-
da se ja nadovežem na pitanje. kada mi je istekao ugovor o radu bila sam na bolovanju uslijed komplikacija u trudnoći tako da sam naknadu plače/bolovanje i staž nastavila primati preko HZZO mizerju od 800nešto kuna. s danom rođenja djeteta zaključili mi staž i danas sam dobila rješenje o porodiljnoj naknadi kao roditelj van sustava rada.
kako ja nisam nosila ništa od tih dokumenata, i nisam baš razumila referenticu na HZZZ, da li ja trebam što posebno prijaviti sada (u roku 30 dana od dana prestanka tog bolovanja) da bih nakon isteka primala naknadu za nezaposlene koju nisam stigla zatražiti jer sam primala plaču, pa bolovanje, pa sad porodiljni. Inače ta naknada bi mi išla na prosjek plaće od 5500kn. a bolovanje mi je bilo 831,50kn, porodiljna 1660kn.
1. hoću li kad istekne porodiljna imati pravo naknade plače za nezaposlene
2. na koji prosjek će mi biti obračunata
3. i da li će osim 3mj što sam imala pravo na naknadu biti produljena uslijed ovih 6mj bolovanja preko HZZO te upisa staža još 1 godinu nakon porodiljnog
4. kako sam ja sad van sustava rada isto kao netko tko dana nije radio, a ne mogu raditi, biti na bolovanju i biti prijavljena na HZZZ ????
može brzi odgovor jer ovih 30 dana od poroda istiće
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma