-
Ja imam domaća jaja, pa dajem skoro pa svaki dan. Ne uvijek kao samostalan obrok, već u palačinkama, kolačima, nabujcima... tako da ispada oko jedno jaje dnevno.
vjerujem da djeca smiju pojesti jedno jaje na dan, a što se tiče kalcija, njega se iz obrađenog mlijeka ionako ne može iskoristiti.
Ima ga u srdelicama, ali samo ako se jedu i kosti, pa ja često napravim paštetu od srdela iz konzerve, izmiksam sa štapnim da se se osjete kosti. Ne dodajem ništa osim ponekad malo maslinovog ulja i dijete to rado pojede.
Kalcija ima puno i u sezamu, ali se mora zdrobiti, inače sjemenka izađe cijela kakva je i ušla. Zato ja sezam malo prepržim na tavici da pozlati, pa izmiksam štapnim. Dodam malo ulja (maslinovog) da se lakše miksa, ostavim neko vrijeme da se sezam slegne, a ulje se digne na površinu, pa ga odlijem i koristim za salate, preljeve i bla bla svašta. To sam pročitala kod Davora u jednom postu i super je. Onda taj sezam pomiješam sa medom i mažem djetetu na kruh za doručak. Fino je i sa maslacem, ali moja curka ne voli maslac u vidljivom obliku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma