Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Čime perete pod?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Čime perete pod?

Mi peremo onom spužvom od vilede, koja se natakne na štap, ali postala nam je preskupa (30-40 kn) i sve kraće traje (doslovno par puta operem pod i za baciti je). A zadnje vrijeme ju ne mogu ni naći nigdje za kupiti.
    Da li postoji neka jeftinija kvalitetna solucija?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam kakva je to spužva, misliš li na ono sa resicama? (močo)
    U principu za sve Viledine stvari DM ima jeftiniju zamjenu u obliku svoje robne marke (a i Konzum, Mueller)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vileda, kaj se natakne, al krpa. 2 razlicite. traju i nakon par godina, perem ih na 90 u masini.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja s tim vileda rezancima.
    meni to traje i traje, možda prerijetko perem pod?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja s tim vileda rezancima.
    meni to traje i traje, možda prerijetko perem pod?
    i ja s tim perem pod !
    Doma i na poslu , a trajanje moča ovisi o vrsti pločica...ako su glatke može trajati dugo...ako su poločoce hrapane, protivklizajuće onda one ofucaju močo brzo...doma mi traje po 3 mjeseca...a na poslu mjesec dana..... skup je ali nema dostojne zamjene....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto bi sorci rekal 3K (koljena, kanta, krpa)

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    i ja s tim perem pod !
    Doma i na poslu , a trajanje moča ovisi o vrsti pločica...ako su glatke može trajati dugo...ako su poločoce hrapane, protivklizajuće onda one ofucaju močo brzo...doma mi traje po 3 mjeseca...a na poslu mjesec dana..... skup je ali nema dostojne zamjene....
    ima, od DM-a, meni je odličan njihov močo, i košta 15 kn, a viledin 45. koristila sam i viledin, al mi je preskup, a ovaj nije ništa lošiji

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja kao spajalica 3K za kupaonu, ostatak moj muž sa mandrkalom (tako moja mama zove naš štap na koji se navuče neka frotirasta navlaka).

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kad je baš flekav, perem sa starim ručnikom i toplom vodom. kad ga treba samo "ofriškati" nakon usisavanja, onda sa ovakvim pomagalom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E pa to gore pomagalo i ja imam za parkete, a MM pere parkete sa krpom a poslije "glanca" sa ovim gore,
    I takva navlaka ima u DM-u njihove marke.
    Močo mi dugo traje jer sa njim perem samo pločice, a njih imam ukupno valjda 4 kvadrata.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, 3k je za kupaonu. parket i kuhinja ovim gore spomenutim pomagalom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo što ja koristim mi je inače super za oprati pod osim što je skupo i nema ga više nigdje za kupiti. Nije ono na resice, nego spužva koja je s jedne strane hrapavija za veće fleke, a druga strana glatka. I može se istisnuti da se iscijedi bez da uprljam ruke.

Ovu krpu što spominjete gore - kako ju iscijedite?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    vileda, kaj se natakne, al krpa. 2 razlicite. traju i nakon par godina, perem ih na 90 u masini.
    I ja s ovim perem, s tim da je ne ispirem u kanti nego u kadi, a sredstvo za čišćenje zamutim u boci s raspršivačem i prskam odozgora. Nakon toga čistim kadu. Ne volim ispiranje takvih krpi u kantama, a ni skladištenje kanti po kući

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja koristim skaf kojeg nakon pranja koristim za ves.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li postoji nešto drugo, s čim ne bi prljala moje ručice?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
    cistilica

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Postoje rukavice, bez njih ne radim ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

S Tupperware krpom za pod. Super je.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, ta krpa:
    http://mojtupperware.blogspot.com/20...a-u-rujnu.html

U katalogu pod "Jesensko pospremanje" ona plavo-zelena. Traje i traje i traje. Doduše isto moraš ručice smočiti, ali to ide u staž. A ima i rukavica za raditi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ta krpa:
    http://mojtupperware.blogspot.com/20...a-u-rujnu.html

U katalogu pod "Jesensko pospremanje" ona plavo-zelena. Traje i traje i traje. Doduše isto moraš ručice smočiti, ali to ide u staž. A ima i rukavica za raditi.
    Ja isto koristim čarobne krpe za pranje podova, ali one vulgaris iz Konzuma + onu brkatu metlu (močo) isto od mikrovlakana, ali ovo me baš zainteresiralo jer mi se čini da je ta namjenska krpa deblja od obične.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koristimo MOP http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=...:45,s:20,i:264

savršeno pere i istodobno skuplja mrvice, nema namakanja ruku, pod ostaje lagano mokar. Povremeno promjeniš spužvu i to je to. Mi imamo uistnu puno pločica tako da je stalno u upotrebi, jedan za dvorište i tarese, drugi za kuhinju i kupaonice.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja perem pod sa parnim čistačem i oduševljena sam od kad ga imam. Sve mi je puno pojednostavnio

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja perem pod sa parnim čistačem i oduševljena sam od kad ga imam. Sve mi je puno pojednostavnio
    Veliki xxxx

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam kupila parni čistač (ono smeće iz top shopa) napunio se kamencom i ode k vragu!
    Kupila sam iz prostesta onu običnu krpu za pod za 6 kn. Lijepo nalijem tople vode u onu kantu iz Kauflanda koju dobiješ gratis s narančama ili jabukama, kapnem sanitara unutra ili čarlija krpu prebacim preko patviša i ole. Kupaonicu ručno na koljenima. Kupaonicu poslje tuširanja sa starim ručnikom koji je skriven iza vešmašine

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja perem sa viledeom...imam ovaj komplet jer mi ide to namakanje ruku i krpe u kanti na živce,pa mi se rukavice namoče, skliznu,stalno nešto.... otkako imam ovo, češće i perem podove (looooooool)

http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=...9,r:1,s:0,i:65
    Posljednje uređivanje od Lucas : 23.10.2012. at 16:30

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Trebam pomoć! Imam nove sive sjajne pločice u kuhinji i tijekom postavljanja namještaja na jednom je mjestu zagrebano.. Da li postoji neko sredstvo s kojim bi to mogla ispolirati ili premazati da se manje vidi?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Godinama vec perem s ovim http://www.youtube.com/watch?v=HQoGhJNIPXg

Meni je odlican.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bodulice a di si to kupila?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim u merkura, ali sam vidjela i u metrou.
    Jedino mu je cijena nesto visa...oko 200 kn, ali ga koristim vec jako dugo i sve sljaka.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 02.11.2012. at 11:09

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.vileda.at/index.php?o=Pro...d=1019&&t=html ima u Mulleru, cca 200 kn, ja imam takav ali bez špricanja i super je, jedno što ne ocijedi tako dobro kao ručno ali nema veze.

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja isto perem pravokutnom krpom iz Dm-a koja se natakne na štap. A u zadnje vrijeme razmišljam o parnom čistaču - usisavaču. Ima tko kakav za preporuku?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Godinama vec perem s ovim http://www.youtube.com/watch?v=HQoGhJNIPXg

Meni je odlican.
    To je nesto kao moj prijatelj Swiffer.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi peremo onim viledinim stapom na koji se natakne cetvrtasta krpa. Te krpe se mogu kupiti u raznim izvedbama, Viledine ne kupujem jer su bezobrazno skupe, al prije jedno godinu dana sam kupila nekek resaste za 10-15 kn komad. Peru se na 90 i super se drze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ribice i bodulice, imam i ja nešto slično, na tu foru sa špricanjem, ali nam se dosta brzo zablokiralo, jer je voda ovdje puna kamenca. I teško je to gurati s tim tankom, namučim se dok očistim cijeli stan.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Morala sam se javiti na ovu temu jer sam prije 2 godine trazila proizvod kojim bi oprala pod, a da ne moram prljati ruke i da ne zahtijeva posebnu kantu. I nasla sam savrseni proizvod: leifheit picobello tj http://www.google.com/search?q=leifh...0&bih=416#i=36. Dosta je skup ali krpica je spojena čičkom, pere se u vešmašini i jaaako je kvalitetna. Ja sam tek sada nakon 2 godine kupila novu krpicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Link mi ne radi dobro, može neki drugi?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo drugi link: http://www.leifheitus.com/Picobello-...-plu57000.html ako ti ni taj ne radi utipkaj samo u google leifheit picobello i otidji na pretrazivanje slika. Mislim da bi ti se moglo svidjeti jer sam i ja prije koristila tu vileda spuzvu i bila mi je super. Kad vise nisam nigdje uspijevala kupiti nove spuzvice krenula sam u potragu za necim novim. Iako sam sad nedavno vodjela da ima tih spuzvica za kupiti u intersparu.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    sto bi sorci rekal 3K (koljena, kanta, krpa)
    Ako razgovarate i o sredstvu za pranje podova, stisnem srce i kupim ove skupocijena eko sredstva, jer su krasni: efikasni, a blagi i mirišu nekako normalno. Za drvene podove tu je Ecoverov Floor soap, a za ostalo malo jeftinija linija Gruen Green. i poslije svih tih štapnih moča i krpica, koji spašavaju prvi dojam, nema čistog poda dok ne klekneš.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Linija Gruen Green se isto prodaje u Bio&Bio?

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Grun Green proizvode prodavali su je u Gea dućanu u Domjanićevoj, ali sada kada je tamo Suban, imaju još nešto malo, jer da je uvoznik za Hrvatsku odustao.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na odgovoru !

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mene je frendica zarazila sistemom pranja koji nije najbrži, a ja volim brzo, ali je tako fino, logično, i bez puno mrljanja, da sam eto vjerna godinama.
    Prvo posisam, makar preletim, ako je zmazano. Onda operem močom, koji ima svoju kantu i cijedi se bez da mažem ruke (uz dodatak Ajaxa za pod ili Froscha od lavande). Kad operem (prvo kliznem oko cijele sobe uz rubove zida ili namještaja, pa onda širokim potezima sredinu (to sam skužila da štedi vremena i živaca) posušim s onom konstrukcijom za pranje koja ima pljosnatu krpu. http://birodom.hr/AdorShop/Content/p...ages/04007.jpg - ne mora biti brand od vilede, ima no name za smješne novce . To ima nekoliko koristi - suho je za tren oka, pa je kuća upotrebljiva i nema onog - ne hodaj, stani, pazi... a isto tako fino lašti pločice - nema kamenca, pa nisu muljave. Naučila sam se zamahnuti tim alatima i gotova sam u tren oka. Svakih cca mjesec dana perem močo i tu krpu u veš mašini, ali ih držim tako da se suše na kanti.
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 28.11.2012. at 21:30

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ribice i bodulice, imam i ja nešto slično, na tu foru sa špricanjem, ali nam se dosta brzo zablokiralo, jer je voda ovdje puna kamenca. I teško je to gurati s tim tankom, namučim se dok očistim cijeli stan.
    I kod nas je voda jako tvrda, ali nikad mi se nije to dogodilo, a imam ga sigurno više od 5 godina. I tank je lagan čak i ako ga cijelog napunim jer nije baš velik. Ne znam, možda si ti imala neku drugu marku, ovaj moj je Leifheit.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U plodinama kupila neki no name sa microfiber krpom na čičak, pere se bez detrđenta, prezadovoljna, sve je koštalo nekih 50kn (krpa, stalak, kanta) i traje već mjesecima a čisti se snjime

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •