Imam bebu 3,5 mj. Drugo mi je dijete, prvo sam dojila godinu dana, imali smo uspona i padova, ali uspjevali smo.
Zadnjih mjesec dana beba mi je počela odbijati dojku.
Primi, pusti, primi pusti...navlačenje i tako u krug.
Štrajka, mislila sam. Nosala sam je, pa je jedno vrijeme cicala, a onda niti to nije pomoglo.
Na težini od tad malo dobiva, 450 g u mjesec dana. Pedijatrica kaže da je ok...da pokušavamo.
I pokušavamo, što je najbolje, ali ne ide.
Neće. Neće primiti i pojesti. Imam osjećaj da bi stalno htjela biti na cici ali da mlijeko ne teče, nego kao duda varalica.
Noćni podoji su malo uspješniji. Prvi pogotovo, a dalje, kako se bliži jutro, sve je teže. Ujutro bi najradije spavala bez da pojede.
Cijelo ovo vrijeme izdajam da održim količinu mlijeka, i na mahove mlijeka stvarno ima više, tad mi se čini da i više povuče, a kad su dojke mekane, onda mi se čak čini da niti mlijeka nema dovoljno, jer, te dvje minuta što provede na cici - ne znam koliko uopće može pojesti.
Danju je nezadovoljna, prati me pogledom, kao daje gladna, ili ima strah od odvajanja...
Ja sam smršavila u tih mjesec dana - da ne govorim... nosim ju i pokušavam podojiti, izdajam, uspavljujem na rukama kad ne ide.
Ona se budi na svaki šum, čim je spustim sve ispočetka, ni u kolicima ne spava.
Non stop trpa rukice u usta, ali od zubiju još ništa.
Što se pelena tiče, imamo ih 5-6 dnevno.
Noćnu često ima 12 sati, fino ju na puni, a ove dnevne tako tako... slabašno.
Stolica jednom dnevno.
Na bočicu sam pokušavala dati izdojeno i formulu, ali nikako nije prihvaćala uopće piti iz bočice.
Nemojte me sad razapeti, ali bitnije mi je da mi pojede i da nije gladna, makar i ad, no ona neće bočicu kao takvu, a dijete gladno..
Iskreno, ni ne znam zašto ovo pišem, možda mi netko nešto pametno savjetuje, ali mislim da sam pokušala sve, a uspjeha nema![]()