Pokazuje rezultate 1 do 50 od 143

Tema: Disney On Ice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja se uvijek pitam odakle djeca znaju da se to nešto "izvodi", "predstavlja", "prikazuje"...
    gdje oni to vide

i sama sam vidjela samo na jednom jumbo plakatu
    a ne vjerujem da djeca baš u vožnji prate te plakate
    Pa, evo npr. moja je jedna od onih koja sve vidi i primjeti, pa tako je i te plakate vidjela iako ima samo 2,5g i stalno moli i kumi da idemo. TV gleda jako malo, skoro pa ništa, znači plakati i reklame u novinama. Mi još kalkuliramo iako je danas zadnja predstava.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 04.11.2012. at 12:06

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, evo npr. moja je jedna od onih koja sve vidi i primjeti, pa tako je i te plakate vidjela iako ima samo 2,5g i stalno moli i kumi da idemo. TV gleda jako malo, skoro pa ništa, znači plakati i reklame u novinama. Mi još kalkuliramo iako je danas zadnja predstava.
    pa ne mora tako malo dijete znati da je to predstava

mi isto nemamo tv pa moj ne zna da to postoji. al nije tv jedini medij, moze se saznati za to i preko druge djece.

mi smo prosli puta uspjesno eskivirali iako su nas frendovi zvali. na kraju su dva najbolja frenda od D bila, al nisu mu nista govorili o tome, toliko im je to ocito znacilo u zivotu
    mislim da se curice inace vise pale na te stvari

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne mora tako malo dijete znati da je to predstava
    da, baš tako
    iako, možda mitovskina curica već čita?

meni se čini kako mi "prevođenjem" svih tih reklama i budalaština zapravo aktiviramo taj konzumerizam u djece. imali smo onaj neki topik koliko nam djeca poznaju brendove i slično.
    ja sam odabrala da moja djeca ne znaju ništa.
    ne primjećujem da ih to (za sada) izdvaja od ostalih, da ne pripadaju nekoj skupini.
    dapače.

ali mi je draže da, dok se vozimo gradom (a vozimo se svakodnevno barem 6 puta u jednom i drugom smjeru), promatraju nešto drugo, a ne jumbo plakate.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok se vozimo gradom (a vozimo se svakodnevno barem 6 puta u jednom i drugom smjeru), promatraju nešto drugo, a ne jumbo plakate.
    Skroz OT - koiko trošite na benzin?

Moji, koji gledaju TV su danas pitali kaj je to Disney on ice - a u potpisu se vidi da i nisu tako mali. Meni je cijena ulaznice stvarno visoka

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, baš tako
    iako, možda mitovskina curica već čita?
    Ja stvarno ponekad ne kužim taj tvoj cinizam ili šta već bilo... jel to ozbiljno provociraš, ali onak na fino ili se samo šališ...jer ponekad zna jako zaparati uši.

Moje dijete ne čita, hvala lijepo na pitanju i nisam rekla da razumije što je na tom plakatu. Vidi dijete plakat u gradu i pita me što je to i ja joj kažem da je to predstava na ledu i ona naravno kaže da želi ići, pa vidi opet plakat-reklamu pa kaže da hoće ići. Zar sam joj trebala lagati i reći nešto drugo? Nisam rekla da moramo ići jer ona to želi, ne funkcioniramo na taj način i ne kužim zašto ste to tako shvatili.
    A ja svome djetetu ne mogu niti želim odrediti što će gledati dok se vozimo ili šećemo gradom.
    Zanima me što je toliko loše u toj predstavi osim cijene, da je tako strašno željeti odvesti dijete na to?
    Posljednje uređivanje od mitovski : 04.11.2012. at 21:57

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stvarno ponekad ne kužim taj tvoj cinizam ili šta već bilo... jel to ozbiljno provociraš, ali onak na fino ili se samo šališ...jer ponekad zna jako zaparati uši.

Moje dijete ne čita, hvala lijepo na pitanju i nisam rekla da razumije što je na tom plakatu. Vidi dijete plakat u gradu i pita me što je to i ja joj kažem da je to predstava na ledu i ona naravno kaže da želi ići, pa vidi opet plakat-reklamu pa kaže da hoće ići. Zar sam joj trebala lagati i reći nešto drugo? Nisam rekla da moramo ići jer ona to želi, ne funkcioniramo na taj način i ne kužim zašto ste to tako shvatili.
    A ja svome djetetu ne mogu niti želim odrediti što će gledati dok se vozimo ili šećemo gradom.
    Zanima me što je toliko loše u toj predstavi osim cijene, da je tako strašno željeti odvesti dijete na to?
    Meni se čini da je apri mislila baš ono što je napisala (možda se i varam...).

Da ne odem offt - draga, ovo ti je krivo, u ovoj dobi jako krivo postavljeno. Djetetu trebaš PRSTOM pokazati ono što misliš da treba vidjeti. Trebaš joj i te kako kontrolirati pažnju (koja joj inače skače poput divlje vjeverice) i usmjeravati onamo gdje ti misliš da treba biti. U ovoj dobi to je nužno. Pa tak odgajaš dijete. Još će dosta vode proteći ispod Savskog mosta prije nego ona bude u stanju formirati svoje mišljenje (a da to uspije, moraš joj pomoći i usmjeravati je sad dok se može).

A sad da kažem svoje mišljenje o predstavi - pita svekrva neki dan hoćemo li odvesti djecu pogledati Disney on Ice, a ja kažem - to je isto kao i da ih odvedem na McDonalds + Coca Colu, američki konzumerizam na djelu i to za takve novce da ne dolazi u obzir sve da nam netko i pokloni karte (na stranu to što su moja djeca velika).

Još malo o Disney-u kakav je u današnje vrijeme (ne odnosi se na starog izvornog Walta Disney-a za kojeg nisam sigurna da bi odobravao današnje korporacijsko zgrtanje love): mm čita negdje na internetu da je Disney korporacija kupila Lucas Films (ne da mi se sad tražiti linkove) i kaže - bit će novih nastavaka Star Wars serije... Da, kažem ja, ali to više nikad neće biti isto .

Inače, moja djeca nisu uopće primijetila ni jedan jumbo plakat niti reklamu na radiju za ovu ledenu predstavu - to se njih ne tiče. Na sreću.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.11.2012. at 22:07

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da je apri mislila baš ono što je napisala (možda se i varam...).

Da ne odem offt - draga, ovo ti je krivo, u ovoj dobi jako krivo postavljeno. Djetetu trebaš PRSTOM pokazati ono što misliš da treba vidjeti. Trebaš joj i te kako kontrolirati pažnju (koja joj inače skače poput divlje vjeverice) i usmjeravati onamo gdje ti misliš da treba biti. U ovoj dobi to je nužno. Pa tak odgajaš dijete. Još će dosta vode proteći ispod Savskog mosta prije nego ona bude u stanju formirati svoje mišljenje (a da to uspije, moraš joj pomoći i usmjeravati je sad dok se može).
    Ma, joj stvarno mi se neda na ovom forumu više pisati jer se sve zaplete oko jedne riječi ili rečenice i onda ispadne nešto deseto. Ček, zar si stvarno shvatila da ja svojem djetetu ne pokazujem ono što mislim da treba vidjeti i ne usmjeravam ga i ne odgajam ga, ali da to radim i da to mogu raditi svake sekunde, ne mogu. Odaj mi tajnu kako tebi to uspjeva? Ne znam, ja nisam wonderwoman ili wondermama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •