod nas bi za ovu pošiljku potrosila odokativno 3000 kn.

e sad, sve odlicno sve 5,. kad dobijem ja poziv od poste carinjenja da im dostavim: dozvolu za uvoz medicinskih proizvoda, koju izdaje Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

nazvala sam postu carinjenja i ljepo se popricala sa referenticom o svom problemu. Naravno da nemam dozvolu za uvoz za nesto sto kosta 100 kn i sto cu koristiti doma, sama. a koliko znam nije niti na popisu nekih kontroliranih proizvoda i substanci da bi tako nesto uopce trebalo. Referentica mi je i sama rekla da tu nadleznu agenciju mogu kontaktirati, ali da za sada jos nije dozivila da su i jednoj fizickoj osobi dali tu dozvolu.

da nije smjesno, bilo bi zalosno.

objasnjenje referentice poste carinjenja je bilo sljedece: obzirom da se predmetni proizvod kupuje kod nas u apoteci, za njega vam treba dozvola za uvoz. hahahahaha, pa ja rekoh a sta je onda sa primjerice etericnim uljima ili kremama., pa i one se ukupuju u apoteci ? a ne kaze, to bi spadalo pod kozmeticke proizvode.
    po toj logici, ortopedske papuce spadaju u "ortopedska pomagala ", za koje vam btw treba "nalazi misljenje lijecnika specijaliste iz kojeg je vidljivo da je pomagalo medicinksi neophodno".

aaaaaaaaaaa

Ono sto me u cijeloj prici ljudi je to sto ovo nije izoliran slucaj i sve to skupa pocinje mi ici na zivce. U poreznom zakonu nisam nasla nigdje da pise da za osobnu upotrebu medicinskih proizvoda, a koji nisu na bilo kakvoj listi kontroliranih substanci ili ljekova, treba imati dozvolu za uvoz? koju je nemoguce dobiti ?!

sta mislite vi o tome svemu?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa nisi imala sreću...ja sam naručivala to isto sa interneta i stiglo mi bez problema.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam nekad davno to bila narucila i stiglo je., ali u zadnje vrijeme sta god narucim uvijek neki problemi. kao da kupujes plutonij, a ne ovulacijski test

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i što sad kad ti traženu dozvolu nemaš? kakve su sankcije?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto mislim da nisi imala sreće i da su nas sve koje smo narucivale isto tako mogli to traziti. Ili je donesen neki novi pravilnik ili su samo postrozili kontrole

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zamoli pošilajtelja da na kovertu upiše uzorak ili slično.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma ne sljive nista.

obzirom da tu dozvolu nemam i ne mislim ju traziti, rekla sam da posiljku vrate pošiljatelju, a sa njim cu se dogovoriti da mi posalje paket u italiju. ono, pocinjem se osjecati kao da zivim u zemlji 7.svijeta :/

kompliciraju nevjerojatno.. iako mi je rekla zena da imaju hrpu takvih testova i da navodno sve zaustavljaju. uzas. kupila bi ih ja ovdje., ali smjesno. tamo sam 70 ovulacijskih testova i 20 za trudnocu, platila 100 kn. ovdje za 100 kn mozes kupiti 5 testova u najboljem slucaju.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

samamama, može na pp link u VB gdje si kupila?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koja je carinska ispostava trežila tu dozvolu? možda VŽ?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam naručivala prošli mjesec, 45 komada, nije bilo nikakvih problema.

Edit: sa www.accuratepregnancytests.com .
    Posljednje uređivanje od martinaP : 02.01.2013. at 09:38

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naruči preko one apoteke na dolcu, tamo ti dosta brzo stigne. Tamo meni stižu testovi za Personu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jučer su mi došli sa saveontest, isto bez komplikacija (na koverti je pisalo "cosmetics").

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam naručila sa ebaya i sad čekam

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

danas su stigli, čak na omotu piše home tests i nitko nije ništa pitao

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo isto vrijedi i za naručivanje leća online iz inozemstva. Ako živite blizu granice, može se zaobići tako da kao adresu isporuke stavite poštu u inozemstvu tj. poste restante. Kao što u linkanom članku piše, korisno je i za izbjegavanje carinjenja paketa iz EU.

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage moje,
    molim savjet za kupnju preko neta.
    Najbezbolniji način za kupovinu medicinskog pomagala (u ovom slučaju test trakica za kontrolu šećera u krvi, dijagnoza dijabetes) ?
    Kako naručiti s amazona ili e-baya a da me ne zaustave na carini? Dostava na poste restante, ili na kućnu adresu? Opis pošiljke kozmetika?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako ti piše kozmetika, i nije preko 160 kn, najvjerojatnije bi trebalo ići bezbolno. Ako je preko 160 kn (sa ship-pingom) svakako otvaraju pošiljku.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 25.01.2013. at 18:09

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

martinaP, hvala na odgovoru!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •