Davor prvotno napisa
Ja sam imao okršaj s Dioninim dućanom koji mi je pod prozorom. Rezultat je bio da su nakon oko pola godine doslovnog mrdanja po tavanu nekako namrdali rashladni sustav s kojim smo mi mogli živjeti, a dobili su zeleno svjetlo tako da su ipak poslali "svojeg čovjeka" na zadnje mjerenje koji je to odradio u njihovu korist. Sad su ponovno radili kompletno preuređenje ali s prilično pažnje oko izvora buke tako da ih neću prijaviti ... za sada.
Prijava je vrlo jednostavna, nazoveš sanitarnu službu pod čijom nadležnosti je buka (!?!) i usmeno preko telefona prijaviš. Oni svaku takvu prijavu moraju urudžbirati tako da slijedi procedura kao da im se obrati cijela zgrada pismeno s potpisima svih stanara, pečatom predsjednika stubišta, masnim flekama od bureka itd. Potom ti najave i pošalju stričeka s mjernim mikrofonima koji će u gluho doba noći iz tvojeg stana mjeriti (stacionarnu) buku i usporediti s vrijednostima za zonu u kojoj se nalaziš. Ako prelazi granične vrijednosti za tu zonu, onda vlasnik izvora buke mora to sanirati i platiti mjerenje kojim će dokazati da je postao ispravan. Ako ni treći put to ne uspije dokazati onda mu sanitarna pečati objekt.
Ono što mene jako zanima je GDJE SE MOŽE NAĆI KARTA S OZNAČENIM ZONAMA BUKE?????
Mislim da bi svatko trebao dobiti tu informaciju prije kupovine bilo kakve nekretnine.