maslačkica
može pitanje: kako su baš došli do te dijagnoze? jesu radili neke posebne pretrage?
naime, moj tata je prošlog ljeta počeo osjećati užasnu bol u nozi (iza koljena). Imao je kao neku bolnu kvrgu koja nije prolazila tjednima. Naručili ga na uzv, ali je morao čekati 4 mjeseca pa je otišao privatno. Čim su bacili pogled, poslali su ga u bolnicu. Imao je punu nogu krvi
Nakon toga je počeo pakao. Našli su mu aneurizme svugdje. Proveo je skoro godinu dana u bolnici (uz pauze za oporavak od jedne do druge treće...ente operacije). Puši 2 kutije dnevno. Malo je kao smanjio, ali i dalje puši više od 1 kutije, sigurno. Na terapiji je antikoagulansima, i statinima (crestor)
Prvo su mu operirali trbušnu aortu - bilo je čupavo ali je dobro prošlo. Onda desnu nogu (imao je aneurizmu od 14cm

). Sve dobro. Onda kad je došao na operaciju i lijeve noge, dogodilo se s.nje. Pukla aneurizma čim je ušao u bolnicu. Jedva, jedva jedvice su mu spasili nogu

Imao je nakon toga još hrpu operacija na toj nozi. Odstranili su mu prednji goljenični mišić, pa sad ne može dobro hodati (jer mu stopalo visi), pa komad lista, pa nekoliko članaka nekih prstiju...i tako. Sada, 8 mjeseci nakon prsnuća, i dalje se muči. Nije se oporavio do kraja (teško da ikad i hoće) ali stvari idu na bolje. ALI, ima još hrpu aneurizama svugdje (iduće operacije su mu karotide)

nitko ne zna zbog čega nastaju pa si mi sada dala malo misliti
ja bih ti savjetovala da se strogo držiš terapije, dok si još mlada i zdrava, i da ne dopustiš da ti se dogodi kuršlus. Imaš sreće da si otkrila na vrijeme

drži se draga