Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 75 od 75

Tema: koliko nas je rodilo kod kuće

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Nena-Jabuka vjerovatno si u pravu
    nisam zapravo nikad previše o tom razmišljala ni informirala se
    u smislu bi li mogla kazneno odgovarati
    hipokrata krši, ok
    ali ako ona krši povelju o pravu djeteta, što krše roditelji tog djeteta?
    ili su oni amnestirani odgovornosti jer nisu kvalificirane osobe
    Što se tiče poroda kod kuće ništa. Roditi u teoriji (80 posto trudnica) može bez problema doma, imala je stručnu asistenciju (ozbiljnu ko i ona u pristupu, ali pustimo sad psihijatriju, primalja je), dakle, porod je završio.

Ono što je nakon toga bitno jest da se dijete MORA pregledati, može imati urođene mane, može imati metaboličke bolesti, životno ugrožavajuću žuticu, šta god...

Ovi ovdje roditelji su pokušali, kako kaže, odvesti dijete pedijatru, mogu oni biti najveći svjetski kreteni i rađati na slapovima Krke i Zrmanje, nijedan pedijatar, nijedan liječnik , ne bi smio sa svojih vrata izbaciti to dijete.
    Može izvršiti osnovni pregled, napisati što vidi, dati uputnice ako treba, a ekipu odbiti da ubuduće idu kod drugoga "jer imam već previše pacijenata u kvoti".

Ne smije odbiti pregled jer potencijalno ugrožava život tog djeteta. Oni ne bi tada odgovarali.
    Ubuduće bi, ako bi bilo što primjetili da s djetetom nije u redu, a ne vode ga nikud, i moguće da postoje i propisana pravila o pregledu djeteta s mjesec dana, da se vidi napredak, razvoj , motorika, to sad ne znam kako ide odgovornost roditelja, znam za novorođenče.
    Ovome neće ništa biti, ko ni tvojoj babi, ali liječnik to unaprijed ne zna.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zovi mi mater babom

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je točno, samo, ponekad se razbole i mala djeca, imaju neki genetski poremećaj, bilo što ih zadesi, a zdravo se hrane i ne drogiraju se. Pa čak i kad su im roditelji veliki vjernici. Ponekad se ide i na preventivni pregled, to je važno za djecu.

Trebaš dijete i upisati u zdravstveni sustav, da ima osiguranje, u slučaju, ne daj Bože, kakve nezgode.

Ili se nastavi tu igrati s nama i malo nas ...... u zdrav mozak.
    Sve bolesti imaju veze s genskim poremećajima, a naša prehrana, ponašanje, misao itd. utječe direktno na funkcioniranje naših gena.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

Ne smije odbiti pregled jer potencijalno ugrožava život tog djeteta. Oni ne bi tada odgovarali.
    Ubuduće bi, ako bi bilo što primjetili da s djetetom nije u redu, a ne vode ga nikud, i moguće da postoje i propisana pravila o pregledu djeteta s mjesec dana, da se vidi napredak, razvoj , motorika, to sad ne znam kako ide odgovornost roditelja, znam za novorođenče.
    Ovome neće ništa biti, ko ni tvojoj babi, ali liječnik to unaprijed ne zna.
    Tu možda nisam bila jasna, roditelji odgovaraju ako zanemaruju djetetovo zdravlje, u onom krajnjem slučaju, kad je očigledno bolesno, a oni ne reagiraju. Gonili bi se zbog nemara ili nehaja, ovisi, sad se ne mogu sjetiti, ovisi o pojedinom slučaju.
    Kad govorimo o konkretnom, oni su pokušali, no ništa, ali svakako trebaju pokucati na druga vrata, a u pravilu liječnike "odbijače" bi svatko trebao prijavljivati, no to se u praksi ne radi.
    Ljudi (oni normalni) sretni su kad im bilo tko od pedijatara primi dijete i pregleda.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne zovi mi mater babom
    uf , pardon, ostalo mi da se radi o baki, sorry.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mora da ću dobiti gripu ove godine, zbog ovih misli koje mi se motaju po glavi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije to dijete nitko niti pokušao voditi pedijatru!

anavi84 vjera brani da dijete vodi dokotru.

Tata joj je najbolji pedijatar...majko mila!

I svi pedijatri su katastrofa? Pa kaj se tu ima više njoj za reći..osim da možda

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    mora da ću dobiti gripu ove godine, zbog ovih misli koje mi se motaju po glavi.
    Ovisi. Ako su pozitivne, mala je vjerovatnost, ali ako su negativne i depresivne, onda je vrlo velika, jer je kod depresivnih ljudi narušen rad imunog sistema .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Isuse...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    anavi84 vjera brani da dijete vodi dokotru.
    Jedno je vjera, a drugo uvjerenje. Pročitaj ranije postove, pa možda shvatiš o čemu pričam.

Tata joj je najbolji pedijatar...majko mila!
    Naravno. On se brine da se zdravo hranim, budem sretna i zadovoljna .

I svi pedijatri su katastrofa? Pa kaj se tu ima više njoj za reći..osim da možda
    Nisam rekla svi. Vjerovatno ima tu dobrih i poštenih ljudi, ali većina njih je tu samo da radi za plaću i da te riješi što prije.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

urodenih gresaka se i ja bojim

sto je najgore, dijete moze izgledati super, zdravo i normalno, lijepo jesti a da opet ne bude sve u redu

anavi, nezeljen ili ne, savjet da se ide pedijatru je najbolji savjet koji si vjerojatno dobila na ovom forumu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

If it walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck, it must be a duck.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bemti, pa i ja sam onda pedijatar, viš na, a nisam to niti znala...

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi. Ako su pozitivne, mala je vjerovatnost, ali ako su negativne i depresivne, onda je vrlo velika, jer je kod depresivnih ljudi narušen rad imunog sistema .
    Meni je ovo žalosno,razmišljanje na razini djeteta
    Kada bi sve funkcioniralo na ovaj način vrlo mali broj ljudi bi bio bolestan.
    A bebe i mala djeca pogotovo
    Nije u životu sve crno-bijelo.Postoji i mnoštvo nijansi
    Koliko sam samo upoznala prekrasnih,pozitivnih i jakih ljudi oboljelih od teških bolesti......
    Posljednje uređivanje od bodo : 01.11.2012. at 16:32

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eh,isteklo mi vrijeme za edit

Nikada nisam pitala a vrlo me zanima-cijepite li djecu rođenu kod kuće?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku

šta sad, da sve koje su rodile doma napišu dal su i cijepile dijete? i zašto se to uvijek dovodi u vezu jedno s drugim? ne kužim

znam dosta cura koje ne cijepe, a većina ih nije rodila doma. možda su trebale, ha?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je ovo žalosno,razmišljanje na razini djeteta
    Kada bi sve funkcioniralo na ovaj način vrlo mali broj ljudi bi bio bolestan.
    A bebe i mala djeca pogotovo
    Nije u životu sve crno-bijelo.Postoji i mnoštvo nijansi
    Koliko sam samo upoznala prekrasnih,pozitivnih i jakih ljudi oboljelih od teških bolesti......
    Ti ili si neinformirana ili stvarno razmišljaš na razini djeteta. Tri vođeća uzroka smrti u svijetu su 1. Bolesti srca i krvih žila 2. Rak 3. Pušenje . Od ovih triju bolesti umire preko 90 % svjetske populacije, a one su direktno povezane s našim životnim navikama. Znači stvari su prilično jasne.
    U vrlo rijetkim situacija čovjek može oboliti od bolesti, a da je on sam nije prouzročio (tipa nuklearne katastrofe i sl.), ali i tu se primjenom zakona zdravlja može puno učiniti.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prvo čovjek treba naučiti što je to cijepivo. Cijepivo je koktel oslabljenog virusa neke bolesti koji je umrtveljen s nekim otrovom(živom i sl.). Ako misliš da je to dobro ubrizgavati u nekoga onda se slobodno cijepi. Zanimljivo je da je broj autistične djece u naglom porastu u posljednjih desetak godina otkada se počelo sa cijepljenjem djece. Do otkrića cijepiva ova bolest je bila skoro nepoznata.
    Posljednje uređivanje od anavi84 : 01.11.2012. at 17:03

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ti ili si neinformirana ili stvarno razmišljaš na razini djeteta. Tri vođeća uzroka smrti u svijetu su 1. Bolesti srca i krvih žila 2. Rak 3. Pušenje . Od ovih triju bolesti umire preko 90 % svjetske populacije, a one su direktno povezane s našim životnim navikama. Znači stvari su prilično jasne.
    U vrlo rijetkim situacija čovjek može oboliti od bolesti, a da je on sam nije prouzročio (tipa nuklearne katastrofe i sl.), ali i tu se primjenom zakona zdravlja može puno učiniti.

Nisam neinformirana,upravo suprotno-zdravstveni sam djelatnik
    I pročitaj moju zadnju rečenicu molim te

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prvo čovjek treba naučiti što je to cijepivo. Cijepivo je koktel oslabljenog virusa neke bolesti koji je umrtveljen s nekim otrovom(živom i sl.). Ako misliš da je to dobro ubrizgavati u nekoga onda se slobodno cijepi. Zanimljivo je da je broj autistične djece u naglom porastu u posljednjih desetak godina otkada se počelo sa cijepljenjem djece. Do otkrića cijepiva ova bolest je bila skoro nepoznata.
    A ti si cijepljena?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mene zanima kako se topic naslovljen "koliko nas je rodilo kod kuće" pretvorio u traktat o katastrofalnim pedijatrima, "istini" o zdravlju, bolesti i cjepivima?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovo što sam pročitala je naprosto - nevjerojatno

pušenje nije bolest nego ovisnost. ok, zbog te ovisnosti mogu nastati mnoge bolesti, kao npr. bolesti srca i krvnih žila, rak itd.

i cijepljenje se ne provodi zadnjih 10ak godina nego puno više. Vjerojatno ti zvuči nevjerojatno, ali ja imam više od 10 godina i cjepljena sam sa cjepivima za iste bolesti kao i moja djeca (osim što ona imaju sad još par dodatnih cjepiva, ali ne previše). Sustavno cijepljenje se provodi već puuuuuno više od 10ak godina. ne kažem da nije povezano s autizmom, ali kad već navodiš neke stvari, onda ih bar navodi vjerodostojno a ne senzacionalistički

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako se topic naslovljen "koliko nas je rodilo kod kuće" pretvorio u traktat o katastrofalnim pedijatrima, "istini" o zdravlju, bolesti i cjepivima?
    a čuj, čim ljudima dopustiš da krenu u off topik, evo ti kupusa

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisam neinformirana,upravo suprotno-zdravstveni sam djelatnik
    I pročitaj moju zadnju rečenicu molim te
    Nemora značiti da si informirana ako si zdrastveni djelatnik. Nažalost današnja medicina se bavi tretiranjem simptoma bolesti, a ne uzrocima, zato i je takva situacija kakva je. Bitno je naučiti farmaceutske nazive "lijekova", a prevenciju tko šljivi.

Skoro sve bolesti (osim onih od kojih smo obolili, a da nismo bili krivi) su pedagoška mjere da čovjek počne živjeti onako kako treba. Znači da Bog nije uspostavio mehanizam boli i patnje, većina ljudi bi se uništila zbog svojih destruktivnih navika, ali kada nastupi bolest onda u većini slučajeva dođe do naglih promjena koje nas sačuvaju od samouništenja.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anavi84, ovakvih tema (o bolestima itd.) ima hrpa na forumu
    isto kao i tema o cijepljenju ili ne
    o porodu doma
    o pedijatrima

pretražnik je u gornjem desnom kutu, koristi ga

ovaj kupus se upravo pretvorio u sarmu, koju ću lijepo poklopiti i ostaviti da odstoji. kažu da je tako najbolja

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •