Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Ne mogu ju nahraniti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.roda.hr/article/read/sto-...malo-na-tezini
    kad stigneš baci oko i na ovaj tekst
    ugodna noć i kvalitetno sisanje!

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pozdrav svima.
    Evo da se i ja pridružim sa svojim problemom,naime beba ima 3,5 mj isključivo dojena,svaka cca. 2-2,5 sata (sad više neznam jer zadnjih par dana mu je guram stalno do tri puta do slijedećeg podoja jer vrlo malo posisa) po 5 max 10min,nakon LD sisa još minutu i neće više.No problem je u tome što ga nemogu podojiti u miru već na prevaru mu dam dudu (nju sisa bez problema)pa brzo izvadim i dam dojku i tako je zadnjih par dana doslovno ga moram prevariti kako bi sisao.Ako krenem mirno da ga podojim (dojimo ležećki od samog početka,rijetko kad na rukama)čim se namjestim i krenem njega okretati sebi plače,ukoči se i okreće glavu na drugu stranu.Je li moguće da nije gladan??? koji put uspijem iz prve tako ga prevariti i on se najede u protivnom ga pustim pa kasnije opet pokušam,ili na kraju samo zaspi.Još mi je problem podrigivanje tj.kad proguta zrak podignem ga i on podrigne ali tada nema šanse da će ponovno sisati .Noću je sve u redu budi se svaka 3 sata posisa i nastavi spavati čak bez dudice.Neznam što bib bio uzrok takvom ponašanju dali duda,nije bolestan,uši su u redu,nema soor,mlijeka ima,LD nije problem jer ga uspije posisati jedino tad kad proguta zrak više neće sisati ali ugl. svaki podoj je daj dudu,vadi dudu,daj sisu...
    Zaboravih do sada je uredno dobivao na težini 1.mj.-1100g, 2.mj.- 900g sad čekamo iduće vaganje koje je tek za mjesec dana,pelene su ok svako presvlačenje su mokre cca 8-9 puta,kakica isto ok 5-6 puta.
    Uglavnom sve je ok jedino to prihvaćanje dojke kod hranjenja.
    kako bebe produžuju vrijeme između podoja i to mi je plo na pamet,ali više ni sama neznam

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[QUOTE=Tatjana123;2257369Ako krenem mirno da ga podojim (dojimo ležećki od samog početka,rijetko kad na rukama)čim se namjestim i krenem njega okretati sebi plače,ukoči se i okreće glavu na drugu stranu.Je li moguće da nije gladan??? [/QUOTE]

identična priča kod nas.
    okrenem ju na bok, ona se baca na drugu stranu i mlati rukama i nogama, trpa rukice u usta i plače.
    onda mi jedino preostaje da ju "zavaram" na rukama, na jastuku, gdje se ne može jako okretati i bacati i nunam i šuškam iako ni to nekad ne pali..
    danas mi se tako ponašala nakon 3,5 sata bez nuđenja dojke, i netom je bila probuđena, dakle bez nervoze ta 3,5 sata...

ne kužim

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Argentina, probaj je uspavati kad neće sisati i onda kad zaspi spusti je kraj sebe i probaj uvalit dojku bar sam ja tako danas uspijevala( naravno bez dude ne dolazi u obzir).Ili pokušaj je malo kasnije podojiti sva ta nervoza i plač teško završe sa mirnim podojem bar kod mene.

nightrain avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    identična priča kod nas.
    okrenem ju na bok, ona se baca na drugu stranu i mlati rukama i nogama, trpa rukice u usta i plače.
    onda mi jedino preostaje da ju "zavaram" na rukama, na jastuku, gdje se ne može jako okretati i bacati i nunam i šuškam iako ni to nekad ne pali..
    danas mi se tako ponašala nakon 3,5 sata bez nuđenja dojke, i netom je bila probuđena, dakle bez nervoze ta 3,5 sata...

ne kužim
    Koliko vidim problemi počinju kad djecu pripremate za podoj.. Ono što mi u ovom trenutku pada na pamet je "refleks traženja usnama" - djeca imaju refleks da se okreću prema podražaju - ako im se gura glava ona će se okretati prema ruci koja ih gura jer im je to u tom trenutku najjači podražaj - tako će izgledati kao da odbijaju dojku..

Probajte se udobno smjestiti, uzeti dijete u naručje i s dovoljno jastuka ga dignuti na visinu dojke da ga ne morate držati, a onda poškakljati bradavicom po gornjoj usni - dijete bi trebalo zinuti i onda ga primaknite k sebi da dobro uhvati dojku..

Taj refleks se najčešće gubi između 3. i 4. mjeseca, ali neka djeca ga znaju imati i do 12.
    Javite nam obje kako ide..

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo novog izvještaja:
    noćas je bilo relativno ok, jedino sam primijetila da mi se grudi manje pune.
    ujutro pelena puna. imala ju 12 sati.

jutros nikako ju nahraniti.
    zadnji noćni podoj bio u 2.30 a u 7.00 neće i neće, na nikoji način.
    na kraju je zaspala i za pola sata ju snenu dojim, ravno 3 minute.
    pokakala se, valjda ono što je noćas pojela.

danas preko dana, nikako...
    u 11 ju hranim na rukama, cucla po malo i otima se...
    nešto je valjda pojela.
    nezadovoljna nakon toga svega, idem ju provozati u kolicima gdje mi plače 20 min da bi napokon zaspala.

nudim bočicu u 13.30.
    neće.
    već smo nudili muž i ja prije cca 3 tjedna kad smo također bili u problemima, tri dana radili bočicu, i ad i izdojeno i nikako nije htjela/znala povući.
    na žličicu isto pljuje...

ne kužim.

vaganje imamo za 3 tjedna, do tad ko živ ko mrtav.

nije mi zapravo jasno kako mi neće povući iz bočice, a evidentno je da je gladna (nezadovoljna, prati me pogledom, potpuno ovisna o meni, neće spavati itd)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •