Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Molim savjete i pomoc- dojenje

Ledolina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno Molim savjete i pomoc- dojenje

Imam skroz uvucene bradavice i sa prvim djetetom nisam nikako uspjela dojiti- ona bi samo uspjela lickati ono sto bi curilo na pritisak, sa sesiricima isto nije islo.. 6 mjeseci sam se izdajala i konastantno imala mastitis i sl. Sada sam opet 7 mj trudna- odlucila sam pokusati ponovno s dojenjem, ali ako ne bude islo odustajem od izdajanja, zato mi treba pomoc- kako izvuci bradavice?

Neke zene su mi savjetovale da uzmem najvecu spricu, odrezem vrh i tako ih pokusam izvlaciti. Jel to pali?

Molim savjete..

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam imala isti problem nakon prvog poroda...
    Prije druge i za vrijeme trudnoće nosila sam niplete, dojenje je išli bez problema, isto tako sam i treće dojila bez poteškoća...

Ledolina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sta su niplete i kako to funkcionira?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam probala, ali odrezana sprica mi se cini isti sistem kao niplete. Samo tu postoji mogucnost da se ozljedis, odrezani vrh sprice ce biti ostar

Ledolina evo jedna tema o nipletama

http://forum.roda.hr/threads/53442-Niplette

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ledolina, moja sestra je rodila prije 20-ak dana, isto ima uvučene bradavice. strašno ju je bolilo, ali mali je cijelo vrijeme jeo i izvukao ih. To je trajalo svega 10-ak dana. Mene su puno duže bolile, a imam normalne bradavice.

Mislim da uvučene bradavica nisu prepreka, dijete će ih samo izvući.

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

meni je pomogla pumpica za izvlacenje mlijeka...mlijeko nije izvukla ali bradavice jeste...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam imala isti problem s desnom. izdajala sam se koji mjesec jer ju uopce nije htjela primiti, a kad je to je bilo nesto minimalno. nju je i prestala dojiti skoro godinu dana prije nego je prestala dojiti.
    kad sam ostala trudna vec sam imala fobiju od te desne.

no za neko cudo, bez obzira sto mi bradavica kad je opustena i dalje izgleda uvuceno, kad se mladja rodila i primila ju u usta, ona je bila ok. starija je odradila posao za nju i izvukla ju je.

sa starijom sam izvlacila sa prstima, izdajalicom...sa mladjom, nista. ostala sam sokirana, pozitivno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da...ja ne volim grudnjake tako da ih doma ne nosim. trenje o robu takodjer djeluje na izvlacenje.

Ledolina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala svima, pokustat cu s tim niplettama- ma meni se nakon 6 mj izdajanja nisu izvukle, a kcer nije mogla ni poceti sisati jel nije imala za sta uhvatiti

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogle bi pomoci niplette, one se nose mjesec-dva prije poroda i izvlace bradavice.
    Mislim da su dosta skupe (300njak Kn, ako ne i vise), ali ja nisam cula da nisu pomogle, ako se redovito koristilo (prije poroda!).

Kod izvlacenja sa spricom, nema opasnosti od ozljede jer se odrezani dio sprice ne naslanja na dojku. Kroz odrezani dio sprice se provlaci onaj dio koji izvlaci i ubrizgava tekucinu, a onaj dio koji je tvornicki napravljen s "leptiricima" se prislanja na dojku. Ako ne koristis pretjeranu silu, nema opasnosti od ozljeda.
    Medjutim, ovo sa spricom je nesto sto se uspjesnije koristi neposredno prije podoja (sto je meni znalo biti jako tesko, dok mali urla), a niplette trajno rjesavaju problem (nemam dionice kod proizvodjaca ).

Isto, leonisa je zena s hiperprodukcijom i snaznim let downom i vrlo vjerojatno je imala manje problema s uvucenim bradavicama nego sto ce imati zena s normalnom produkcijom. Tako da i to treba uzeti u obzir kod odluke sto koristiti.

Ledolina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala na odgovoru, ja sam sad u 27 tj. jel kasno da ih pocnem nositi i koliko dugo se nose dnevno?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ledolina, imate li uvučene ili ravne bradavice. Uvučenima se smatraju bradavice koje se neće ispupčiti niti malo ako na njih prislonite kocku leda, dok su ravne one koje će se ipak bar malo ispupčiti. Bradavice su iznutra povezane vezivnim tkivom,i sisanjem bebica izvlači bradavicu i s vremon se te niti pokidaju i bradavica postane ispupčena. No ono što je dobro imati na umu je i to da se ne doji bradavicama, tj. beba treba prilikom prihvata dojke što više raširiti usta (može se potaknuti stimuliranjem refleksa otvaranja usta na način da ju se lagano bradavicom pomazi po usnama, kako bi oslobodili podtlak gurnete prst u kut bebinih usana i ona ispusti dojku i onda ponovite, ako na prvu nije dobro uhvatila) i prihvatiti što veći dio areole (tamni dio oko bradavice) s time da bi bilo dobro da uhvati što više donjega dijela jer donjom usnom se doji, a gornja služi kao uporište. U početku je potrebno malo vježbati i malo uhvatiti prakse kako bi uspjeli, no treba taj početak izdržati. tj. tih prvih nekoliko dana dok uđete u štos. Kod novoročenčadi, posebice one koja imaju problema s prihvatom pomaže položaj nogometna lopta. Pogledatje na našem DVD-u kako izgleda ispravan prihvat kao i navedeni položaj. Imate ga i na youtubeu pod nazivom Mliječna staza - put do uspješnog dojenja, a možete ga i naručiti putem naše vebne stranice .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije kasno. (nisam 100% sigurna, probat cu naci upute na netu)
    Sve sto je Indi napisala je tocno, ali praksa je, cesto, puno teza od teorije. Ako ti nije problem odvojiti novac za Niplette, ja bi ih osobno uzela i koristila.
    Na zalost, znam sto znaci imati frku s hvatom zbog bradavica (ja imam ravne) pa ako zaista imas uvucene bradavice (kad pritisnes tkivo pri vrhu bradavice, ona se uvuce jos vise, ne izvlaci se), onda je mozda dobro razmisliti kako ces pristupiti "problemu" (iako, neuspjeh s jednim djetetom ne mora znaciti i neuspjeh s drugim, jer svako dijete drugacije hvata, razlicito je zainteresirano za sisanje, itd.).

Da budemo sigurne, ovo su uvucene bradavice: http://www.007b.info/b/nipplepics/in...pple-b-npg.jpg
    A tu mozes vidjeti sve moguce oblike : http://www.007b.com/nipple_gallery.php

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Samo napomena, Niplete se mogu koristiti samo u urednoj trudnoći, jer stimulacija bradavica može uzrokovati kontrakcije maternice....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 15.10.2012. at 20:30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Samo napomena, Niplete se mogu koristiti samo u urednoj trudnoći, jer stimulacija bradavica može uzrokovati kontrakcije maternice....
    Tocno. Bas sam sad htjela napisati, uz informaciju kako/kad se preporucuju za koristenje. Hvala na upozorenju, Cheerilee.
    Ideally, the Niplette should be used before you become pregnant. However, if your breasts are not too sensitive, it can also be used in the first six months of pregnancy by women who are concerned that they might find breastfeeding difficult.
    Osobno bih onda ipak prvo probala obrnutu spricu i izvlacenje s njom (za to treba vremena i mjesta jer nisu diskretne kao niplette) pa ako ne osjecas nelagodu u bradavicama i ne osjecas kontrakcije maternice, mozda bi pomogle jer kazu da je potrebno, u ovisnosti o tkivu, 1-3 mjeseca za trajnu korekciju.
    A permanent correction is normally achieved in between one and three months of continuous use. Ideally, it should be worn in 8 hour periods per day or night.
    Ukoliko se ipak odlucis ne koristiti ih, postoje i Hoffmanove vjezbe/tehnika (guglaj hoffman's exercises) koje pomazu izvlacenju bradavica, ali ucinak nije trajan nego trenutan pa bi ih trebalo raditi nakon poroda i prije svakog podoja. Naravno i tijekom trudnoce ih mozes raditi, da usavrsis tehniku, a mozda budes jedna od sretnica koja ih uspije trajnije izvuci.

The Hoffman Technique
    This exercise can be useful in helping to remove any impediments to your nipples protruding. You can perform the Hoffman technique by placing both of your thumbs at the base of your nipple and using a gentle motion to pull your thumbs away from each other. According to Mother and Child Health, you can repeat this exercise two times a day at the beginning, and slowly work up to five times daily. The website notes that this exercise can be a helpful way to prepare your breasts for breastfeeding, and can be done while in the latter stages of your pregnancy.
    Discuss use of this technique with your Health Care Provider if you have a history of premature birth, or factors currently predisposing you to premature labor. I would not recommend starting this technique until the last trimester of pregnancy. The hormones of pregnancy often help to loosen adhesions without any interventions.
    With flat or inverted nipples, it is particularly important to put your baby to your breast as soon after the birth as possible. Allowing your newborn access to your breast in the first hour or two has an imprinting effect.
    Hoffman: http://0.tqn.com/d/np/breastfeeding/...pub_005_r1.jpg
    Obrnuta sprica: http://ebookbrowse.com/management-of...pdf-d198653066 (na drugoj stranici, kao knjiga se lista materijal)
    (ovdje je pokazano izvlacenje tako da se na dojku stavi onaj dio koji je prerezan (dio gdje se inace stavi igla), da si ne ozlijedis tkivo, bolje je ovaj dio kojim izvlacis provuci kroz izrezani dio, a da na dojku prianja onaj koji je manje ostar (naopako postavis spricu, ako kuzis sto mislim))

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I upamti, alfa i omega uspjesnog dojenja su ispravan polozaj i hvat.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ko ti je dao sliku moje desne?
    identicna je lol

da sam znala ista o dojenju prije prvog poroda, definitvno bi si priustila niplete. a i spricu bi koristila da nisam prekasno za nju saznala.

jos jedan od razloga zbog kojeg je prva odbijala tu uvucenu bradavicu su kanalici. puno su uz i mora se vise potruditi da bi se najela na njoj, pa kad se naucila nositi s jakim LD, ljenguza je znala da ima sisu iz koje samo curi ko iz pipr i zasto bi se znojila nad ovom. zbog toga sam sa drugom odmah u rodilistu vise forsala tu "slabiju".

al ko sto veli BB, meni je na ruku isao jak LD i hiperprodukcija (bar neka korist od toga).

nemoj posustati, drzim fige za uspjesno dojenje na obje s uzitkom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leo
    Ledolina, sretno!
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 15.10.2012. at 23:14

Ledolina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cini mi se da onda nista od Nipletta- otvorena sam za prst, omeksan mi je cervix i bebin glavica je jako nisko

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ledolina prvotno napisa Vidi poruku
    Cini mi se da onda nista od Nipletta- otvorena sam za prst, omeksan mi je cervix i bebin glavica je jako nisko

Samo pozitivno. Kada krenete, paziti na prihvat - stavljati, dizati bebicu, mijenjati položaje. Malo izdržati dok beba ojača kroz 15-ak dana i nauči hvatati. Osobno sam imala ravnu na desnoj, a uvučenu bradavicu na lijevoj. U početku je bilo tako da je uvrnutim ustima hvatala i napravila mi ogromne ragade , i kako god bih je stavila, nije dobro hvatala pa sam izvrtala usne tijekom dojenja prvih 15-ak dana dok nije sama uspjela dovoljno raširiti usta i obujmiti bradavicu i areolu kako treba. Početak je bio grbav, ali je nastavila do 26.mj.života, a sada kročimo istim putem i s drugorođencem. Tebi želim isto u novom pokušaju.
    Posljednje uređivanje od Indi : 18.10.2012. at 23:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •