Što se tiče poroda kod kuće ništa. Roditi u teoriji (80 posto trudnica) može bez problema doma, imala je stručnu asistenciju (ozbiljnu ko i ona u pristupu, ali pustimo sad psihijatriju, primalja je), dakle, porod je završio.
Ono što je nakon toga bitno jest da se dijete MORA pregledati, može imati urođene mane, može imati metaboličke bolesti, životno ugrožavajuću žuticu, šta god...
Ovi ovdje roditelji su pokušali, kako kaže, odvesti dijete pedijatru, mogu oni biti najveći svjetski kreteni i rađati na slapovima Krke i Zrmanje, nijedan pedijatar, nijedan liječnik , ne bi smio sa svojih vrata izbaciti to dijete.
Može izvršiti osnovni pregled, napisati što vidi, dati uputnice ako treba, a ekipu odbiti da ubuduće idu kod drugoga "jer imam već previše pacijenata u kvoti".
Ne smije odbiti pregled jer potencijalno ugrožava život tog djeteta. Oni ne bi tada odgovarali.
Ubuduće bi, ako bi bilo što primjetili da s djetetom nije u redu, a ne vode ga nikud, i moguće da postoje i propisana pravila o pregledu djeteta s mjesec dana, da se vidi napredak, razvoj , motorika, to sad ne znam kako ide odgovornost roditelja, znam za novorođenče.
Ovome neće ništa biti, ko ni tvojoj babi, ali liječnik to unaprijed ne zna.