Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: mali crveni plikovi po tabanima i rukama, sto je to?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno mali crveni plikovi po tabanima i rukama, sto je to?

PRvo je starija curica to imala po tabanima, nakon nje bebe po dlanovima, a sad se pojavilo i kod mene na dlanovima. Plikovi su mali i napuhani u sredini(kao kad se opecemo), okolo te kuglice tekucine je crveno. Nepravilnog su oblika. VIdim da je starijoj proslo (sad ima samo crvene tockice)pa mi je glupo za svaku sitnicu trcat doktoru.Ali meni je to odvratno, i jako me zanima sto je to.JEl ima netko ideju? E da ti mjehurici bole na dodir.JA ih za sada imam tri na razlicitim mjestima.JEl to herpes, ili streptokok(starija je imala neke mjehurice na jeziku, nemam pojma jel to moze izaci po tijelu) Joj sto mi je to bljak, mozda cak ovako lice na neke male bradavice.fuuuj

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, piše da su odrasli imuni. To me podsjeća na plikove koji su se meni znali pojavljivati na tabanima, prvo sam mislila da su gljivice, ali nisu reagirali na čajevac ili protugljivične masti. Čak mi je i pedikerka rekla da nisu ni gljivice ni herpes, a moj dr je to proglasio kontaktnim dermatitisom i dao mi je neku mast, ne sjećam se više koju i kojeg sastava, ali mislim da ju još uvijek imam pa ću pogledati kad dođem kući.
    Po njemu, to je reakcija na 'nešto' iz deterdženta ili na nešto čime se tretira materijal od kojeg se rade cipele.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala cure
    Roda je zakon
    mislim da je ovo sto je predlozila aleksandra jer sam gledala slike na google i cini se da je to
    nesto je zarazno jer je prvo imala starija pa bebe pa ja ...
    popodne ipak zovem doktora

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, piše da su odrasli imuni. To me podsjeća na plikove koji su se meni znali pojavljivati na tabanima, prvo sam mislila da su gljivice, ali nisu reagirali na čajevac ili protugljivične masti. Čak mi je i pedikerka rekla da nisu ni gljivice ni herpes, a moj dr je to proglasio kontaktnim dermatitisom i dao mi je neku mast, ne sjećam se više koju i kojeg sastava, ali mislim da ju još uvijek imam pa ću pogledati kad dođem kući.
    Po njemu, to je reakcija na 'nešto' iz deterdženta ili na nešto čime se tretira materijal od kojeg se rade cipele.
    Audrey, mozda ti je ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dyshidrosis

nema lijeka a uzrokom se smatra stres.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, hvala ti Bože, kod mene to nikad tako grozno nije bilo, kod mene su zahvaćene površine bile puno manje, sve bi počelo s nekoliko plikića, a onda bi se poslije ljuštilo baš kao na ovim slikama.
    Sad sam se sjetila, mislim da je ona moja krema imala u sebi kortikosteroida, i naravno da je pomogla. I, da, nitko drugi u kući to nije nikad imao, znači stvarno bi moglo biti ovo što zhabica veli.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A jesam napisala ovu zadnju rečenicu, pišem brzo pa mi sad zvuči jako površna
    Htjela sam reći da nema nekog specifičnog lijeka, u stilu uzmeš lijek i prođe ti, nego najčešće nabadaš pa što upali, ima stvari koje mogu pomoći ali i ne moraju.

Da, moglo bi ti bit ovo, po opisu. Super da si našla kremu koja ti pomaže!

Meni se redovito jave kad sam po stresom, mali mjehurići, srećom više mi ne pucaju i ne ljušti se jako, kad je bio takav period bilo je strašno, sad se jave samo ko mjehurići i brzo prođu.
    Posljednje uređivanje od zhabica : 29.10.2012. at 13:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •