Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Branje kestena u ZG

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Branje kestena u ZG

Molim vas info s uputama gdje na podrcju Zg-a brati kestene da je dostupno javnim prijevozom.

nasla sam na jednoj bivsoj temi post od tateka pa ga kopiram.

Možeš ti brati kestene i u zagrebačkoj okolici - recimo oko Vidovca kod Markuševačke Trnave, od okretišta busa markacijom za Gorščicu (desnim krakom, ima dvije staze), kad naiđete na planski sađenu jelovu šumu lijevo od staze tad skrenite lijevo pa onda od te jelove šume držite se zapadno i tamo ima kestena. Sve skupa hoda do busa je cca 20-tak minuta.

Ima kestena i u Dotrščini, šumi između maksimira i markuševca, kad uđete s juga cestom prema lugaru (parkirajte kod rampe), hodajte još cca 15 minuta cestom i tamo je sađena kestenova šuma.

Ima kestena i iznad Markuševca, Mikulića, Kustošije, Markuševačke Trnave, više manje svugdje gdje su sunčane južne padine kakve kesteni vole.

Je li isao tko ovih dana u kestene i gdje ih ima?

Hvala!

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da ti je to sad već sve pobrano.....nadam se da griješim....u kestene se išlo prije 2 tjedna

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam, ja sam bila stalno uvjerena da je prerano, kad je bilo jako toplo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    Gotovo ti je to. Moja sveki sve pobrala. Za ozbać, bere zadnja dva tjedna i kaže da ih je jučer već bilo jako malo.

Ide brati uzduž cijele Medvednice, ima ih u šumi skoro iznad svih naselja pod gorom, konkretno, ona je išla iznad Bizeka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    pa baš obrnuto. ove godine su jako uranili

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam s klincima ovaj vikend slučajno naišla na stabla kestena na zadnjoj stanici busa za Krvarić (kreće sa Črnomerca). Čak smo i nabrali za jedan obrok . Ako ništa drugo, tamo je nogometno igralište pa klinci mogu napucavati loptu ako ne bude kestena.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sss, hvala ti do neba!

danas bili na navedenoj lokaciji i nabrali 2 kg kestena!!! jesu sitni i nema ih sto kila, ali mi je cijela ta lokacija super otkrice, ne samo za kestene nego i za krace izlete. prvo smo malo brali, pa krug po sumi, i onda se jos par sati suncali na onim klupama dok su se djeca igrala. relativno nam je i blizu, samo 10 min od crnomerca!

bas mi je drago da smo iskoristili ovaj lijepi dan, hvala ti jos jednom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajme, meni je ovo divno:lokal avanturist:.

Kad idem na svoj bus s Črnomerca, masu puta pomislim kako bih baš rado ušla u neki drugi, ne svoj, baš me zanima kud ide onaj za Lukšić, gdje završava onaj za Mikuliće, gdje li je taj Krvarić? Pacijent sam vjerojatno, ali iduća moja putanja bit će do kraja busom za Krvarić

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onaj za Lukšiće ide pored bolnice sveti duh, pa se popenje visoko i strmo pored bivšeg građevisnkog faksa, pa se prođe pored kuće gdje sam provela mladost, i još malo pa je kraj.

mikulić ide s donje strane šume, lukšić s gornje strane u sredini je moja škola.
    Krvarić je iznad Kustošije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •