Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Zastara naknade vođenja žro računa u banci

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Zastara naknade vođenja žro računa u banci

Da li postoji kakav rok za zastaru?

Naime danas sam dobila pismo iz ZABE da citiram "unatoč nastojanjima zajedničkog rješavanja mog neurednog poslovanja po računu xxx moraju mi uskratiti korištenje nekih proizvoda i usluga".
    Ja sam sve račune zatvorila 2009 godine, no sad na kraju ispada da oni nisu zatvorili moj žiro račun (iako sam tražila da se zatvore svi računi).
    Po njihovom moram platiti 200 kn za troškove vođenja računa od 2009 do sad, a nikad nikakvu obavijest o neplaćenim potraživanjima od njih do danas nisam dobila.
    Ne bi li bilo logično da su mi nakon mjesec-dva-tri neplaćanja naknade poslali obavijest da će blokirati račun ako se "nedopušteni minus" ne pokrije. Stvarno ne kužim. Mislim mogli su se oni i 2020 sjetiti da ja imam neki račun kod njih i tražiti da platim xy tisuća kuna.
    Zaklela bi se da je taj račun kad sam ga otvarala bio besplatan tj. nije plaćala nikakva naknada za njegovo vođenje.

Stvarno mi se ne plaća 200 kuna za nešto što nisam ni znala da imam, a još manje koristila.

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nažalost ne znam..... ali imali smo sličnu situaciju, nakon navodnog zatvaranja računa nakon nekog vremena je stigla obavijest da su skinuli s tekućeg i nadoplatili navodni dug..... u banci su nam rekli da se mora potpisati ugovor o zatvaranju računa! Čuvam i dan danas taj ugovor!!!!!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Svaki mjesec mi skidaju za žiro u Zabi. Lagala bi sad kad bi rekla koliko točno, 5 ili 20 kn, ali naknada postoji.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovo se meni dogodilo sa Splitskom bankom, ali sam skužila po obavijesti o promjeni naknade za vođenje ž.r. (prije je bilo besplatno). Jesi li sigurna da ti nekad (pred koju godinu) nije stiglo ništa takvo?

Ja inače ni za jedno zatvaranje računa nisam dobila ugovor.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ista stvar mi se dogodila s poštanskom bankom. Zatvorila sve račune prije 5 godina, da bi mi prošle godine poslali obavijest da sam im dužna xy kn. Kad sam se došla raspravljati s njima rekli su da mogu pisati prigovor (a dok mi ga odobre ili ne odobre, za to vrijeme se i dalje gomila dug) ili naći tog službenika koji mi je zatvorio račun , što je naravno bilo ne moguće. Tako da sam im platila tih 50 kn plus ponovno 50 kn za zatvaranje računa. Jednostavno mi se nije dalo raspravljati i htjela sam ih skinuti s neke stvari.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako ide to zatvaranje računa u banci? Uskoro trebam zatvoriti račun u ZABI jer prelazim u drugu pa me zanima. Zatvaranje se plaća? Ili mi je bolje ostaviti prazan račun bez zatvaranja? Al onda vjerojatno plaćam naknadu za vođenje tog praznog računa?

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Privredna banka-zatvarala sam račun koji je 5 godina "stajao",nakon što sam rodila hzzo me prebacio na hpb,znači na pbz mi 5 god ništa nije sjedalo i kad sam ga došla zatvoriti službenica me samo pitala osobnu i potpis i 10 kn za zatvaranje računa. A kad smo htjeli zatvoriti račun MM u splitskoj banci..... Pet puta smo išli,prvi put su nas davili zašto želimo zatvoriti,pa da dođemo za par dana,pa da imaju još dvije rate na povezanoj kartici pa da dođemo kad to isteče. Pa smo došli za dva mjeseca da bi nam rekli da ga ne možemo zatvoriti dok nam se sms obavijesti ne odjave,to će trajat par dana.... Pa opet došli za par dana-da ona (službenica) ne može to napraviti na blagajni,da dođemo popodne kad bude savjetnik radio... Došli-opet počela neka priča,kao zašto,kako pa dat ćemo vam i mi povoljan kredit,jel bi mogli doć sljedeći tjedan.... e tu sam pukla i počela vikat i psovat () i tražit da zovu šefa,regionalnog ovog onog i tek tada nam je dao neke papire za potpisat i isplatio novce sa računa. Da ne spominjem da su nam uredno naplatili naknadu od 70 kn za ta dva mjeseca koja smo imali rate i još dva za to prešetavanje. Ljuta sam i sad kad se sjetim! Sad kad vas čitam pade mi na pamet da uopće nisam pročitala što piše u tim papirima koje smo dobili-još će me opalit sa kakvom naknadom. Idem nać papire!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ide to zatvaranje računa u banci? Uskoro trebam zatvoriti račun u ZABI jer prelazim u drugu pa me zanima. Zatvaranje se plaća? Ili mi je bolje ostaviti prazan račun bez zatvaranja? Al onda vjerojatno plaćam naknadu za vođenje tog praznog računa?
    Da i onda odeš u minus, plus kamate...

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Da i onda odeš u minus, plus kamate...
    Koji minus?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to isto sam i ja jucer dobila...

mene zanima sto mi oni to mogu uskratiti ako ne koristim vise taj racun????

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo novi info za početak su te stavili na crnu listu HUB-a

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i to na 3 godine!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    evo novi info za početak su te stavili na crnu listu HUB-a
    ...

MA G**** ,sreca sto mi netreba nikakv kredit,minus ili ista slicno...sto dobijem to dignem...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam još jednom sad zvala i dobila krivi info na šalteru. HUB-u se prijavljuju dugovanja veća od 1500 kuna. Ova do 1500 su na njihovoj internoj crnoj listi.

Mene je strah da mi to dugovanje za par godina ne dođe na naplatu uvecano za xy tisuća kuna kamata.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

neznam kaj da kazem...meni je dosao iznos od skoro 400kn...

protiv njih nemogu a da mi se da dati tolike novce zbog njihovog hira neda mi se...poznato je da je zaba zivi uzas...zato sam i pobjegla od njih...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja radim u jednoj (gore spomenutoj banci), i kod nas se naplaćuje zatvaranje jedne vrste računa, ali se ne naplaćuje naknada za vođenje tog računa. Također, bez obzira bilo prometa ili ne npr. za tekući se naplaćuje naknada za vođenje izuzev kod smrti vlasnika kada banka po saznanju te naknade ukida.

Da, mora se platiti (i ja sam platila dug za svoj račun u jednoj drugoj gore spomenutoj banci ) ako je tako određeno Odlukom o naknadama.

Što se tiče "crne liste" (ne pričam o ovoj HUB listi)...na toj listi se ostane evidentiran tri godine (to je istina) ali gleda se (i vidi) iznos duga, radi li se o npr.jamcu po nekom računu, koliko dugo se bilo aktivno itd.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znači ok je da ja moram platiti dug za koji nisam ni znala da postoji, jer nisam ni znala da žiro račun imam tj. mislila sam da je zatvoren sa svim ostalim računima?
    Ok je nakon 36 mjeseci !?!? nekome poslati doma prijeteće pismo u kojem piše kako su oni pokušavali riješiti moj problem, a ni bu ni be svih ovih godina.
    Meni bi recimo bilo normalno da sam nakon 1-2-3 mjeseca dobila pismo da se naknada nema od čega naplatiti, te da dođem zatvoriti račun. Ali to nije napravljeno i to NIJE moja greška.
    Zapravo ok bi bilo i poslati obavijest da se usluga koja je do 2009 godine bila besplatna od xy datuma naplaćuje. Ali ništa od navedenog nije napravljeno.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooj znala sam da ce se moj post shvatiti doslovno. Ne vici
    Ne, nije u redu da se plati nesto za sto se nije dobila obavijest ranije. To nisam ni pomislila, pa ni napisala.
    Ok da se plati naknada (pisala sam opcenito), jer mnogi ne bi nista platili, ali danas na zalost i "dobar dan" kosta (grubo receno da ne bi opet bilo doslovno shvaceno).
    Moj savjet je da je bolje otici tamo i vidjeti zasto je doslo do svega ovoga. Pretpostavljam da ne cuvamo potvrde o zatvaranju racuna, ako imas problem je rijesen.
    Da dodjes kod mene ja bih sve napravila da to rijesimo (ali ne radim u toj banci ).
    Pozovi se na potrosace i Tv, mozda upali

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne mogu vjerovati, mene je također danas dočekala ova sretna vijest o uskraćivanju "posebnih" usluga radi nepodmirenih dugovanja. Zaista mi nije jasno kako godinama već nisam dobila nikakvu obavijest da trebam nešto platiti, da sam dužna ili možda godišnji izvještaj stanja računa budući nemam uplate niti dolaze naplate preko njega već godinama. Jasno mi je donekle da bi klijent trebao zatvoriti račun ali što on vrijedi zauvijek, tj. njegovim potpisivanjem smo u vječnoj simbiozi dok jedan od nas ne rikne!
    Jel ima netko odgovor kako se obraniti od Zaba lihvara ili bi trebali biti sretni što smo tako rano dobili usputnu obavijest,a ne nakon 20 g. gdje bi scenarij bio zatvor ili?
    Pretty please!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •