Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
identična priča kod nas.
okrenem ju na bok, ona se baca na drugu stranu i mlati rukama i nogama, trpa rukice u usta i plače.
onda mi jedino preostaje da ju "zavaram" na rukama, na jastuku, gdje se ne može jako okretati i bacati i nunam i šuškam iako ni to nekad ne pali..
danas mi se tako ponašala nakon 3,5 sata bez nuđenja dojke, i netom je bila probuđena, dakle bez nervoze ta 3,5 sata...

ne kužim
Koliko vidim problemi počinju kad djecu pripremate za podoj.. Ono što mi u ovom trenutku pada na pamet je "refleks traženja usnama" - djeca imaju refleks da se okreću prema podražaju - ako im se gura glava ona će se okretati prema ruci koja ih gura jer im je to u tom trenutku najjači podražaj - tako će izgledati kao da odbijaju dojku..

Probajte se udobno smjestiti, uzeti dijete u naručje i s dovoljno jastuka ga dignuti na visinu dojke da ga ne morate držati, a onda poškakljati bradavicom po gornjoj usni - dijete bi trebalo zinuti i onda ga primaknite k sebi da dobro uhvati dojku..

Taj refleks se najčešće gubi između 3. i 4. mjeseca, ali neka djeca ga znaju imati i do 12.
Javite nam obje kako ide..