Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: stetne zvucne emisije aka buka... ili starim?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno stetne zvucne emisije aka buka... ili starim?

znam da psotoji zakon o zastiti od buke, no zanima me njegova praksa i sprvedba u djelo.

od uvijek su me iritirale ove kosilice na dva kotaca koje vecinom koriste dostavljaci, no u zadnje vrijeme presli su mjeru.
    nije samo zato jer mi svaka od njih probudi dijete vec i mene cine stresnom.

ma koliko volim oldtimere, ovaj jedan u ulici kad prodje tresu mi se zardinjere na balkonu.

u zgradi imamo trkaci auto, onaj off road, i kad on, bez svog auspuha, radi, ljudi izlaze na balkone jer misle da marsovci napadaju.
    narocito kad ga vucna sluzba iskrca u dva u noci i on se brzinom od 2km/h vuce do garaze.

ljudi svako malo trube: il se pozdravljaju (ta ta), ili psuju mater (ta ta taaaaaaa), ili upozoravaju bog zna koga ili sta (taaaaaaaaaaaa) i to sve u relativno malom kvartu i kvartovskoj ulici. bilo da je 7 ujutro ili 3 u noci kad iskrcaju ekipu pred zgradom.

gradiliste me ne smeta jer je buka konstantna, no ove ucestale i periodicne emisije tjeraju me da imam upaljen TV da bi ublazila stres. a zelim mir. moja djeca zele mir.

ne razumijem kako su djeca u parku koja pjevaju i druze se remecenje javnog reda i mira i uredno im dolazi policija, a ovakve stvari nisu.
    protiv djecice nemam nista, nek se vesele, ali vozaci koji ne znam kako su prosli vozacki ili tehnicki...ko njih globi? ko njih mice s ulica?

smeta li i vas to? ili starim?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Smeta mi jako. Kad kraj mene prođe motor s preuređenim auspuhom, ja bih ga stvarno mogla opaliti. Tolika mi je razina iritacije da bih ga stvarno umlatila da mi se nađe nadohvat ruke, a inače nisam nasilna osoba.
    Imam i lak san, i noću me bude.
    Mi inače neki kvad koji tako buči, na njegovo paljenje svaki put pomislim: detonacija.

Ja sam i inače preosjetljiva: smeta mi i jako svjetlo, previše dodira, svakakvi podražaji... senzorika.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko gresaka...to je zato jer sam pisala izmedju 3 prolaska prdilica i ponovnog uspavljivanja djeteta...

mislim da se s godinama razina buke povecala, a razina kulture opala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve me bučno smeta, oduvijek, iskrcavanje, ukrcavanje itd. Klince je samo lakše ulovit - stacionarni su u parkiću na klupici. Po pravu, ziher bi mogla nešto pokušati s tim oldtajmerima i slično - ali, bojoim se, samo po pravu i papiru. Ne znam bi li zamolba i dogovor palio? Pretpostavljam da si to već probala.

Je li rješenje PVC stolarija?

Enivej - nisi sama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.10.2012. at 13:34

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni smeta. Imamo pvc stolariju i zimi nije strašno. Ali leti kad moramo da se luftamo. U tri ujutru baš to što kažeš, iskrca ih ispred zgrade pa trubi za pozdrav. Helou! U 3 ujutru! Ili imamo jednu što redovno u štiklama trči kroz ulaz, pa onda komšije koji se spuštaju niz stepenice pričajući na sav glas u mobilni. Sve to lupa, odjekuje.
    O auspusima, onima što turiraju, motorima koji ubrzavaju od 0 do 100 ispod prozora... ne bih.
    Čitala sam negde da kažu da se mala deca koja žive u bučnim gradovima i kvartovima češće žale na glavobolju.
    Mi smo još dobri jer je zgrada jako solidna, debeli zidovi pa ne čujemo komšije kad usisavaju, svađaju se ili hrču.

Moje rešenje je sve češći odlazak u vikendicu. Poslednjih dve, tri godine sam shvatila da nas to bukvalno leči. Nismo tipovi koji bi ostavili sve i otišli da živimo van grada, ali dva dana nedeljno mi jaaaaaako prija čišćenje od buke, smoga, gužve.
    Biće da starimo ipak.
    Posljednje uređivanje od vissnja : 22.10.2012. at 13:46

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I meni buka smeta, mada vidim da mi više smeta ova "tiha" buka od glasne.
    Npr. na poslu - radi klima, 3 kompjutera, printer, radio,... Sve pomalo zuji, ja sam luda.
    Kad na kraju radnog vremena sve ugasim, mislim da sam se ponovno rodila.

Ako nema kolegica, obično ni ne palim radio.

Isto tako užasno me smeta kad npr. radi mikser, netko priča, radi TV,... volim tišinu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Leonisa, mislim da to ima veze s malom bebom
    Totalno razumijem o čemu pričaš jer sam prošla sve faze negativnih osjećaja prema ulici i onome što se u njoj događa. U jutarnjim satima smetala mi je kosilica komunalnog poduzeća (komunalci bi si najprije glasno popričali međusobno), poštar koji mi zvoni, vlak koji prolazi...popodne mi je smetala riba koja u 3 i nešto kad dolazi s posla trubi autom, auti s lošim auspuhom, motori naravno. Predvečer i navečer smetali su mi klinci koji su se cijelo proljeće i ljeto jako glasno igrali baš ispred naše zgrade radni danom do 22, a kad nije bilo škole do 23 (!) sata, a nakon toga vikendom su znali bit i tinejdžeri. A susjedi koji s djecom ne znaju normalno razgovarati nego se svako večer svi stalno svađaju i sve se čuje, a pogotovo kad djecu u 22:00 dozivaju preko prozora pa se onda tako s njima i svađaju jer djeca ne bi doma pa im oni prijete preko prozora (a meni beba taman zaspala i ...probudila se).

Sve sam ih znala minutama mrziti i biti očajna dok sam po ne znam koji put uspavljivala dijete, ali na sve smo se nekako navikle. Ako mi male nema doma, vlak prolazi, a ja ga ne registriram. Riba zatrubi, ja ne dobijem slom živaca. Klinci viču ispred zgrade i baš su mi simpa...

A na šta se nisam navikla...u zgradi se rade dva stana, jedan do nas i jedan preko puta nas, već mjesecima, ne svaki dan, ali često. Razbijanje, štemanje, bušenje, lupanje, vikanje... Prošlu nedjelju popodne (!) ovi odispod odradili su sesiju štemanja, čak je i MM poludio, a on nikad nema ništa protiv nikog. Babyphone je od buke krčio, a mala spavala najtvrđe na svijetu. Pa ti vidi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad smo ovo ljeto došli živjeti u kuću koja je odmah ispod magistrale, a nemam izo stakla (tamo gdje sam dosad živjela, kad zatvoriš prozore ne čuješ apsolutno ništa), trebalo mi je sigurno dva mjeseca da se naviknem na buku auta, motora, autobusa... sad je OK, mogu podnijeti skoro pa svašta ali mir je nešto s čim sam se pozdravila odavno. Ali stvarno ne podnosim te građevinske radove, na to se neću nikad naviknuti. Čim proljeće dođe, pa počnu mašine, brusilice, štemalice... (sad sam se sjetila vica o vjesnicima proljeća-bosancima na mješalici)

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mene od prometa iskreno više smetaju susjedi koji otvore prozore pa se čuje kako se svađaju, pa onda susjedica izađe na balkon pričati sa majkom/sestrom o tko-zna-kakvim boleštinama i razvodima. Pa onda susjed u zrelim godinama, stari dečko jel'te, zaziva mamu sa kojom još uvijek živi uvijek istom intonacijom "mamA, mamA, mamA, mamA" sto puta zaredom dok se jadna majka ne odazove, i tako nekoliko puta dnevno po sto puta zazivanja. Pa onda navečer obavezno izađe pred kuću na stepenice sa bežičnim telefonom pa udri sa frendovima tračanje o drugim frendovima, pa bogaranje o nepogođenim omjerima u kladionici...
    Pa onda susjed koji se u garaži skriva od žene pod izlikom da ima posla oko auta/stolarije/čegagod. Pa uključi sve moguće brusilice i bušilice, nafrlji radio i tak se satima skriva od ukućana...

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

http://www.crkvena-zvona.com/dozvolj...ke_1_9284.aspx

Zanimljiva (i ozbiljna tem), a komentari u "Rodinom" stilu, dokumentirani, ilustrirani...
    @Trina me sjetila našeg postanarskog stana pored Držićeve avenije, gdje je pred semaforom startalo šest kolona auta plus tramvaj. I navikneš se. Jedino kada je prvi puta dolazio Papa, zaustavili promet, nastala tišina a mi u čudu. Onda se preselismo u tiši kvart, da bi se ubrzo i od tude preselili dalje, jer je susjed PTSP-ovac zabranio našoj djeci da vježbaju klavir i klarinet. Dakle obrnuta situacija, mi smo postali izvor "buke" za njega.
    U ovom Pravilniku koji sam linkala sve to lijepo se objašnjava i zna se da su komunalni inspektori nadležni za taj problem...
    Mislim da smo dobro prošli dok nam u blizini ne zazvone crkvena zvona, jer to je prava dilema. Vudrena prijateljica mi objašnjava da crkvena zvona imaju važnu ulogu u "čišćenju" prostora od loših sila. Pa sada biraj gluh ili zločest.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moram priznati, ma koliko i mene smetale te stvari, dokle god se radovi obavljali u okvirima kucnog reda, prihvacam. buka od susjeda kohi se svadja, seksa ili tulumari, prihvacam, cak i nogometne tekme u birtiji u zgradi preko puta, no motori prdilice ili kosilica su steyne emisije koje bi trebale biti sankcionirane, bas kao i auti bez auspuha ili trubljenje koje je u naseljenom mjestu, de facto, zabranjeno. i po tom pitanju niko nista ne poduzima.
    da nazovem murju i kazem kako restoran malo noze u ulici koji ima dostavu vozi neispravan motor, nasmijali bi mi se i poklopili.

evo sad dok ovo tipkam u parku u kojem je zabranjeno i biciklima, prosao je motor i rurirao dok su djeca bjezala.

da, ima veze sto imam opet malo dijete ali samo zato sto me to cini joa vise osjetljiviom na stvari koje me od uvijek smetaju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedino sto me smiruje je davanje imena u nazive poput prdilica, kosilica na dva kotaca, helikoptera na cesti itd.

o crkvenim zvonima, i to iritantnim snimkama od pet minuta u pet ujutro jos imam traume, oblikovali su mi dnevni ritam prvog djeteta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

staris i imas malu bebu. i treba ti kava ili dazdevnjak

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dazdevnjak draga, puno dazdevnjaka. preplasit cu ih sama

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo s crkvenim zvonima je cak doslo i na moj forum. Uporan neki covjek.

Kod mene je kao u grobnici kad zatvorim prozore. A kad ih otvorim, onda mi, uglavnom, urlaju samo zivine. No ima i to svojih nedostataka. :premali_grad:

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ne podnosim da su mi svi prozori zatvoreni jer mi je zrak zagusljiv, pa je jedan uvijek nagnut.
    kad mi je otvoren balkon, a prolaze one prdilice od dostave, ne cujem sto mi govore muz, dijete, TV...doslovno ne cujem.

i citam onaj zakon i ne razumijem zasto se neke stvari ne sankcioniraju...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem Zusku. Dok sam imala malu bebu, smetali su mi zvukovi koje prije nisam ni primjećivala, a ni sad ih više ne primjećujem. A tad sam bila spremna ubiti radi nabijanja lopte u vrata od garaže.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne podnosim da su mi svi prozori zatvoreni jer mi je zrak zagusljiv, pa je jedan uvijek nagnut.
    kad mi je otvoren balkon, a prolaze one prdilice od dostave, ne cujem sto mi govore muz, dijete, TV...doslovno ne cujem.

i citam onaj zakon i ne razumijem zasto se neke stvari ne sankcioniraju...
    leonisa, nemoj me krivo shvatiti, ali ne mogu si predočiti gdje živiš kada ne možeš razgovarati kraj zvukova motora i automobila. Da li si u prizemlju odmah do ceste, ili si u obiteljskoj kući pa si u bučnom kvartu kraj kafića?
    U biti, mogu shvatiti. Kada otvorim prozor na poslu, na 3.katu, ne mogu razgovarati na telefon od buke tramvaja.
    Baš sranje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

2. kat.

ulica je postala glavni short cut za najvece zgb prometnice

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim, nadam se da znate na koje motorcice mislim kad kazem da od njihove buke ne cujes svoje misli i da imas filing da bi ti elektro sokovi bili melem nasprem ovog...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radim na križanju dviju vrlo prometnih ulica, prozori su nam na dva zida, i ne znaš je li gore kad otvorimo jedne ili druge. A otvoriti moramo tu i tamo, četvero nas je u sobi.
    A kad nam još ispod prozora svaki dan simo-tamo prolazi striček na motornoj kosilici... i k tomu mu se uopće ne žuri, ja bih valjda tu travu prije škaricama za nokte pošišala. I onda još tu kosilicu parkira nama pod prozor, pa ju malo turira da pročisti motor.
    Zadnjih dana ne kosi travu svakodnevno. Ali zato skuplja otpalo lišće. Dvaput dnevno. Onom istom (multipraktik) kosilicom.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj susjed kosi travi svka tri dana. Da se razumijemo on nema nikakav fini fensi travnjak nego ono vulgaris, ali on to onako polako puževim korakom cca 100 m2 kosi po sat vremena. Kosi uvijek oko 15 h. Pa kada je ljeto i raučamo vani ( a volimo to jer imamo lijepu terasu) skroz smo si blizu on ni pet ni šest osvali kosilicu na 20 cm od mene , niti bu ni be, trava mi šprica po nogama a ja jedem filanu papriku, ma divota.
    Drugi susjed ima isto prdilicu, a živi sa ženom i njezinom bakom koja neda u kući pušiti niti glasno pričati i onda on cijele dane puš i tom autu i turira. Naravno auto je neregistriran i parkiran u z kući na ajmo reći javnoj površini. Netko ga je nedavno prijavio i zapljenili su mu auto jer nije imao s čim platiti kaznu.
    O sisjedima koji imaju zabave na tjednoj bazi već sam pisala na forumu i proglasili su me poluludom jer kaj nedam ljudima sa slave. Ma neka slave ali svaki vikend do ne znam koje dobi galama i navažanje.
    Inaće aute koji nisku registrirani možeš provjeriti za stranicama Hrvatskog Ureda za osiguranje HUO. a neregistrirane prijavit nadležnoj policijskoj postaji i oni će reagirati. Kazna za fizičke osobe je od 700-1500 kn, a pravne 10000-15000.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

2. kat.

ulica je postala glavni short cut za najvece zgb prometnice
    2. kat je problem. I naši susjedi su na 2. katu šizili kad je Z. zazivao psa u šetnji, a nije baš urlao. No njima su djeca spavala direkt uz prozor.
    mi smo na 6. katu i buka je bitno manja.

Nema ti druge nego prozore zatvoriti (ili persen ).

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dazdevnjak?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam imao okršaj s Dioninim dućanom koji mi je pod prozorom. Rezultat je bio da su nakon oko pola godine doslovnog mrdanja po tavanu nekako namrdali rashladni sustav s kojim smo mi mogli živjeti, a dobili su zeleno svjetlo tako da su ipak poslali "svojeg čovjeka" na zadnje mjerenje koji je to odradio u njihovu korist. Sad su ponovno radili kompletno preuređenje ali s prilično pažnje oko izvora buke tako da ih neću prijaviti ... za sada.

Prijava je vrlo jednostavna, nazoveš sanitarnu službu pod čijom nadležnosti je buka (!?!) i usmeno preko telefona prijaviš. Oni svaku takvu prijavu moraju urudžbirati tako da slijedi procedura kao da im se obrati cijela zgrada pismeno s potpisima svih stanara, pečatom predsjednika stubišta, masnim flekama od bureka itd. Potom ti najave i pošalju stričeka s mjernim mikrofonima koji će u gluho doba noći iz tvojeg stana mjeriti (stacionarnu) buku i usporediti s vrijednostima za zonu u kojoj se nalaziš. Ako prelazi granične vrijednosti za tu zonu, onda vlasnik izvora buke mora to sanirati i platiti mjerenje kojim će dokazati da je postao ispravan. Ako ni treći put to ne uspije dokazati onda mu sanitarna pečati objekt.

Ono što mene jako zanima je GDJE SE MOŽE NAĆI KARTA S OZNAČENIM ZONAMA BUKE?????

Mislim da bi svatko trebao dobiti tu informaciju prije kupovine bilo kakve nekretnine.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Oduvijek bila i jos uvijek sam jako osjetljiva na buku i zvukove
    pogotovo mrzim kad mu zvukovi dilaze iz vuse izvora ono radi tv, muz pruca, pod prozorom se nabija lopta o zicanu ogradu,djeca me nesto pitaju grrrr...bas volim tisinu i skoro nikad necu npr u stanu upalit ni radio ni tv ako sam sama, uzivam u tisini.
    I kad mi netko kaze naviknes se na tramvaje,hrkanje...ma daj molim te nisam mogla onajo premorema u bolnici ni oka sklopit sto zbog kamiona pod prozorom sto zbog hrjanja cimerica naravno s cepicima u usima i to onim odlucnim od voska.
    Fala bogu u mirnom sam kvartu al kad idem na more 1.pitanje je jel murbo okruzenje dalje od centra, magistrale, ne na samoj plazi...
    To smetanje buke je bas nezgodno zapravo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme majko moja kolko tipfelera valjda ste me razumjele ha ha pisem s tableta. Spomenula sam hrkanje,vise izvora buke ...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najgori zvukovi koje moje uši mogu čuti su oni iz ljudskih usta dok žvaču. Možda sam ja prebolesna i imam nekakav poremećaj ali sama pomisao na nekoga tko žvače npr čips ili jabuku..meni se povraća. I mljackanje..to mi je tiha jeza, moj mali horor s kojim se borim svakodnevno. Ne volim zvukove takve vrste

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    najgori zvukovi koje moje uši mogu čuti su oni iz ljudskih usta dok žvaču. Možda sam ja prebolesna i imam nekakav poremećaj ali sama pomisao na nekoga tko žvače npr čips ili jabuku..meni se povraća. I mljackanje..to mi je tiha jeza, moj mali horor s kojim se borim svakodnevno. Ne volim zvukove takve vrste
    Jao, potpis, Trina! Srkanje juhe mi je grozno! Mljackanje, žvakanje...a glasno žvakanje žvake otvorenih usta (u tramvaju npr.)....uh. Najgore mi je kad jedem u gostima gdje su takvi zvukovi uobičajeni, ono, naravno da se srče, kako drukčije jesti juhu...?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hahahaha, i ja mrzim to, zato nikada ne jedem ribu sa svekrom, on joj isisava sadržaj iz glave i oći, odvartno, hropće i žvače otvorenih usta.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zato je milina živjeti na selu Mene bole uši i glava od buke nakon povratka iz grada...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ručni sat moram pospremiti u ormar da mogu spavati. A u spavaćoj sobi čujem i onaj zidni iz kuhinje! Toliko o tome.
    Smeta me buka, volim spavati u miru i tišini. Doduše što su djeca veća manje mi smeta buka s ulice, susjeda i sl. Imam sreću i da nam je kvart prilično miran.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ostecen sluh ocito ima svojih prednosti
    MM je supersonican, i lose spava po noci jer mu svasta smeta.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni ne smeta svašta, ali nema šanse da zaspim ako netko hrče, čak i u drugoj sobi. Nanosila sam se čepića za uši na raznim izletima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imao okršaj s Dioninim dućanom koji mi je pod prozorom. Rezultat je bio da su nakon oko pola godine doslovnog mrdanja po tavanu nekako namrdali rashladni sustav s kojim smo mi mogli živjeti, a dobili su zeleno svjetlo tako da su ipak poslali "svojeg čovjeka" na zadnje mjerenje koji je to odradio u njihovu korist. Sad su ponovno radili kompletno preuređenje ali s prilično pažnje oko izvora buke tako da ih neću prijaviti ... za sada.

Prijava je vrlo jednostavna, nazoveš sanitarnu službu pod čijom nadležnosti je buka (!?!) i usmeno preko telefona prijaviš. Oni svaku takvu prijavu moraju urudžbirati tako da slijedi procedura kao da im se obrati cijela zgrada pismeno s potpisima svih stanara, pečatom predsjednika stubišta, masnim flekama od bureka itd. Potom ti najave i pošalju stričeka s mjernim mikrofonima koji će u gluho doba noći iz tvojeg stana mjeriti (stacionarnu) buku i usporediti s vrijednostima za zonu u kojoj se nalaziš. Ako prelazi granične vrijednosti za tu zonu, onda vlasnik izvora buke mora to sanirati i platiti mjerenje kojim će dokazati da je postao ispravan. Ako ni treći put to ne uspije dokazati onda mu sanitarna pečati objekt.

Ono što mene jako zanima je GDJE SE MOŽE NAĆI KARTA S OZNAČENIM ZONAMA BUKE?????

Mislim da bi svatko trebao dobiti tu informaciju prije kupovine bilo kakve nekretnine.
    Super za "kuharicu" ako mi ikad zatreba - hvala.

Vezano za kartu s označenim zonama buke i vrijednosti nekretnina - možeš misliti, koliko bi u nas, danas, tu bilo muljaže, i koliko bi to bilo uopće upotrebljivo, sve i da postoji. Što to ima vani?

Buka mi je big issue.. ali ne ova iz usta. Ova iz usta...imam teoriju, potire se s ostalom. Tj. ljudi osjetljivi na jednu, nisu i na drugu. Imam primjerak iz okoline koji spava uz zvuk bušilice, ali je u stanju Čučić-like pričat kako treba točno pit vrući čaj . Doduše... mislim da jedenje ipak ne proizvodi neke jake decibele, prije iritantne zvukove, hrkanje OK.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    al kad idem na more 1.pitanje je jel murbo okruzenje dalje od centra, magistrale, ne na samoj plazi...
    To smetanje buke je bas nezgodno zapravo.
    Same here, plus jel' blizu kafić i restoran (ako je - to je minus). Kad kažu prvi red do mora... a ja brrr... imate li PVC i klimu. Super da su ljudi šaroliki i da jednima smeta, drugima ne... inače bi oko "buke" bili izolirani otoci vakuuma.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.10.2012. at 12:19

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ne smeta svašta, ali nema šanse da zaspim ako netko hrče, čak i u drugoj sobi. Nanosila sam se čepića za uši na raznim izletima
    X
    mene ovo transformira u sajkokilera :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i meni isto, čak mi više ni kamp nije fora, čovječe znaju hrkat u okolnim šatorima za poludiiiiit!
    ja sam jednom igrom slučaja bila na testiranju sluha i rekli da su da iznimno dobro čujem, bit će da je u tome problem sve mi je glasnije nego prosječnom čovjeku

Datum pristupanja
    Oct 2005

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iso ovaj zadnji jedva jedva cujem http://www.youtube.com/watch?v=kz5Vd...eature=related vise nemam ispod 24 :mama;

Datum pristupanja
    Oct 2005

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

U mom kvartu kad je vikend, a sezona vrtlarskih radova odasvud netko kosi, pili, brusi, i zna biti baš naporno. Ali inače je okej...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

MM cuje komarce koji su vani.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lako sto cujem komarce, ja cujem one zujalice koje tjeraju komarce... ne znas sta me vise izludjuje...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lako sto cujem komarce, ja cujem one zujalice koje tjeraju komarce... ne znas sta me vise izludjuje...
    ajme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •