Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Nesto me boli kad....

Mirkany

Početno Nesto me boli kad....

Drage moje.Neke vec znaju da ja pokusavam vec dvije godine i sad smo otkrili da je problem kod MM jer ima jako spore i manjak spermija
    Ovaj mjesec kada imamo odnose,mene nesto jako zaboli u stomaku,toliko jako da moramo prestati i onda me sve ziga do jutra ili kasno u noc :? Bol se raznese citavim donjim organima toliko me boli da placem od muke Znate li ista o tome?Zbog cega je to i od cega je moglo nastati :? Je li se to nekoj od vas ikad desavalo?
    Jos da napomenem da me ne boli stomak dok ne pocnemo sa onim stvarima
    Puno hvala na odgovorima

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo se meni dešava (u blažem obliku) za vrijeme ovulacije.
    isto me zanima zna li netko razlog?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam neko vrijeme imala bolove nakon odnosa... sad se to već dugo nije desilo. prije godinu dana mi je dr pronašao mali miom i rekao da je to zbog toga....sad...da li smanjio ili kaj?...nemam pojma ali znam da mi se to više ne događa :? ....sva sreća

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mirkany

Ja imam problema s bolovima za vrijeme odnosa već nekoliko godina. Zapravo me rijetko kad ne boli samo varira intenzitet. Ali mislim da to nije ista vrsta boli kakvu ti spominješ. Mene boli malo dalje od ulaza u rodnicu. Kao da me netko reže nožem. Napravila sam sve moguće pretrage, ali ništa nisu našli. Čak me doktorica i psihijatru poslala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

možda je u pitanju neka upala? Ja znam imati takve bolove i čak mi ginić sumnja na endometriozu. Bila i na color dopleru ali ništa ne mogu sa sigurnošću reći. Kažu da je moguće biti potpuno sigurni jedino ako se "otvori" (operacija).

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

selim na zdravlje odraslih

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok sam imala endometriozu, mene je znalo tako boljeti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:/
    kako se endometrioza otkriva?
    bila sam prije mjesec dana na uzv-u, sve je u redu.
    tada je napravljen i papa test, sve je u redu.

bolovi su, kao što sam rekla, samo u vrijeme ovulacije i to nije tako intenzivno kao što opisuje Mirkany (ne boli me do suza, ne traje dugo, i nije tako široko locirana, više kao neko propikavanje u maternici)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolest je prisutna u 4 - 10% ginekoloških pacijentica, a slučajno se nalazi i do 60% pacijentica koje se liječe od neplodnosti. Iako bolest može perzistirati bez simptoma, češće su prisutne tegobe. Tipični simptomi endometrioze su kronična bol u trbuhu, odnosno maloj zdjelici, bolovi prilikom spolnog odnosa, veoma bolne menstruacije, infertilitet, bolno pražnjenje mjehura ili crijeva, pojačan kemijski senzitivitet i/ili ekstenzivne alergije, i povremeno autoimune bolesti kao što su lupus ili thyreoiditis Hashimoto.
    Mogućnost dijagnostike: Endometrioza se može sigurno dijagnosticirati isključivo laparoskopijom. Već simptomi u skladu s endometriozom kao što su bolovi u maloj zdjelici, bilo da se radi o bolnim menstruacijama, bolovima kod spolnog odnosa ili bolovima neovisnim o odnosu ili mjesečnici upućuju na endometriozu. Ultrazvučna dijagnostika - nalaz manjih ili većih homogenih, hipoehogenih cističnih tvorbi na jajnicima postavlja sumnju na endometriozu.
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...dometrioza.asp

ja sam prije trudnoće imala strašno bolne menstruacije, ali od poroda ih uopće više ne osjećam.
    bol se javlja samo kod spolnog odnosa u vrijeme ovulacije.
    imam hipotireozu (iako se jedno kratko vrijeme sumnjalo na hashimoto).
    :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i već 8 mjeseci bezuspješno radimo na drugoj bebi.
    sad sam totalno uplašena

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lutonjice

mogu misliti koliko si se uplašila nakon ovog texta, ali sam sigurna da si svjesna da to još uvijek ne mora ništa značiti. ako ipak i znači, potaknut će te da obaviš dodatne pretrage i eventualno otkriješ uzrok...ukoliko te bebica ne odluči preduhitriti (čemu se toplo nadam).

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene je tako znalo zaboljeti u prirodnim ciklusima jer su mi se pojavljivale ciste na jajnicima, a pogotovo oko sredine ciklusa.
    Sad kad sam na pilulama me više niš ne boli.
    Ciste se vide na običnom ultrazvuku i baš mi je znalo biti tako kako si opisala.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lutonjice, šaljem ti vibrice za još (barem jednu) slatku bebicu kao što je zara

Mirkany

Početno

E sad sam se zaista jako uplasila Inace nemam nikad bolne mjesecnice i kao fol svi nalazi cak i prohodnost jajnika su mi o.k!Isto me tako probada kao neki nozevi kao sto su cure opisale :? Sad bih jedino mozda trebala traziti da radim laparoskopiju da utvrdim da li se radi o navedenoj bolesti Sta vi mislite?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma meni su rekli ovako: čak i ako vas otvorimo i vidimo da su endometriji posvuda (jer to može zahvatiti i okolna tkiva), što se tu može napraviti? Baš ništa.

Čitala sam knjigu Žensko tijelo-ženska mudrost i dobila neku kopiranu knjigu s primjerima prehrane u slučaju endometrioze i jako sam pazila i držala se svega navedenog. Ne znam da li je to pomoglo, ali nakon 3 mjeseca sam zatrudnila!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da endometrioza ne boli u vrijeme ovulacije, nego prije i za vrijeme menge.
    Ja sam dugo imala bolne ovulacije, a nemam pcos.

Mirkany

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    ma meni su rekli ovako: čak i ako vas otvorimo i vidimo da su endometriji posvuda (jer to može zahvatiti i okolna tkiva), što se tu može napraviti? Baš ništa.

Čitala sam knjigu Žensko tijelo-ženska mudrost i dobila neku kopiranu knjigu s primjerima prehrane u slučaju endometrioze i jako sam pazila i držala se svega navedenog. Ne znam da li je to pomoglo, ali nakon 3 mjeseca sam zatrudnila!
    A koji su otprilike ti primjeri prehrane,ako ti nije tesko da napises Zaista bi mi bilo od koristi.Sta posebno izbjegavati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

curke ja sam endometriozu rješila cilest-om koji je najbolji kontraceptiv baš za ovu bolest, radila sam neke preglede krvi, ultrazvuk, papu..a kažu da je najefikasniji color dopler u otkrivanju iste
    najbolji lijek je trudnoća!
    šta se tiče ostalog, dok sam imala endometriozu znali su mi biti bolni spolni odnosi, a bila sam i pod strašnim stresom..kažu da upravo stres pogoduje nastanku iste
    idem pronaći taj tekst

Datum pristupanja
    Oct 2004

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prebacujem ovdje sa jednog topika na pdf 'informacije i pitanja o trudnoci':
    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Endometrioza
    Endometrioza: Rizik maligne alteracije | Endometrioza i dioksini
    3D galerija: Ciste i tumori jajnika
    Zadnja izmjena: 2.1.2006
    Endometrioza označava prisustvo stanica endometrija koje u normalnim uvjetima oblažu unutrašnjost materišta (cavum uteri) izvan šupljine maternice: na jajnicima, jajovodima, okolnim (mokraćni mjehur, crijevo) ili udaljenim organima (pluća). Kako i raseljene stanice endometrija posjeduju u većoj mjeri estrogenske receptore (40 - 60%), na opisanim lokalizacijama dolazi do imitacije menstruacijskog ciklusa, te krvarenja u vrijeme menstruacije. Kako ova krv nema mogućnost otjecanja dolazi do stvaranja cista (čokoladne ciste), koje pak mogu pucati, iritirati okolno tkivo te dovoditi do nastanka ožiljaka i/ili priraslica u trbuhu. Ako je tkivo endometrija prisutno u jajovodima nerijetko dolazi do neprohodnosti jajovoda.

Endometrioza se češće javlja familijarno, uobičajeno u žena između 25 i 49 godina. Genetski potencijal za endometriozu ne mora se očitovati sve dok nije potaknut stilom življenja ili čimbenicima okoliša. Ova bolest obično prestaje s menopauzom, a hormonska nadomjestna terapija može bolest reaktivirati. Postoji nekoliko teorija o nastanku endometrioze, no međutim niti jedna ne daje odgovor zbog čega vlastite imunološke stanice ne prepoznaju tkivo na stranom mjestu i ne odstrane stanice endometrija u samom početku endometrioze. Diskutiraju se različiti defekti u imunološkom sustavu, ali i utjecaj toksičkih tvari (npr. dioksini). Endometrioza je u biti dobroćudna bolest, a njena maligna alteracija se veoma rijetko javlja.
    Bolest je prisutna u 4 - 10% ginekoloških pacijentica, a slučajno se nalazi i do 60% pacijentica koje se liječe od neplodnosti. Iako bolest može perzistirati bez simptoma, češće su prisutne tegobe. Tipični simptomi endometrioze su kronična bol u trbuhu, odnosno maloj zdjelici, bolovi prilikom spolnog odnosa, veoma bolne menstruacije, infertilitet, bolno pražnjenje mjehura ili crijeva, pojačan kemijski senzitivitet i/ili ekstenzivne alergije, i povremeno autoimune bolesti kao što su lupus ili thyreoiditis Hashimoto.
    Mogućnost dijagnostike: Endometrioza se može sigurno dijagnosticirati isključivo laparoskopijom. Već simptomi u skladu s endometriozom kao što su bolovi u maloj zdjelici, bilo da se radi o bolnim menstruacijama, bolovima kod spolnog odnosa ili bolovima neovisnim o odnosu ili mjesečnici upućuju na endometriozu. Ultrazvučna dijagnostika - nalaz manjih ili većih homogenih, hipoehogenih cističnih tvorbi na jajnicima postavlja sumnju na endometriozu.
    Liječenje: Liječenje je u principu dvojako: konzervativnim putem - hormonska terapija, ili kirurškim putem, odnosno kombinacijom ovih metoda. U okviru hormonske terapije koriste se GnRH analozi, gestagenska substitucija ili u blažim slučajevima niskodozirani oralni kontraceptivi s jakom gestagenskom komponentom. Uobičajena je kontinuirana primjena hormonske terapije tijekom 6 mjeseci. Novija istraživanja ukazuju na slične rezultate u terapiji endometrioze primjenom gestagena danazola i GnRH analoga. Kirurška terapija endometrioze obuhvaća dijagnostičku i istodobno operativnu laparoskopiju (pri čemu se odstrane vidljiva endometriotička žarišta), kao i second-look laparoskopiju (kontrolna laparoskopija). U liječenju neplodnosti kod neuspjeha kirurškog i medikamentoznog liječenja, primjenjuju se metode umjetne oplodnje.
    Alternativne mogućnosti: Holistička medicina polazi od toga da je endometrioza bolest natjecanja i da se pojavljuje u situacijama kada se ženine emocionalne potrebe natječu s njezinim funkcioniranjem u vanjskom svijetu. Jedan od načina kako će tijelo skrenuti pažnju na problem - sukob između najdubljih emocionalnih potreba i onoga što je žena dužna učiniti, onoga što svijet traži od nje, je nastanak endometrioze. Jedan od psihoanalitičara Jungove škole naziva endometriozu prinošenjem žrtve u krvi božice, krvave ciste jajnika (endometrioza jajnika) su pri tome žrtva koju žena polaže na oltar svoje slike u vanjskom svijetu. Velika većina žena s endometriozom žive nemilosrdnim tempom u vanjskom svijetu, rijetko se odmaraju i rijetko posvećuju svojim najdubljim potrebama i željama. Otuda neophodnost uvida i promjene uobičajenih obrazaca ponašanja. Sve što popravlja funkciju imunološkog sustava također je od velike koristi kod endometrioze. Od ostalih alternativnih postupaka ovdje se preporučuju i oblozi od ricinusovog ulja na donji dio trbuha tri puta tjedno u trajanju od jednog sata, promjene u prehrani i uporaba prirodnog progesterona. Kako je endometrioza estrogenski ovisna bolest, estrogen pogoršava njezine simptome. Osim estrogena, loš utjecaj na simptome endometrioze ispoljavaju i prostaglandini F2alfa serije. Cilj promjena u prehrani je smanjenje proizvodnje viška estrogena u tijelu i postizanje ravnoteže eikosanoida (prehrana koja uravnotežuje razinu eikosanoida). Savjetuje se redovita uporaba fitoestrogena iz soje - tofu, tempeh, miso, prehrana bogata vlaknima kao i visok sadržaj glavičastog povrća u prehrani (kelj, brokuli, kupus, repa), namirnica koje utječu na razinu estrogena. Povećati unos antioksidativnih vitamina i minerala, kao i vitamina B skupine, te magnezija.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...dometrioza.asp
    krivi topic-molim moderatora da to prebaci na mirkanyn topic ..nešto me boli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •