Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Problem s autoosiguranjem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Problem s autoosiguranjem

Priča ide ovako nekako....Kupili smo polovni automobil i trebali smo ga registrirati.
    Malo je bila komplicirana situacija oko vlasnišva , ali sve je pravno i po zakonu riješeno.
    Prikupili smo ponude od osiguravajućih kuća i odlučili se za jednu koja je bila među povoljnijima ( ne i najpovoljnija ) jer su imali sve naše podatke i
    najbrže smo mogli sklopiti policu , a i bili su nam blizu.
    Napravili smo tehnički pregled , sve je prošlo ok i danas MM-a zove ženska koja je sklopila policu da je ona pogriješila ,
    da ćemo morati platiti još xxx kuna,uglavnom da dođemo poništiti policu.
    Mislim , greška je njena , prodala nam je proizvod ( u ovom slučaju policu osiguranja ) po određenoj cijeni, ima li ona pravo naknadno tražiti da još platimo?
    Može li ona policu jednostavno poništiti bez našeg znanja i pristanka?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što je bila greška - da li je žena rekla? Dal je ona samo krivo obračunala ili je stavila kriva/nedostatna pokrića?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krivi obračun , dala nam je popust na koji navodno nismo imali pravo

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dalmatinka, o kakvom popustu se konkretno radi i koliki je?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da se polica nikako nemože poništiti bez vas, a propust je njen. Neka sama namiri ostatak. Ja nebi ništa dodatno plaćala. imam puno negativnih iskustava s AO. Nadam se da će ti se javiti netko tko ima više iskustva ili radi u osiguranju.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Je li rijec o tome da vam je dala veci bonus nego je trebala? Pa joj se mozda kasnije polica vratila jer je bonus bez pokrica?
    Koliki vam je bonus? Je li to jedino vozilo na tom ugovaratelju osiguranja?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cudno mi je to da polica nije bila najpovoljnija, a dan je popust. Kod obveznog osiguranja, bonusi su isti u svakom osiguravajucem drustvu, a razlike u premijama ne bi smjele biti velike (osim ako se ne ugovori nesto dodatno).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da , to je jedino auto na tom osiguravatelju.
    Imam bonus 50 % već godinama , kvaka je u tome što sam prije imala obrt i automobil je bio prijavljen za potrebe obrta koji je u međuvremenu zatvoren.
    Sad sam kupila drugi automobil ( stari je prodan ) i napravila auto osiguranje na istoj polici.
    Ukoliko se to ne može , trebala nas je odmah u startu odbiti .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne kužim to najpovoljnije osiguranje. Koliko sam ja gledala, sva osiguranja imaju istu premiju za obavezno AO i stvarno je svejedno koje ćeš uzeti.
    Mi smo morali dokazivati da smo prodali stari auto da bi na novom dobili bonus 50%. Znači morali smo priložiti kupoprodajni ugovor (ovjeren) kojeg nemamo jer je u muriji i u poreznoj. Onda su u poreznoj bili jako fini i faksirali nam taj njihov primjerak inače bi nam raskinuli policu osiguranja. Izgleda da se može.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Da , to je jedino auto na tom osiguravatelju.
    Imam bonus 50 % već godinama , kvaka je u tome što sam prije imala obrt i automobil je bio prijavljen za potrebe obrta koji je u međuvremenu zatvoren.
    Sad sam kupila drugi automobil ( stari je prodan ) i napravila auto osiguranje na istoj polici.
    Ukoliko se to ne može , trebala nas je odmah u startu odbiti .

Ugovaratelji nisu isti. Obrt i fizicka osoba su dva razlicita ugovaratelja, bez obzira sto je isto vlasnik obrta.
    Inace, da si ti bila vlasnik vozila, kao fizicka osoba, i prodala ga - prenjela bi bonus na novo vozilo.

Znaci, auto koje ste prodali glasilo je na obrt?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U pravilu bi trebala priložiti rješenje o zatvaranju obrta priložiti i ostvariti svoj bonus, tako bi trebalo biti u svim osiguravajućim kućama.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I bitno je da je ista osoba imala obrt koji je bio vlasnik auta i kupila novi auto.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovo je caka. Nekad je na polici od obrta naveden samo vlasnik, a nekad obrt i vlasnik. Ako je naveden samo vlasnik, u osiguranju ne moraju znati kakva je sad promjena i daju bonus. Nekon prodje a nekom se vrati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da , bila sam vlasnik prodanog automobila (koji je glasio na obrt ) i sad sam vlasnik novog automobila .
    Sve podatke imaju u osiguranju , s obzirom da je i prije osiguranje bilo kod njih .
    Na polici ne pišu nikakvi podaci o obrtu , samo mene kao fizičke osobe.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da li si ti s tom policom vec obavila tehnicki?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da , prije 3 tjedna otprilike...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •