Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Ne mogu izdojit za kasice na mlijeku!

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Ne mogu izdojit za kasice na mlijeku!

Za cca mjesec dana pocinjemo s dohranom i planiram mu, izmedju ostalog raditi i kasice (npr. rizine pahuljice...) s mojim mlijekom ali neznam kako jer ja jednostavno ne mogu izdojiti vise od par ml nakon podoja. Mozda bi tjekom cjelog dana i skupila za jednu kasicu no negdje sam procitala da se ne bi trebalo mjesati mlijeko iz razlicitih podoja Jel to uopce istina?
    Nebi nikako radi ovoga uvodila adaptirano, a neke kasice mi se jednostavno cine bezveze na vodi.
    Na cemu ste vi radile takve kasice?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovo za sakupljanje mlijeka ne stoji, samo bi mlijeko trebalo stajati u hladnjaku između izdajanja (i paziti na vrijeme unutar kojega bi se mlijeko potrošilo).

A kako najlakše riješiti tvoju dilemu, jednostavno nemoj davati djetetu kašice tipa rižolino i slične, nego se bacite na pravu hranu (naravno prema tablici dohrane).

Osobno nikad nisam bila neka izdajalica, niti sam u hranu dodavala svoje mlijeko. Može se i bez toga.

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma kakav rizolino&co mislila sam na prave zdrave rizine pahuljice i sl... no dobro, voda uvijek ostaje kao alternativa.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kuhaj proso na vodi ili palentu. To su super žitarice po meni, krenuli smo s tim a onda sam doavala polako tikvicu, jabuke...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako baš želiš raditi nešto na mlijeku, možeš probati na rižinom mlijeku, a kad uvedete gluten i na zobenom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako dijete doji na zahtjev, nisu mu potrebne mliječne kašice. Pahuljice dodaš u npr. voće da ga zagustiš i povećaš kalorijsku vrijednost (pošto voće samo za sebe nije obrok).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pošto voće samo za sebe nije obrok
    Prvi put cujem!
    Voce jest obrok sam po sebi, u pocecima dohrane. Zasto ne bi bio? Kasnije je medjuobrok (gledano kalorijski, u odnosu na druge obroke i namirnice).
    (nije zabranjeno pojacati ga zitaricom, ali cemu.. poceci dohrane prije svega sluze za usvajanje novih okusa, mirisa i tekstura)

Ako kuhas pravu rizu, proso ili palentu, nije potrebno dodavati mlijeka. Kad budete imali nekoliko namirnica uvedenih, onda mozes kombinirati zitaricu i voce ili povrce, ali u pocecima ionako uvodite namirnice kako bi ih dijete upoznalo. Rijetko koje dijete se u pocecima dohrane najede nove namirnice.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sve žitarice koje smo dosada uvodili u dohranu,radila sam na vodi-isto ne mogu izodjiti puno,ali ono što sam mogla samo sam na kraju umiješala u kašicu...i pojeo je..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj od zitarica jede griz, proso i tu i tamo bulgur i zobene, i sve sam mu kuhala na vodi. A di je jos voce i povrce pa kasnije meso i riba pa i jogurti. Mislim da nema potrebe da se izdajas za kasice. Dijete ce dobiti iz dojke svo mlijeko koje mu treba.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni također ne ide izdajanje.
    Sve do sada sam radila na vodi a nakon obroka bi dala da sisa koliko želi. Nisam baš ni od rižinih i inih mlijeka, rađe dam žitaricu u izvornom obliku u koju dodam izgratano voće ili povrće.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se nisam izdajala i ne planiram, a za pocetak koliko moze pojesti, sasvim je dovoljno tih par mililitara koje izdojis.

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nema potrebe da se izdajas za kasice. Dijete ce dobiti iz dojke svo mlijeko koje mu treba.
    Vise sam mislila radi boljeg okusa i lakseg savladavanja novih namirnica ali vjerujem da ce i na vodi biti dovoljno dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •