Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Tvrd i napet trbuh u trudnoći

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Tvrd i napet trbuh u trudnoći

da li je itko imao problema sa trbuhom koji je cijelo vrijeme napet, tvrd i zateže?
    muku mučim već dva tjedna s ovim, terapija ne pomaže, teško mi je hodati, sjediti, a već i ležati.
    uz to mi se javljaju povremene kontrakcije u donjem dijelu trbuha, i to uglavnom kad legnem i smirim se. svi dosadašnji nalazi su u redu, no noćas su počeli lagani bolovi u donjem djelu kičme.

da li je itko imao slično iskustvo, razmišljam da odem u bolnicu jer mi se čini da ovo predugo traje?
    da li da paničarim ili je to sve normalno?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ovdje je bitno o kojem tjednu trudnoce se radi??

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo sam ti pisala 17.10. ove godine:

Ayan, da, žena će ovako i onako roditi, ALI...Postoje stanja u trudnoći koja nisu normalna, radilo se o mami ili bebi. Zato imamo liječnike koji će ta stanja prepoznati i prevenirati probleme. Ako uspije( a ja- i ne samo ja, sam dokaz da ne uspije svaki put).

Žena kojoj nije bitno da čuje od liječnika da je sve u redu s njom i bebom, ne mora na preglede. Ima ih koje to "intuitivno" znaju, da se ne počnem smijati stavila sam u navodne znakove.

Odluka je u tome vjerujete li ili ne svome liječniku. Vjerujete li njegovoj(njenoj) procjeni o potrebi pregleda, ultrazvukom ili manualno. A pričati o rutinskim pregledima je silno nipodaštavanje liječnika. Ako nekome toliko ne vjerujete, zašto onda idete kod njega. Rutinski idete, jer je to uobičajeno, ono, posjetiti ginekologa u trudnoći...?

Tako da, učini što smatraš potrebnim. Da sam ja na tvome mjestu, išla bih na pregled. A ti učini kako smatraš da je bolje.

Radi se o 27. tjednu, piše u potpisu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.10.2012. at 14:00

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj BettyBlue50 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje je bitno o kojem tjednu trudnoce se radi??
    26+2 tt.
    beti3 na pregledu sam bila kod soc. ginekologa, napravio je pretrage i pregled koji nisu pokazali ništa, dao mi je terapiju, no moj trbuh je i dalje tvrd. najbolje da ću se pouzdati u intuiciju i riskirati djetetov život i zdravlje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ayan, shvati to ozbiljno, bez obzira što su nalazi dobri. Dakle izbjegavaj situacije kada ti je trbuh tvrd i napet. Ako je to stajanje i hodanje, primiri se malo. Ja sam u prvoj trudnoći imala sličnu situaciju i baš u tim tjednima (mislim od možda 26 tj) svim ginekolozima sam govorila da mi je trbuh sav tvrd i napet kad stojim i hodam (a stajala sam i hodala stalno jer sam radila na takvom radnom mjestu) , nitko to nije smatrao važnim jer sam na vaginalnim pregledima (rukom) bila zatvorena. Nitko mi nije mjerio duljinu cerviksa UZV-om, nitko mi nije radio CTG da vide da li su u pitanju trudovi, čak mi nitko nije preporučio bolovanje.
    Završila sam na hitnoj hospitalizaciji u 30 tj. i tokolizi jer mi je cerviks postao prohodan do ovoja. Nakon što sam tjednima imala tvrdi trbuh...
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.10.2012. at 14:29

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel piješ magnezij?probaj sa 2x300 mg, vjerujem da će ti se opustiti i povremeno ubaciš normabel, tako ja, i dost je dobro, imam kontrakcije povremeno, 3-4 dnevno, no jučer vanredno biolo ih je sigurno 10, popila sam sev ovo, i normabrl i smirilo se...
    danas sam ih imala jedno 3 do sad, a jedna je bila , kad se zgrćilo, baš bolna! valda što dalje više će ih bit....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ayan, shvati to ozbiljno, bez obzira što su nalazi dobri. Dakle izbjegavaj situacije kada ti je trbuh tvrd i napet. Ako je to stajanje i hodanje, primiri se malo. Ja sam u prvoj trudnoći imala sličnu situaciju i baš u tim tjednima (mislim od možda 26 tj) svim ginekolozima sam govorila da mi je trbuh sav tvrd i napet kad stojim i hodam (a stajala sam i hodala stalno jer sam radila na takvom radnom mjestu) , nitko to nije smatrao važnim jer sam na vaginalnim pregledima (rukom) bila zatvorena. Nitko mi nije mjerio duljinu cerviksa UZV-om, nitko mi nije radio CTG da vide da li su u pitanju trudovi, čak mi nitko nije preporučio bolovanje.
    Završila sam na hitnoj hospitalizaciji u 30 tj. i tokolizi jer mi je cerviks postao prohodan do ovoja. Nakon što sam tjednima imala tvrdi trbuh...
    bila sam u bolnici na pregledu, sve je u redu. radili su mi ctg koji nije pokazao trudove, cervikometriju, i uzv, sve je u redu. prepisali mi terapiju, i preporučili mirovanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Odlično. Lijepo je pročitati takve vijesti.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja imam tvrd trbuh i kontrakcije od 24.tt. Sad sam u 37. Bila sam potpuno zatvorena,danas idem na pregled pa cu vidjeti kakvo je stanje. Koristila magnezij direkt 300 od biolektre,ponekad i dva puta dnevno...odlicna stvar jer brzo djeluje i mozes popiti bilo gdje jer je to prah i sasipas u usta. Kad je bilo frka znala sam uzeti i normabel na vecer.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam imala tvrdi trbuh jer sam imala višak plodne vode. Na kraju je sve dobro završilo.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

i ja sam u početku uzimala mg + normabel 2x1 ,ali trbuh se nije smirivao. sad su mi povećali normabel i dali još i cordipin. trebalo bi se sve smiriti kroz par dana, hvala bogu tako se i osjećam, trbuh mi je malo mekši i konačno sam se naspavala.
    moram priznati da su ovu tvrdoću i povremene kontrakcije u bolnici shvatili jako ozbiljno. znam da su neke moje frendice imale isti problem, ali nitko nije tome pridavao previše pažnje, čak niti njihovi ginekolozi.
    radije ispadnem malo paranoična pa odem na hitnu nego da se bebici nešto dogodi, pa ne bi si to nikad oprostila.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 30.10.2012. at 10:10 Razlog: žurba

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

U obje trudnoce trbuh mi je u zadnjem tromjesecju veci dio dana bio tvrd kao kamen. Pila sam magnezij,ali bez rezultata. Normabel sam odbila.Prvu nisam imala vremena obazirati se na to jer sam bila okuprana majstorima i preuredenjem stana. Drugu sam uglavnom mirovala u polulezecem polozaju,gledajuci izbocine ruku i nogica moje zivahne bebe. Obje trudnoce sam iznjela do termina bez otvaranja.
    Ne navodim svoje iskustvo kao savijet nikome,nego kao utjehu da moze zavrsiti dobro...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam u početku uzimala mg + normabel 2x1 ,ali trbuh se nije smirivao. sad su mi povećali normabel i dali još i cordipin. trebalo bi se sve smiriti kroz par dana, hvala bogu tako se i osjećam, trbuh mi je malo mekši i konačno sam se naspavala.
    moram priznati da su ovu tvrdoću i povremene kontrakcije u bolnici shvatili jako ozbiljno. znam da su neke moje frendice imale isti problem, ali nitko nije tome pridavao previše pažnje, čak niti njihovi ginekolozi.
    radije ispadnem malo paranoična pa odem na hitnu nego da se bebici nešto dogodi, pa ne bi si to nikad oprostila.
    Onda odmaraj .

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

treba mirovati kako je doktor rekao. samo ne mirovati kako mi mislimo da se miruje, nego stvarno: mirovati . dali si pitala doktora sta podrazumijeva pod tim mirovanjem?
    meni su bili rekli prvo mirovanje, onda strogo mirovanje koje je znacilo: nema sjedenja, nema hodanja, nema stajanja, iskljucivo hodati do wc-a i natrag, bez zaustavljanja da stojim i gledam kroz prozor katastrofa.
    kako se toga naravno nije moguce tako pridrzavati dok si doma, na kraju sam zavrsila u bolnici na mirovanju i tamo provela uzasnih mjesec dana. isto sam imala stalo tvrd trbuh i kontrakcije, iako sam se vec u 7 mjesecu otvorila za 1 cm

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    ...treba mirovati kako je doktor rekao. samo ne mirovati kako mi mislimo da se miruje, nego stvarno: mirovati . dali si pitala doktora sta podrazumijeva pod tim mirovanjem?...
    stvarno mirujem da više ne mogu mirovati koliko mirujem.
    nema šetanja uokolo, dugog sjedenja, i sl. shvatila sam ovo sve jako ozbiljno. i sama vidim koje situacije mi smetaju pa ih izbjegavam.
    kontrakcija za sada hvala bogu nema, trbuh mi je malo popustio i nema zatezanja, ali je i dalje tvrd, pijem terapiju, beba si čaga po trbuhu, budemo vidjeli kaj će reći na kontroli idući tjedan.

ako itko zna da priupitam kad sam već tu, do kojeg tjedna se piju cordipin i normabel?
    nekako mi ne zvuči logično da je do poroda?

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ako itko zna da priupitam kad sam već tu, do kojeg tjedna se piju cordipin i normabel?
    nekako mi ne zvuči logično da je do poroda?
    ako za to postoji indikacija onda definitivno do poroda. Eto ja sam na Aldometu (Metildopa) za tlak i vjerojatno ću ići roditi pod njim, Normabel mi je bio prema potrebi a sad te potrebe srećom više nema jer u trudnoći žderem više lijekova od moje bake u 85. godini s povijesti bolesti od Vardara pa do Triglava
    Posljednje uređivanje od delitza : 08.11.2012. at 11:28

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    ako za to postoji indikacija onda definitivno do poroda. Eto ja sam na Aldometu (Metildopa) za tlak i vjerojatno ću ići roditi pod njim, Normabel mi je bio prema potrebi a sad te potrebe srećom više nema jer u trudnoći žderem više lijekova od moje bake u 85. godini s povijesti bolesti od Vardara pa do Triglava
    ooooooooo znam kako ti je.
    mene jedino u svemu brine utjecaj ovih ljekova na bebu, pročitala sam svašta na internetu, moja beba se do sad napila ljekova, od antibiotika do sad normabela (6mg) i cordipina (20mg).
    nisam pobornik ljekova, ali tješim se s tim da mi nisu prepisani bez veze, pa ih poslušno uzimam, makar sam zatvorena i sve je ok, ali vjerujem da se to može promijeniti dok si rekao keks, a meni se ne igra sa sudbinom.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ooooooooo znam kako ti je.
    mene jedino u svemu brine utjecaj ovih ljekova na bebu, pročitala sam svašta na internetu, moja beba se do sad napila ljekova, od antibiotika do sad normabela (6mg) i cordipina (20mg).
    nisam pobornik ljekova, ali tješim se s tim da mi nisu prepisani bez veze, pa ih poslušno uzimam, makar sam zatvorena i sve je ok, ali vjerujem da se to može promijeniti dok si rekao keks, a meni se ne igra sa sudbinom.
    meni normabel nisu nikad davali. pila sam u bolnici i kasnije doma samo spazmex, a kad bi zagustilo dali bi mi inekciju necega, ali pojma nemam cega... nesto za sprjecavanje trudova pretpostavljam

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, meni je znao biti koma kad sam se preforsirala. Onda bih ležala jedan dan maksimalno i pila gomile magnezija i bilo mi je lakše.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam se danas nasekirala stašno, i odmah 3-4 kontrakcije u sat vremena i tvrd trbuh. popila sam normabel, malo legla, sad se smirilo!
    mislim da nam je stres najveći okidač!

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

mene jedino u svemu brine utjecaj ovih ljekova na bebu, pročitala sam svašta na internetu
    Ništa joj neće biti - ako narkosice i alkićke rađaju zdravu djecu, kaj je to malo lijekova Duboko sumnjam da bi ti dali išta što bi štetilo, možda beba bude malo hiperaktivna kad joj se ukine normabel. I da, internet je majka strahova

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nam je stres najveći okidač!
    blago tebi, meni do unazad mjesec dana nije uopće bilo stresa - koliko sam glupa u trudnoći ne kužim ama baš ništa. U zadnjih mjesec dana od stresa mi je tlak skočio u nebesa.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nataša slažem se s tobom oko stresa. znam da sam si vjerojatno djelom i sama kriva zbog nekih stvari, ali eto, ako ima netko tko nije pod stresom i nema briga u životu koje ga žderu iz dana u dan nek digne dva prsta.

delitzane znam da li je to normalno, ali nisam primjetila da je beba išta manje aktivna od lijekova, dapače. znam da mi ne bi dali ništa s čim bi ugrozili bebu i znam da te lijekove moram piti, inače ako se sve ponovi idem vjerojatno ležati u bolnicu, bar su mi tako rekli.
    moram samo reći da sam imala parade u ljekarni s ovim cordipinom, nisu mi ga htjeli dati jer nisu nikad čuli da se daje trudnicama, jer je to lijek protiv hipertenzije. jedva ga dobila, tek kad sam ponovno zvala rodilište i doktoricu koja mi ga je prepisala, žena je dobila fraze kad je čula sve.
    mojoj prijateljici koja je imala isti problem također su dali cordipin i ginekolog joj je jedva dao recept jer isto nikad nije čuo da se daje u trudnoći. katastrofa. samo što ga ona na kraju nije pila jer ju je jako omamio, pa se fino kad je došla na idući pregled otvorila 4 cm a da nije skužila.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 09.11.2012. at 10:50

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da li je normalno da usprkos terapiji ponovno imam povremene kontrakcije i to isključivo u donjem dijelu trbuha, i to dok mirujem?

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nisam primjetila da je beba išta manje aktivna od lijekova, dapače.
    Moja se smirila, bit će da je individualno. Pogotovo se primirila kad sam dobila 10mg Normabela intramuskularno ali je sve nadoknadila (suze su mi išle na oči od bolova koliko me štemala) kad je djelovanje prestalo.

Što se Cordipina tiče, ni ja nisam znala da ga trudnice smiju konzumirati, meni svugdje i stalno ponavljaju da kao trudnica za tlak smijem piti isključivo Aldomet ali očito se može kad ga prepisuju u rodilištu.

A što se kontrakcija tiče ja sam ih imala i pod Normabelima i magnezijem samo u neusporedivo manjoj mjeri i smanjenog intenziteta. To sam onda rješavala dubokim disanjem iz dijafragme - opuštanjem mišića (nešto ala Lamaze) i pronašla sam pozu u kojoj je prestajalo. Sad više nemam ni K (kad bi trebalo početi).
    U svakom slučaju napomeni doktorima da ih i dalje imaš.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mene su prvo u apoteci pitali da li imam visok tlak kad mi daju cordipin (imam nizak), jer kao nikad nisu čuli da se daje trudnicama kao tokoliza. tako je bar rekla dr. kad sam zvala bolnicu, da uz to što je protiv visokog tlaka, daje se i kao tokoliza.
    ove kontrakcije koje ja imam nisu jakog intenziteta i događaju se eventulano par puta dnevno i to samo dok ležim na leđima. jedino kaj mi se uz to pojavilo i da ne mogu stati na lijevu nogu jer imam užasne bolove, ali nažalost moja kičma i kukovi su bogu za plakati.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Napet i tvrd trbuh u trudnoći treba ozbiljno shvatiti jer to predstavlja jedan oblik kontrakcija maternice. U mojem slučaju epizode tvrdog i napetog trbuha i prečeste BH kontrakcije završile su tj prijevremenim trudovima i magnezijem intravenozno 2 dana (čini mi se). To je pomoglo neko vrijeme ali uz mirovanje i Normabel po potrebi. Međutim nakon nekih mjesec dana čak i uz mirovanje dobila sam još jače kontrakcije i bolove i završila na tokolizi (moram priznat da su mi tada u 32 tt jedva suzbili kontrakcije i toliko sam se prepala prijevremenog poroda da sam konačno počela uzimati i Normabel). Točno bih mogla osjetiti kako mi trbuh postane mekši nakon terapije. Da vas nebih nepotrebno plašila naglašavam da sam ja otpočetka bila kandidat za mirovanje - tada to nisam znala ali sad bi me brinulo npr. neprimjereno velik broj BH kontrakcija u ranom stadiju trudnoće.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Meni se sa 18 tt jednu večer stvrdnuo trbuh dolje gdje je maternica, kao kamen i jako se izbočio van, kao da si ga mogao u šaku staviti. ono što me zabrinulo je to što cijelu noć i sljedeće jutro nije popuštao, samo na momente kao da se malo opustio ali nikad potpuno. plus toga je svaki pokret bio bolan kao istegnuće mišića i zatezao me stalno. popustilo je tek sljedeće popodne pa sam otišla docu koji mi je dao 3 normabela dnevno i magnezij, te što više mirovanja. kaže da je normalno da se trbuh tu i tamo stvrdne, ali da odmah i pusti, a ne bi smio stalno biti u grču tako dulje vrijeme. ostalo sve kaže da je ok. sad čim me zateže trbuh legnem i opusti se.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je nedavno u 14 tj isto bilo - maternica se ukamenila, doslovno kao loptu sam ju pipala u stomku... Ne ponovilo seee....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je to pocelo od 21.tjedna, al uvijek bi brzo proslo, u zadnje vrijeme, kad se probudim, cijeli trbuh ko da je od kamena, al prodje, na pregledima sve ok, mislim da pomaze magnezij, a jos pijem i utrice

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jel se mogu uzimati sumece magnezija bez da sad zivkam doktora za to?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes sumeci, a jos brzi je Biolectra Direkt magnezij u granulama.
    Meni je dr zbog sumnje (moje, ne i njegove na kraju) na tvrd trbuh preventivno napisao 2x300 mg Mg.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja sam na dva puta 300 mg, da ne ispadne da preporucamo crvene susjedine tablete, stvarno sam od puno cura cula da ga uzima, a dr mi reko da mogu i vise od dva, al na tri dnevno krece proljev

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    mozes sigurno, ja sam ga pila svakodnevno do nedavno(jer sam svugdje procitala da se ne preporuca na kraju trudnoce,jer na kraju nije pozeljno opustanje misica )
    a kad bi osjetila to nelagodno stezanje, popila bi i 2

al ako ti se ponovi to stvrdnjavanje zovi doktora!!!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sutra cu do ljekarne, bolje malo magnezija nego da opet zavrsim na normabelu i partusistenu. Na pregledu prije 3 dana je sve bilo ok, valjda ni te kontrakcije nisu nenormalne, tj ok su dok god ne otvaraju. Bas se grizem sto nikako ne mogu usporiti tempo zivota i jednom na dan pola sata prileci.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

uffff drage moje, mene moj trbuh bas poceo boliti....

nocas sam u jednm trenutku sanjala da pocinjem rađati, da me tako boli da padam u nesvjest i pusem.. kad sam se probudila, trbuh mi je bio prilicno tvrd, a pretpostavljam da me bolio pa sam zato to tako i sanjala..

i evo sada opet... jao, jao..
    a sto je najbolje, sada me boli prilicno, ali trbuh sam po sebi nije tvrd kako zna biti... boli me drugacije, vec sam dva puta bila na wc-u... kao pred porod..

aahhh.. pa nece me valjda poceti otvarati
    sad sam u 29. ili 30tom tjednu...

proslu trudnocu sam rodila mjesec dana ranije :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Magnezij možete bez bojazni piti do 3x300 mg sve do termina, onda polako prestati. Granule za otopiti u ustima su bolji izbor od šumećih tableta. Jedina nuspojava je mekana stolica (što kod većine trudnica i nije minus).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    uffff drage moje, mene moj trbuh bas poceo boliti....

nocas sam u jednm trenutku sanjala da pocinjem rađati, da me tako boli da padam u nesvjest i pusem.. kad sam se probudila, trbuh mi je bio prilicno tvrd, a pretpostavljam da me bolio pa sam zato to tako i sanjala..

i evo sada opet... jao, jao..
    a sto je najbolje, sada me boli prilicno, ali trbuh sam po sebi nije tvrd kako zna biti... boli me drugacije, vec sam dva puta bila na wc-u... kao pred porod..

aahhh.. pa nece me valjda poceti otvarati
    sad sam u 29. ili 30tom tjednu...

proslu trudnocu sam rodila mjesec dana ranije :/
    ajoj, pa bas zbog prvog prijevremenog poroda hajd barem nazovi doktorku i pitaj ju za tvrdi stomak.
    Pijes li magnezij? Ja odoh u ljekarnu preko pauze po magnezij.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samamama, obavezno se konzultiraj s dr.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Uzela sam magnezij direkt sto se rastopi u ustima.
    Uzimat cu 2 x 300 gr na dan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje iskustvo je da se bolne BH kontrakcije smanje ako je trudnica dobro hidrirana. Dakle, vise vode, uz ostale mjere.
    Posljednje uređivanje od marta : 22.04.2013. at 20:37

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trudim se litru dnevno (sto je uduplano od inace), i piskim svako 20 minuta, vise mi neugodno na poslu stalno u wc
    Mislim da je maternica bas na mjehuru. A i kad se stomak stvrdne jako je nisko. Nadam se da ce se podici.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cini li ti se sta bolje s mg?
    ja ga pokušavam smanjit na 300, zbog proljeva, al bude trbuh ko kamen, s 600 je ipak malo meksi

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    samamama, obavezno se konzultiraj s dr.
    eto me...

jucer sam nakon jedno 5 odlazaka na wc, napokon popila spasmex, legla i ostala u krevetu veci dio dana tako da je sve stalo i smirilo se.

no.. evo sam opet ista stvar, bila na wc-u jutros.. i maloprije u lezecem polozaju ma krenulo šiljiti opet, trbuh ni priblizno tvrd kako zna biti, ali me utomatski potjeralo na wc. dosla do wc-a, prestalo..

sad sam opet popila spasmex i lezim., zvala doktora i sutra cu na pregled.

nisam tip koji inace ide kod doktora na prvu, ali na drugu ili trecu svakako da.. tako da je vrag odnio salu i sutra prijepodne idem.

ovo je drugacije od samo tvrdog trbuha, to mi se desava dosta cesto i jeste neugodno, ali ne boli.. ovo stegne na nekom drugom mjestu i ne sviđa mi se vise.. :/

bumo vidli..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samamama, nemoj se ljutiti, ali to su simptomi s kojima se ide i na hitnu. Ne želim te preplašiti, uvijek postoji ogromna šansa da nije apsolutno ništa, ali točno tako izgleda prijevremeno otvaranje, a budući da si u 30 i nešto sitno tjednu, nikako nije vrijeme na porod.
    U takvim trenucima u trudnoći se ide kod dr. - odmah, bila ja paničar ili ne.

Uvijek je najljepše kad dr. zaključi nije ništa, odite doma, ali nakon kvalitetnog pregleda specijalista (u ovom slučaju vjerojatno i CTG - a).

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Magnezij pomaže kao prirodna preventiva i za opuštanje mišića maternice, ako su jake kontrakcije koje otvaraju magnezij nije dovoljan. Npr. meni je Mg pomagao u ranijem stadiju trudnoće, kasnije ne. A pazila sam i na hidraciju.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

samamama, cekamo vijesti!
    meni je dosad posebno tvrd trbuh znacio da raste, tako i sad-ko da sam dupla u zadnja dva dana, al kad je to tek pocelo-dvaput sam viska isla na pregled da potvrdi da zbog toga nema otvaranja

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    samamama, cekamo vijesti!
    meni je dosad posebno tvrd trbuh znacio da raste, tako i sad-ko da sam dupla u zadnja dva dana, al kad je to tek pocelo-dvaput sam viska isla na pregled da potvrdi da zbog toga nema otvaranja

eto me!
    bila na pregledu - detaljnom, i sve je u savrsenom redu zatvorena, neprohodna.. sve 5

a saznala sam napokon i sta nosim: curicu bas sam sretna zbog toga!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

divno, cestitam za curu, sad si mirna, lakse se dise!

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Curke, je li normalno da mi je trbuh u 16. tjednu tvrd i napet? Ima 2-3 dana baš ga osjećam kako se napeo, pogotovo sa strana. Kontrola mi je tek za 2 tjedna pa ne znam trebam li otići ranije ili je ovo normalno u ovom stadiju trudnoće?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

tvrd i napet povremeno ili cijelo vrijeme?
    cijeli trbuh ili samo neki djelovi?
    ako te ovo toliko brine ja bi na tvom mjestu otišla na hitnu u bolnicu, čisto radi bebe i svog mira.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •