Ispalo je da smo curka (6 godina) i ja cijeli dan same u Zagrebu pa primam pametne prijedloge kako provesti dan. Također me zanima trebam li za nju kartu u tramvaju? Trgovine bih pokušala izbjeći ...
Ispalo je da smo curka (6 godina) i ja cijeli dan same u Zagrebu pa primam pametne prijedloge kako provesti dan. Također me zanima trebam li za nju kartu u tramvaju? Trgovine bih pokušala izbjeći ...
uspinjača i šetnja gornjim gradom
zoološki
kesten pire u Vincek slastičarnici
obilazak katedrale i kamenitih vrata (ako vas to zanima)
šetnja po Zrinjevcu (ako vas vrijeme posluži)
i mislim da kartu plaćaju djeca iznad 7 godina al to nisam ziher jer se nisam godinama vozila tramvajem...draži mi je cipelcug
Posljednje uređivanje od Lucas : 25.10.2012. at 14:17
X. POSEBNE ODREDBE39. Pravo na besplatan prijevoz tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu bez vozne karte imaju sljedeće osobe:a) djeca do polaska u školu u pratnji odraslih, s tim da se uz jednu odraslu osobu smije besplatno prevesti najviše troje djece,b) pripadnici policije u uniformi,c) prognanici, uz predočenje ovjerenog prognaničkog kartona za mjesec u kojem koriste uslugu prijevoza.
Da, kartu plaćaju djeca iznad 7 godina.
Uz ovu šetnju po Zagrebu možete posjetiti koji muzej da se zagrijete - npr. na putu su vam Arheološki (egipatska mumija!) i Prirodoslovni, pa Muzej grada Zagreba itd.
Cure, super ste!!!!! Stvarno ste brze... Pratim :D
...ili zvjezdarnica....ili kazalište....ili dolac....
meni su iz djetinjstva najdrađe te šetnje po gradu sa mojim dedom....
a dobra mi je i ova stranica ...uneseš datum i izbaci ti događanja za taj dan http://www.zagreb-touristinfo.hr/?id=112&l=h&cat_id=all
Imaš i tu već nekih prijedloga http://forum.roda.hr/threads/75436-Z...-odvesti-djecu
Zasad je u planu šetnja Gornjim gradom plus Vincek, Arheološki muzej i nekako bih u to uklopila i posjet Hipodromu jer je malecka zaljubljena u konje samo ne znam može li se tamo ući pa malo razgledavati. Na drugom se topicu spominjao neki kafić iz kojeg se lijepo vide zbivanja ... S koje je strane najzgodnije ući na Hipodrom?
Lijepo je da odvajate dan za šetnju Zagrebom. Izbjednite tzv. Vinceka i reskirajte sa slastičarnom Ivica i Marica u Tkalčićevoj ulici. Umjesto mumija radije bi djetetu pokazala Etnografski muzej na Mažuranićevom trgu.
Vincek je po meni katasofa! Hrpa margarina! Rade odite u blizini u kras choco bar ili u ivicu i maricu u tkalcu! Obavezno prirodoslovni ili tehnicki muzej! Moji vole do ktedrale i kule lotrscak! Botanicki vrt, bundek!
superx - kolači,da...ali sladoled i kesten pire je zakon
Pa sad baš margarina ?? ne znam - prije pun kolača od prašaka iz vrećice.
Iako je Vincek popularan, u Zagrebu definitivno ima puno boljih slastičarnica. Jedna je npr. Amelie koja se nalazi u Vlaškoj, na putu prema Katedrali, no moram pripomenuti da su kolači prilično skupi.
Hipodrom je super, slobodno možeš ući sa strane Kajzerice, kafić radi stalno, moji isto obožavaju kad odemo tamo. A s druge strane Mosta slobode ti je odmah Bundek.
Da margarina, praška, nije mi se dalo detaljnije objašnjavati, ugl veoma industrijski i ne baš nešto kolači. Ima boljih i finijih., i prije neko vrijeme rečeno je da je u kesten pireu hrpa krumpira i ne znam čega već.
meni su kolači u Ivici i Marici očajni.
Ove nove slastičarnice ne poznajem, ali su nekad, dok se jako nije proširio, bili dobri kolači kod Horaka ili u Orijentu.
Ne znam za Amelie, ali lokacija je odlična, pretpostavljam i kolači
Kolači u Amelie su mi uvijek bili odlični, do zadnjeg puta kad sam bila tamo, kada su mi bili preslatki.
Naravno, ovisi o izboru - ja sam jela tortu od mrkve koja je super izgledala, ali je definitivno bilo previše šećera u njoj.
U Ivici i Marici mi je dobar Marica kolač od sira, a drugi su mi tak-tak.
Tamo su mi fakat, u oko upale cijene. Takve su da nisam niti poželjela probati kolače![]()
Je cijene su grozne, ali fini kolači. Samo sam čula da oni to zamrznuto voze iz Italije!