Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: 27. tjedan i streptokok

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno 27. tjedan i streptokok

Danas me nazvala gin. i rekla da su mi u cervikalnom brisu našli streptokok,dobila sam kalvosin bid i muž također,rakla mi je da ću i prije poroda dobiti profilaksu.Zanima me koliko je opasna ta bakterija,te koji link o toj temi.Jako me iznenadio rezultat jer brisevi od prije tri mjeseca su bili ok,a sex mi je već odavno zabranjen,hm.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I ja sam imala streptokok u cervikalnom i isto mi je bio zabranjen sex od početka trudnoče. Isto sam pila klavocin al pošto sam rodila carskim nije se ništa prenjelo na bebu. Mislim da ga moraš do kraja izlječiti tako su barem meni rekli.
    Drž se i pij antibiotike

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Streptokok se najcesce dobiva u bazenu, na moru (u plicaku - ali sad se nisi kupala u moru sigurno) ili preko rucnika. Bilo da si se ti ili tvoj suprug kupali na bazenu ili kod nekoga obrisali u tudji rucnik prenjeli ste s jednog na drugog. Sto se tice poroda, doc ti moze dati antibiotik koji ce ga iscistiti (i kod tebe i kod muza) i nakon ciscenja ponovit briseve, ako su negativni, nema potrebe za carskim niti ima bilo kakvih opasnosti. Obicno se uspijesno lijeci. Pusa i drz se.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I meni su našli streptokok B u cervikalnom brisu u 24. tjednu trudnoće, terapija je isto bila Klavocin bid. Ponovljeni bris nakon terapije je bio uredan. Nisam bila baš najsretnija što moram piti antibiotik u trudnoći, ali poslušala sam liječnika, i sve je na kraju ispalo dobro - streptokok otišao, a došla beba!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala,utješile ste me!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strep B se vani u trudnoci vadi rutinski zbog rizika za bebu, a najvise zbog mogucnosti infekcije prilikom poroda i rezultirajucom upalom pluca novorodjenceta. Kod nas ne da ga ne rade rutinski vec ih moras molit da ti ga odrade kad vadis briseve. Strep B se obicno vadi izmedju 34 i 36 tjedna a moze i ranije ali se onda opet mora ponoviti ako se vadio prerano.

Strep B zna biti i uzrok spontanih pobacaja. Zato bi bilo dobro da napomenete vasim ginekolozima da vam naprave Strep B test na pocetku trudnoce kad rade papa test i druge briseve i jednom pri kraju trudnoce, izmedju 34-36 tjedna. U evropskim zemljama i u Americi daje se preventivno antibiotik pred porodjaj u slucaju da trudnica nije vadila strep B tijekom trudnoce.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Znam da nije usporedba - i mi smo imari problema s streptokokom i ešerihijom ali kod naše četveronožne ljubimice psa Nine.
    Potrošili smo brdo antibijotika, streptokok je otišao s lakoćom ali ešerihija nikako. Na kraju smo morali na carski i postali smo sretni "roditelji" pet malih westy-ća. Nažalost, ešerihiju su ipak dobili od mame putem mlijeka ali smo ih uspjeli sve spasiti. Ono što me u cijeloj prići oduševilo je da je naš veterinar uredno nakon parenja i prije okota radio briseve, dao nam precizne upute kako ćemo točno znati termin okota (mjerenje temperature i sl) i dogovorio sve na vet. faxu oko carskog. Da smo kasnili samo nekoliko sati izgubili bismo sve psiće.

Takav "tretman" čak ni ja nisam imala kod svojeg ginića (niko me uopće nije pitao za briseve - u cijeloj trudnoći mi je napravljen samo papa i to u 6 tjednu). Nevjerojatno je da smo humanost i brigu prema životinjama digli na daleko višu razinu nego prema ljudima :?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Kod nas ne da ga ne rade rutinski vec ih moras molit da ti ga odrade kad vadis briseve.
    :? Streptokok grupe B se vidi na običnom cervikalnom brisu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na zalost, Strep B se ne radi na obicnom cervikalnom brisu, bar ne u Splitu. Ako si radila Strep B, onda ti je doktor morao uzeti bris iz vaginalnog i analnog (da, analnog) trakta. Uzimanje iskljucivo vaginalnog brisa na Strep B nije relevantno. Infekcije novorodjenceta se jednako moze desiti i ako je kolicina Strepa B u analnom traktu visoka.

Ja u Splitu jedino znam doktora Poljaka koji rutinski radi Strep B test trudnicama izmedju 35 i 37 tjedna a nazvala sam brojne privatne ordinacije kako bih se o tome informirala. Drugi ginici ce vam napraviti Strep B jedino ako insistirate (a to je pod uvjetom da ste informirane o ovoj temi). Opravdanje za ne izvodjenje testa ne Strep B je da je njegova rutinska izvedba previse skupa (pogotovo u socijalnim ambulantama) te da je omjer prelaska sa mame na bebu 1:1000. E sad ako se ja nadjem kao jedna u toj tisuci, meni je i ta statistika prevelika.

Evo malo o Strepu B, inace ima tona informacija na Internetu.
    http://pediatrics.about.com/cs/commo..._b_strep_2.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.childbirth.org/articles/GBS.html

Evo jednog detaljnijeg clanka ciji sam naslov govori o nuznosti informiranja zena o Strepu B tijekom trudnoce.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sorry ako sam pružila krivu informaciju, meni je to rekao moj ginić(privatnik) a potvrdile neke djevojke s foruma kojima je strep B pronađen na najobičnijem cervikelnom brisu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je strep.B nađen na običnom cervikalnom brisu negdje u 5.-6.tjednu trudnoće, liječila ga (i izliječila, za sada) sa Sumamedom (iako se on obično ne daje za strep., ali ovaj moj nije reagirao na Novocef, a penicilne ne smijem, pa je to bio pokušaj "napamet" prije nego me upute na infuzijske antibiotike). Strep. se nalazi praktički svuda oko nas (voda, zrak...) i u nama (npr. u nosu), i većini ne radi probleme. Ne zna se zapravo zašto se u nekom trenutku zarazimo (u trudnoći vjerojatno zato jer pada imunitet), pa ni nema nekog načina da spriječimo zarazu (kao što je slučaj kod bakterija iz prob. trakta, tipa E.coli). Vrlo utješno...
    U svakom slučaju, ako je prisutan, pokazat će se na cervikalnom brisu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke, ne radi se strep B iz cervikalnog brisa, vec iz vaginalnog i analnog trakta.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa vidiš da se radi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sladjana, radi se ako insistiras da ti naprave. U svakom slucaju, toliko od mene. Ocito ova informacije nije dobro prosla.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja prijateljica je imala streptokok u trudnoći za kojeg nije znala i na žalost, završilo je tragično za novorođenče . Zato, da, tražiti briseve i liječiti se obavezno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Standardni brisevi uključuju: klamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, aerobe i anaerobe (ako se rade svi). Među "aa" (aerobi/anaerobi) nađe se i strep. B, ako je prisutan, ne treba ništa posebno tražiti.

Neja

Početno

Bok,
    Idem u dr.Poljaka i naša mi je ta streptokok B. Moram piti antibiotke trenutačno sam v 38 tjednu trudnoče, pa me zanima jel je to opasno za djete,ako je koliko?
    Čitala sam onaj link meni se čini opasno.
    Jel ima ko iskustva s time???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam imala streptokok B, utvrđen cervikalnim brisom u 32. tjednu.
    Popila ceporex, nakon terapije bris negativan, rodila normalno, vaginalnim putem (iako, kad su na prijemu u rodilište čuli za streptokok, sestra me uplašeno pitala je li to izliječeno, i kad je čula da jest, rekla da neće onda ništa ni napisati u papire da nemamo komplikacija :? )

Neja

Početno

Jel koja zna kako se dobije ta strep B ? I jel to ka završiš piti antibiotke ako nestane jel to zauvjek ili se vrača?

GITA +

Početno

Streptokok je stanovnik naših crijeva ili samo debelog crijeva neznam toćno, znači možeš ga dobit svaki čas. Najbolje je oprat se poslije velike nužde ako ste u mogućnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Izvor zaraze streptokokom B nije siguran, ima ga svuda oko nas. To nije bakterija iz probavnog trakta, kao što je npr. Escherichia. Zato i je problem što se ne zna ni kako ga izbjeći.
    Ako ga mama ima kod poroda, važno je upozorizi liječnike, jer će onda dijete čim se rodi dobiti antibiotik kao profilaksu, za svaki slučaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •