dragi moji...
mm i ja smo odlučili posvojiti dijete.
trenutno smo u procesu obrade i još nas jedan razgovor dijeli od dobivanja rješenja o podobnosti za posvojenje.
naša soc.radnica i psihologinja su nam dale do znanja da je dosta djece za posvojenje bolesno, da imaju neke mentalne poteškoće, da su to djeca roditelja ovisnika, psihički bolesnih ljudi... i još puno stvari.
toga smo svjesni i sami! i zapravo nam neke lakši oblici ne predstavljaju problem. što se tiće djece ovisika -> njih bi vrlo rado posvojili!
znamo da dječica u domu kasne u razvoju, imaju slabiji vokabular.... i to nam isto nije problem. trudit ćemo se nadoknaditi sve.
nekako pretpostavljam da teško bolesna djeca (teže mentalne poteškoće) nisu ni posvojiva, tj. da ih ustanove ni ne daju na posvajanje.
zapravo me zanima koliko su djeca koja se daju na posvajanje stvarno bolesna?
ni ne znam da li sam jasno posve jasno postavila pitanje... valjda ćete me nekako skužiti...
molim neka iskustva, saznanja, informacije, sve što znate... sve nas zanima![]()

Odgovori s citatom
, mislim stvarno... baš su to ružno rekle... Naravno da ima djece sa raznim teškoćama, i od raznih roditelja, koji također mogu imati teškoće, ali... informiraš se, razmisliš, i nakraju odlučiš ono što misliš da je najbolje za tebe. I ja sam se informirala, što kod doktorice, što preko interneta, što kod kume koja je med. sestra... Ima negdje i moja tema stara nekoliko godina o djeci ovisnika.
. Jako puno ljudi koje znam, posvojili su zdravu dječicu, ima i onih čija djeca trebaju logopedsku ili neku drugu terapiju, a ne znam baš nikoga čije je dijete teško bolesno. E sad, mislim da djelatnice u Centru neznaju uvijek zdravstveno stanje djeteta, ako ništa ne ukazuje na neke poteškoće, dijete se ne podvrgava pregledima i pretragama. U doba kada smo mi bili izabrani da dođemo na razgovor za našu kći, tih dana smo bili pozvani i za razgovor za dvoje djece-braću, u drugi Centar. Ta su djeca bila dosta mlađa od djevojčice koja nam je sada kći, imala su neke poteškoće koje je moguće otkloniti/umanjiti terapijama nekoliko puta tjedno u Zg-u. Mi se na to nismo mogli obavezati, jer sam već imala sina školarca, i bilo mi je nemoguće putovati svaki drugi dan 40 km, sa jednim ili dvoje djece, ostalo jedno ili dvoje kod kuće... Ali, da već nismo imali djece, vjerujem da bi bilo drugačije. Tako da, svaka je priča za sebe. I što god misliš da ćeš odlučiti, treba poslušati svoje srce kada vidiš djete i popričaš s njim.
, sa 8 mj. puzao je ko neki Brzić, jedva smo ga sustizali
, priča... pa oduvijek, počelo je sa gu, ga, brzo došlo na mama i tata, i sve ostalo, a prohodao je sa 11 mj.
i možete svašta očekivati (baš onako ohrabri čovjeka...).