Pokazuje rezultate 101 do 150 od 330

Tema: Radimo li previše za svoju već prilično veliku djecu?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Radimo li previše za svoju već prilično veliku djecu?

Često se to pitam....

Ovaj članak http://magazin.net.hr/roditeljstvo/m...kala-sest-dana me potaknuo da i ja napravim nešto u ovom smjeru... Nismo baš u ovoj kategoriji, ali čini mi se da kod ni nas doma dječje obveze ne rastu proporcionalno s njihovim sposobnostima.

Moji rade uz poticaj (ja zagalamim da se odnese smeće, pospreme kreveti, isprazni suđerica i slično) ali sami od sebe ne bi se pomakli ni pol metra, pa bi im možda dobro došla ovakva dresura, he he he...

Neki dan je moj mlađi imao nešto za reći o tome kako su neki drugi članovi obitelji neuredni, a kod njega na stolu Hrelić .

Baš si mislim da bih mogla i ja ovako probati kao roditelji s linka, pa da vidimo tko će prije popustiti... Ima neke debele istine u tome da djeca mnoge stvari uzimaju "zdravo za gotovo" ili trguju uslugama (ako ja TEBI odnesem smeće, što ćeš ti učiniti za mene???). Mi se trudimo djecu rasteretiti jer imaju puno obveza, ali nije se loše podsjetiti s vremena na vrijeme da oni mogu doma doprinositi i puno više nego nam se čini. Ne bih htjela danas sutra imati nesposobnjakoviće koji za sobom ne umiju oprati tanjur ili nemaju pojma gdje im gaće stoje. Gledam oko sebe u susjedstvu i šire punoljetne gotovane i ne sviđa mi se... Ne tvrdim da je opća pojava, ali ima toga više nego bi čovjek pomislio. Onda danas sutra djeca odu, dobiju svoju djecu, a mama im i dalje ide prati i pospremati...

Rado bih znala kako je kod drugih.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.10.2012. at 08:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •