Molim preporuku gdje sa djecoom otići na pregled ortodonta, na teret HZZO-a.
Unaprijed hvala svima![]()
Molim preporuku gdje sa djecoom otići na pregled ortodonta, na teret HZZO-a.
Unaprijed hvala svima![]()
Dr. Zdenka-Krunoslava Mandić, Dugave (nije u Domu zdravlja, nego u blizini, ali je preko HZZO)
Tvoji su klinci dosta mali, već imaju trajne zube?
Kćer ih ima 6 ili 7, klinjo tek 1 trajni.
Išli bismo na preporuku našeg stomatologa, čisto na prvi pregled.
Imaš državne ortodonte u Perkovčevoj (tamo mi idemo kod dr. Žegura, isto nas je zubarica poslala u toj dobi na prvi pregled pa smo godinama samo hodali na kontrole i vadili zube redom koji je odredila ortodontica jer mojim dečkima nisu mliječni ispadali nego su trajni rasli pored/preko njih).
Tek s 11 godina je stariji sin dobio aparatić + preporuku da izvadi trajne zube, dakle 4 godine smo hodali na kontrole 2x godišnje.
Mlađi sin još uvijek nema aparatić, ali on ima bolje konfiguriranu čeljust.
Inače, s istim problemima možeš se obratiti i na Stomatološki fakultet u Gundulićevoj. Mi smo išli u Perkovčevu jer nas je tamo poslala zubarica. Doktoricu smo odabrali sasvim slučajno i nismo pogriješili.
Uputnicu dobiješ jednu godišnje od dječjeg stomatologa + još jednu po potrebi za izradu pomagala (aparatića) kad treba, a ostalo sve ideš samo s kartonom.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.10.2012. at 12:57
Naš privatni zubar dao je preporuku da se javimo ortodontu ali da se dugo čeka na termin.Trenutno smo orijentirani na neke druge pretrage pa nisam još zvala ,da li je istina da se dugo čeka?
Čuj, ne znam kako je sada. Mi smo u Perkovčevu samo došli u dežurstvo bez ikakve najave ili preporuke, samo s uputnicama stomatologa za oba sina (kontrolni pregled, ne aparatić) i dobili kartone za djecu isti dan, ali to je bilo prije 4 ili 5 godina pa ne znam kako je sada. Moguće je da se za aparatić čeka dulje, pa zato zubari šalju djecu ranije ako primijete problematično nicanje trajnih zubi.
Kakva je ortodontica i napravi li dobar posao?Ima li itko ikakva iskustva?
Cure!
Prijateljica vodila dijete na prvi pregled kod ortodonta prosli tj, (gore na Ribnjak)
I bit ce na redu 2024. !?!, tad ce dijete imati 16god
ima li u Zg da znate neko kod koga se ceka krace?
jel netko isao privatno?
sve svjeze informacije su dobrodosle!
mi nase dijete vec par godina vodimo na jarun, i nakon 3 god dr se sprema staviti aparatic, tak da ne znam kak je sad kad se tek pocinje
Ribnjak nije privatnik?
Mi smo kod Ćeovića na Malešnici.
Moja ima aparatić tek ili već godinu dana ,zasad gornji samo
Nama za sad nije teko tu rečenicu.ona sama je gotova za koju minutu ako je kontrola za nešto veće se dosta pomući vremenski
da mozda..
Hvala ti!