Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Zg - iznajmljivanje stana turistima, na dnevnoj bazi?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Zg - iznajmljivanje stana turistima, na dnevnoj bazi?

Molim, je li netko detaljnije upoznat s procesima oko iznajmljivanja stana, s cijenom po danu? Naišla sam na neke stranice gdje se tako iznajmljuju stanovi, ali ne pronalazim ih trenutno. U oglasima se navode lokacija, cijena po noćenju, koliko ljudi može primiti, fotke i sl.
    Imam stančić na turistički atraktivnoj lokaciji u Zg pa sam razmišljala o ovoj mogućnosti, budući da mi ga je teško kvalitetno iznajmiti na duže vrijeme.
    Kakva bi bila papirologija, prijava i sl?
    Hvala

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moja prijateljica ima stan kraj Arene. Iznajmljivanje ide preko Turističke zajednice grada Zagreba. Oni ti objasne svu papirologiju. Oko 60 Eura za jednosobni stan na dan.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Beti3, puno hvala. Njih se ne bih sjetila, a logično je.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

60€ brutto ili netto za stanodavca?
    Posljednje uređivanje od @n@ : 23.10.2012. at 12:42

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ako nekoga zanima, sad sam zvala Turističku zajednicu i kažu da prvo treba otići u Gradski ured za gospodarstvo i dobiti Rješenje za rad, a zatim s time doći nazad k njima. Tad vas zajednica besplatno reklamira na svojim stranicama. Trošak je 300 godišnjeg paušala (u 3 rate) i 300 kn poreza godišnje (plativo kroz kvartale). Goste treba prijavljivati i odjavljivati u roku 24 sata. To su osnovne informacije. I to se zove kratkoročni najam.
    Ako netko ima osobnih iskustava, podijelite ih pliz.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ne znam pravila točno oglasavanja ovdje ali mozda da ponudis curama koje dolaze u postupke u ZG

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nekoga zanima, sad sam zvala Turističku zajednicu i kažu da prvo treba otići u Gradski ured za gospodarstvo i dobiti Rješenje za rad, a zatim s time doći nazad k njima. Tad vas zajednica besplatno reklamira na svojim stranicama. Trošak je 300 godišnjeg paušala (u 3 rate) i 300 kn poreza godišnje (plativo kroz kvartale). Goste treba prijavljivati i odjavljivati u roku 24 sata. To su osnovne informacije. I to se zove kratkoročni najam.
    Ako netko ima osobnih iskustava, podijelite ih pliz.
    Ja plaćam 600 kn godišnjeg paušala, i skoro 800 kn godišnje poreza, za garsonjeru s jednim krevetom na razvlačenje (odmah su mi računali da je to za dvoje i na bazi toga razrezali ove troškove). A dok sam pribavila sve ateste (buka, voda, struja...), ni ne sanjam da ću ikad isplatiti tu garsonjericu. Svejedno, drago mi je da ih imam. preko stranica turističke zajednice mi se nikad nitko nije javio, taj se oglas utopi u moru drugih.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ateste? Pa ne otvaramo hotel.. Naravno da se sve mora zakomplicirati prije nego što čovjek i počne... Hvala na info.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A tek ploča s nazivom Studioapartman :kolutam: koju može isporučiti jedna jedina tvrtka u Hr, naravno da je moraš unaprijed platiti (oko 400 kn)...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je, mi na ulazu imamo tablu, zvjezdice, ime iznajmljivaca...mislim da treba sve isto ko i na moru za apartmane.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko ja znam moras napraviti tzv. apartmanizaciju.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, to je ta kategorizacija, i to radi Gradski ured za gospodarstvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •