Meni je ovo žalosno,razmišljanje na razini djeteta
Kada bi sve funkcioniralo na ovaj način vrlo mali broj ljudi bi bio bolestan.
A bebe i mala djeca pogotovo
Nije u životu sve crno-bijelo.Postoji i mnoštvo nijansi
Koliko sam samo upoznala prekrasnih,pozitivnih i jakih ljudi oboljelih od teških bolesti......![]()
Posljednje uređivanje od bodo : 01.11.2012. at 16:32
Ti ili si neinformirana ili stvarno razmišljaš na razini djeteta. Tri vođeća uzroka smrti u svijetu su 1. Bolesti srca i krvih žila 2. Rak 3. Pušenje . Od ovih triju bolesti umire preko 90 % svjetske populacije, a one su direktno povezane s našim životnim navikama. Znači stvari su prilično jasne.
U vrlo rijetkim situacija čovjek može oboliti od bolesti, a da je on sam nije prouzročio (tipa nuklearne katastrofe i sl.), ali i tu se primjenom zakona zdravlja može puno učiniti.
Nemora značiti da si informirana ako si zdrastveni djelatnik. Nažalost današnja medicina se bavi tretiranjem simptoma bolesti, a ne uzrocima, zato i je takva situacija kakva je. Bitno je naučiti farmaceutske nazive "lijekova", a prevenciju tko šljivi.
Skoro sve bolesti (osim onih od kojih smo obolili, a da nismo bili krivi) su pedagoška mjere da čovjek počne živjeti onako kako treba. Znači da Bog nije uspostavio mehanizam boli i patnje, većina ljudi bi se uništila zbog svojih destruktivnih navika, ali kada nastupi bolest onda u većini slučajeva dođe do naglih promjena koje nas sačuvaju od samouništenja.