Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: prehlađen - odbija jednu dojku

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno prehlađen - odbija jednu dojku

Dakle, beba 4 mjeseca. Inače odlično napreduje. Zadnjih par dana ulovio težu prehladu, pijemo sumamed, čistimo nos i kapamo oči. To ide nabolje, međutim mučimo se s dojenjem. Mislim da mu je malo i oslabio apetit, ali kad treba papati na lijevu počinju muke. Na tu mu mlijeko uvijek ide jače, svaki put izdojim malo prije podoja, držim ga povišeno, ali ovih par dana uvijek krene plač i izvijanje. Na kraju nekako ipak popusti od umora i gladi valjda, ali se svaki put izubijamo oboje. I onda obično zaspi na njoj, rijetko ju isprazni kako treba. S desnom nemamo nikakvih problema. Nju bi toliko navlačio da me polako već bradavica boli.
    Savjeti?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nemam pametan savjet, radiš sve što bi ti i ja predložila... samo suosjećam. Kod nas je desna omažena, lijevu voli. Pa joj desnu nudim dok spava. Tad ju prihvati bez puno razmišljanja.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 25.10.2012. at 13:32

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ovaj moj ju najčešće ulovi u nekom polusnu, ali je problem taj što on po danu skoro uopće ne spava. Jednostavno je takva beba.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A kad zaspe na njoj, više mu nema šanse ugurati ništa u usta.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi probala prinijeti ga dojci u promijenjenom polozaju, da nije prislonjen tom stranom kojom inace je uz dojku (npr. ako si ga u kolijevka hvatu dojila, da probas hvat nogometne lopte, da probas onaj polozaj trbuh na trbuhm da ga nosis i drzis okomito pa tako dojis, i sl.).

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Probali smo svašta, ali jednostavno počinje vrištat čim ga hoću staviti u bilo koji položaj da mu je glava i prsa u horizontali. Evo malo prije uspio uloviti dojku u hodu, držala sam ga skoro uspravno dok se nije uljuljuškao. Sad smo sjeli u kolijevku, s tim da ga opet držim glavom povišeno. I polako cmolji. To uopće nije pravo papanje.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zaboravila sam reći da od kad je bolestan puno više kaka. Inače je kakao jednom dnevno, a sad svako malo. Ne bude toga puno u peleni, ali ponekad zna biti onako malo sirasto i boja više nije onako senfasta nego ko da ima malo zelenkaste. Jel to možda od sumameda ili moram početi brinuti i oko stolice. Da nije gladan?:shock:
    Posljednje uređivanje od ježić : 25.10.2012. at 14:24

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možda ga boli lijevo uho od začepljenog nosa pa svaki pritisak na lijevu stranu glave ga smeta i boli...Probaj mu dok ne sisa lagano pritisnuti lijevo uho ispred otvora-ako krene plakati ,uho je..

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uzimanje antibiotika može promjeniti izgled i teksturu stolice.
    Jesu li pelene uredno popišane?

Je li bilo problema sa dojenjem na lijevoj dojci do sada ili su problemi krenuli sa početkom prehlade?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Probat ću uho provjeriti, mada mislim da nije ono u pitanju jer nisam primjetila da mu smeta ako je naslonjen glavom na tu stranu.

Pelene su uredno mokre. S dojkom smo imali problema skroz na početku dok je još bio u rodilištu, pa je bio mastitis s te strane, ali poslije smo to sve sredili. Čak mu je ta poslije bila i draža. Problemi su nastali sad s prehladom.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Možda mu je poremećena crijevna flora uslijed uzimanja atb, pa ga dodatno iritira jak let down iz lijeve dojke, ne znam, nagađam. Moj mlađi nikako nije prihvaćao lijevu dojku od 4.-og mjeseca, nešto sam već pisala o tome. Ali nevezano za uzimanje atb, odnosno prehladu.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bit će valjda da je to. Još danas imamo atb, sutra kontrola. Nadam se da će se situacija popraviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •