odgovor mi je jako hitan,kažu na hzzo da dobijem 70% što trebaju pedijatar i moj doktor napisati da dobijem 100% kako u zakonu i piše dijete je 5g
odgovor mi je jako hitan,kažu na hzzo da dobijem 70% što trebaju pedijatar i moj doktor napisati da dobijem 100% kako u zakonu i piše dijete je 5g
Pa mene nitko kod pisanja doznake nije pitao da li radim na 4h ili 8h.
Uglavnom, donijela sam doznaku za bolovanje za dijete. Ako je dijete do 3g, onda se dobije 100% place, ali max do cca. 4200kn. Ako je dijete 3-7g, onda se dobije 70%, ali isto 70% od tih 4200kn.
bez obzira da li je plaća manja od 4200kn?ili 70% od plaće općenito ako je recimo 3700kn,hvala na odgovoru
znači za plaču do 4200 je 70 % za starije od 3 godine, a 100% za mlađe od 3god
za veće plače maximum je 4200.
ovo kaj ti buš dobila to je razmjerni dio ovisno kolko si bila na bolovanju za dete, sad pošto ti jedan dio dobivaš na Srv, taj dio se računa drugačije iz prosjeka prijašnjih plača, tj. trebao bi bit ko zadnja isplata za srv.
evo tražila sam taj papir to je taj koji ti ispunjavaju, sad ne znam jel ti to nosišili oni http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf pročitaj si dobro zadnju napomenu sitnim slovima
*Temeljem èlanka 1. stavka 3. Pravilnika o uvjetima i postupku za stjecanje prava zaposlenog roditelja i samozaposlenog roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju na dopust ili na rad uskraæenom radnom vremenu radi njege djeteta, pod pojmom „rad u skraæenom radnom vremenu“ podrazumijeva se rad s polovicom punog radnog vremena.**Upisuje se iznos naknade plaæe isplaæene za mjesec u godini (npr. 05/09) koji je prethodio mjesecu u kojem je korišteno pravo na godišnji odmor ili bolovanje (èlanak 9. stavak 7. Pravilnika).Potvrda se dostavlja mjesno nadležnoj ustrojbenoj jedinici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (èlanak 9. stavak 6. Pravilnika).
da da,i mala mi se idući dan razboljela a ona je 2g tako da sam otvorila bolovanje na nju,hvala ti jelena
Jel Vi radite puno radno vrijeme? Da biste dobili to pravo na pola radnog vremena moraju oba roditelja raditi na puno radno vrijeme, te onaj roditelj koji će na komisiji zatražiti i dobiti to pravo dobija pola plaće od firme ili ustanove gdje radi i točno isto toliko od zdravstvenog.
ja sam u toj situaciji od 01.09. ove godine. Ja sam iz Osijeka pa Vam mogu reći kome se trebate obratiti da bi to sve ostvarili.