Palcice ako te brine to sto ne unosi dovoljno mlijeka , kalorija , masnoca i proteina , uvođenje nekakvog napitka od rize po meni nikakvo riješenje. Niti je to nešto nutritivno vazno , niti u kalorijama ( ako vas brine prirast težine) . Obzirom da ti ne možeš izdvojiti vise , relalaktacija nije opcija , po meni ti preostaju dvije stvari ( barem sto se mlijeka tice , tj. mlijecnih masnoca i proteina)
a) uvesti žitarice pripremljene sa adaptiranim mlijekom na zlicu ( koliko sam shvatila on nije prihvaćao AD na bocu dok je bio manji )
b) uvesti svijezi sir i jogurt u dohranu ranije od onoga sto preporucaju tablice koje ti pratis . Neke druge tablice prilično ok sa kravljim sirom sa 9 mj. Sve to ako opcija a) ne upali.

Mislim da treba biti oprezniji i fleksibilniji ako dijete ne doji , ne moze dobiti dovoljno izdojenog majcinog i ne prihvaća AD . Tada se vise mora paziti da mu unos kalorija i nutrijenata ne bude manjkav , i odabir hrane po tablicama se vise mora prilagoditi situaciji.
Po meni bi to značilo da ako unosi manje mlijeka od preporucenog , i još stagnira u težini , treba paziti da mu dohrana nadomjesti potrebu za kalorijama , proteinima i masnocama.