Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 330

Tema: Radimo li previše za svoju već prilično veliku djecu?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jer ako ona ne napravi, onda ja moram
    jer ako zguli čarapu s noge i takvu je zbuba u veš opet je ja moram vratiti u prvobitno stanje
    zato ne vidim razlog zašto ona ne bi odmah normalno skinula čarapu ili je sama preokrenula na pravu stranu

odoh ja s čarapama u širinu i dužinu
    al hebi ga, ja ih svaki dan i sterem pa valjda mogu malo izventilirati ovdje

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mima
    mislim da se ne razumijemo nas dvije
    ne preokreću se ako ih normalno skineš

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahahaha ja sam mislila da treba preokrenuti čarape na KRIVU stranu prije pranja, da je to neka tajna vještih kućanica

nemam pojma, nisam obraćala pažnju na koju su stranu okrenute čarape u našem košu za prljavi veš, samo je važno da nisu smotane u kuglu što često radi MM koji onda sa njima igra košarku

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ahahahhahaha
    posebne tajne vještine

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bome ni ja ne preokrecem carape. Stavljam ih u masinu nepreokrenute. Odnosno kako ih skinemo. I isto se operu. Najozbiljnije preokrecemo ih kad ih slazemo u ormar.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ih preokrenem kad ih obuvam eto, toliko sam lijena

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj isto slaze u loptu, a cesto trci pa su mokre :D
    To okretanje mokrih carapa mi je prava nocna mora.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A djecje carape preokrec na pravu stranu. Skidaju uvijek naopako jer samo sfrcu.
    Uvijek mislim da se nece oprati dobro ako ostanu naopake?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Najužasnija stvar koja se nalazi u šporkoj robi jesu superuske hlače bez elastina čija je (samo) jedna nogavica izokrenuta naopako .
    Nema načina da uvučem svoju tustu ruku u mokru usku dugačku nogavicu moje mršavice .
    Posljednje uređivanje od čokolada : 13.01.2015. at 21:57

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja nikad ništa ne preokrećem, sretna sam ako uspijem upariti čarape nakon što se osuše.
    preokrenem jedino džepove od mm-a jer mu uvijek ostanu neki novci pa si to uzmem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad vidim da zapravo i nemam toliko posla s odjećom kako mi se činilo.
    Peglam doduše sve, ali ne moram izvrtati čarape, ni nogavice hlača, ni gaće, ništa... čak sam naučila dijete da sam odvaja bijeli od šarenog veša (brže je to savladao od MM-a ).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    preokrenem jedino džepove od mm-a jer mu uvijek ostanu neki novci pa si to uzmem.

Hahahahaha
    Jesmo ekipa! To i ja radim, super mi dodje za kavu. A moj stalno, stalno ima nekog gvozdja :D

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ali moraju se čarape preokrenuti
    moraju
    kad tad
    pa je to najbolje učiniti odmah

čokolada, ovo s trapericama/tajicama te razumijem

a I ovo za gvozdene po džepićima
    ti su najslađi

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ali moraju se čarape preokrenuti
    moraju
    kad tad
    pa je to najbolje učiniti odmah
    e bome ne moraju
    trudila sam se iz petnih žila (što bi mile reko)
    moja mlada gospoda nisu slušala,
    sad lijepo dobiju natrag kako su ubacili u košaru.
    ako su naopačke stavili, dobiju ih naopačke i nazad,
    gotova priča.
    i moram reći da su sada u 95 % slučajeva stavljene onako kako treba,
    ma i više, stvarno rijetko nađem izvrnute.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    e bome ne moraju
    trudila sam se iz petnih žila (što bi mile reko)
    moja mlada gospoda nisu slušala,
    sad lijepo dobiju natrag kako su ubacili u košaru.
    ako su naopačke stavili, dobiju ih naopačke i nazad,
    gotova priča.
    ista priča i kod mene
    doduše, ne smeta ih, i dalje mi ostavljaju izvrnute, ali meni sad svejedno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

pokušala sam tim sistemom - dobiješ natrag kako si bacila - ali moja bez problema obuče izvrnutu majicu ili tajice.
    niti ne primijeti.
    hlače primijeti kad ih pokuša zakopčati i povući cif.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja skine sve u komadu, hlace, gacice i carape i naravno sve izokrenuto, jer drugacije ne ide, a majca i potkosulja isto idu u paketu.
    pa kad puknem svakih dva tri tjedna natjeram je da razdvaja, no to ne pomaze da i dalje se tako ne skida.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 14.01.2015. at 08:45

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    moja skine sve u komadu, hlace, gacice i carape i naravno sve izokrenuto, jer drugacije ne ide, a majca i potkosulja isto idu u paketu.
    pa kad puknem svakih dva tri tjedna natjeram je da razdvaja, no to ne pomaze da i dalje se tako ne skida.
    Jedan kojeg znam se tako i svlačio i drugi dan istu robu oblačio....
    (Ne pitajte kako znam....)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je i moj mlađi radio. A stariji je ostavljao stvari na svom stolcu za učenje.

To je faza. Prođe brže ako ih čovjek povremeno opomene. Ja sam odustala od prodika, ali znala sam ih dići da idu spremati svoju odjeću u najnezgodnijem trenutku (odlijepiti od Minecrafta ili NCIS-a) pa su se ipak okanili. Čak nisam ni svjesno to napravila, ali dobro je ispalo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja ću još malo 50, pa to nikada nisam napravila

Hahahaha.
    Dobaaar.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji svaku večer sve prljavo ispravno okrenuto slože na ogradu. Ujutro kad se spuštam s kata posložim u vešeraju u kutiju za veš po bojama: crno, crveno, šareno, bijelo - svaki kut za jednu boju. Tako odvojeno i perem. Razvrstavanje je svima osim meni friku komplicirano pa kutiju pokrijem lavorom u kojem završi sve nerazvrstano. Majice koje još misle nositi odlažu na stolicu. Ponekad se i sinu i kćeri gaće i čarape zalome na podu, dok ne zagrmim pa odnesu na ogradu. Nekad ih natjeram da se skinu prije neg planiraju jer ja baš tad stavljam prati robu. Onda završe malo ranije u piđamama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahahaha
    Jesmo ekipa! To i ja radim, super mi dodje za kavu. A moj stalno, stalno ima nekog gvozdja :D
    da ja nalazim takvo nešto možda bi mi bio poticaj da uredno pregledam džepove. Ovako mi se zna desiti da ostanu papirnate maramice a onda imam još više posla. Najgore kad se maramica zalomi s crnim vešom
    Posljednje uređivanje od larmama : 14.01.2015. at 09:52

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Moji svaku večer sve prljavo ispravno okrenuto slože na ogradu. Ujutro kad se spuštam s kata posložim u vešeraju u kutiju za veš po bojama: crno, crveno, šareno, bijelo - svaki kut za jednu boju. Tako odvojeno i perem. Razvrstavanje je svima osim meni friku komplicirano pa kutiju pokrijem lavorom u kojem završi sve nerazvrstano.
    ti u svom veseraju imas i vise kutija? meni to u mom ne stane. a sigurna sam da je veci od tvog.
    doduse ja u svakoj kupaoni imam kosare velikeeeeeeeeee i u veseraju isto jednu veliku. robu perem jednom tjedno, obicno subotom ili nedjeljom. ovisno koji dan planiram biti cijeli doma na selu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a dobro veliš Tashunica
    ali meni žao da još ujutro prije škole i s čarapama borbu void
    pa je učim da odmah napravi kako treba i mirna bosna

ima i kod nas dvojnih majica/potkošulja
    a najbolje mi je kad u opranim tajicama pronađem čarapu/e

ah, te radosti kućanske....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su za prljavi veš mrak Skubb kutije iz Ikee. Imam dvije i svaka ima dvije rupe i hrpa stvari stane, a nisu široke i ne smetaju.
    Posljednje uređivanje od larmama : 14.01.2015. at 10:12

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zbog ovih čarapa je i potrebno da dijete ponekad mora stavit robu sušit ili najvećeg li užasa složit ju u ormar. Ako je motorički dovoljno vješto d se samo skine i odjene, onda valjda može savladat i vješanje robe. I tako nauči iz prve ruke da je korisno razdvojit robu dok je suha i ispraznit džepove. Dovoljno je samo kojiput oprat lego štit koji zajedno s vodom krene na put oko svijeta.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti u svom veseraju imas i vise kutija?
    Samo jednu, boje razvrstavam u kuteve kutije. Perem skoro svaki dan, al kad izlete pelene iz upotrebe morti se smanji.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovo rade moji svi troje, jelte...koliko puta znam ukjlučiti bijeli veš recimo, pa onda kad krenem razvrstavati šareno i tamno, anđem gaće u hlačama ili štramplama i potkošulju u majci. Grrrrr

Ali moram pohvaliti svoju Ivu, trenutno je sama doma, ustvari je svaki dan sama doma kad mož ode na posao i dok ja ne dođem ili obrnuto.
    Pitam je kaj radi, kaže vješa veš. Tata joj je reko da ga izvadi iz mašine da ne stoji, a ona je micica izvukla sušilnik, do kojeg je vjerujte mi teško doći, nekad i ja ponorim dok ga izvučem, i objesila punu mašinu bijelog veša. Ima 7,5. Nepunih

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odustala sam od toga da ih ganjam da okreću čarape. Sad vise ni one zgužvane u kuglicu ne razmotavam, nego tako gurnem na pranje. Okrećem samo svoje i Sofkine. Oni ih i obuku kako ih nađu - jednu na pravu, jednu na krivu stranu. Baš me briga. Pokušala sam im objasniti zašto ih treba okrenuti, nije išlo.
    Inače, onaj zen o kojem piše BB, misim da sam ga dostigla. Kod mene to ide otprilike, "o vidi prašina", a sekundu kasnije, kad mi ista izađe iz vidokruga "o čemu sam ono mislila, ma nema veze". Shvatila sam da mi je totalno nebitno jesu li neke stvari čiste, donekle čiste, poluprljave i sl. Stvarno me boli dupe za to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Marta, ja i mima ti ne vjerujemo cim netko, u bilo kojoj fazi zivota, preokrece carape prije pranja, da mu to uopce padne na pamet, taj je kategorija iznad mene, kako god

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja preokrećem čarape prije pranja
    to mi je, naime, puno lakše raditi "u suho", nego kad ih izvadim iz perilice...
    osim toga, obično su uvijek u obliku nepravilne kugle
    i tako...

no, da zaključim, najčešće je u điru spajalicin sindrom, džaba objašnjavanje od malih nogu... neke joj stvari jednostavno ne mogu utuvit' u glavu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Marta, ja i mima ti ne vjerujemo cim netko, u bilo kojoj fazi zivota, preokrece carape prije pranja, da mu to uopce padne na pamet, taj je kategorija iznad mene, kako god
    Pa ja nisam okretala, pokušavala sam njih nagovoriti da okreću. Al neće.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, onaj zen o kojem piše BB, misim da sam ga dostigla. Kod mene to ide otprilike, "o vidi prašina", a sekundu kasnije, kad mi ista izađe iz vidokruga "o čemu sam ono mislila, ma nema veze". Shvatila sam da mi je totalno nebitno jesu li neke stvari čiste, donekle čiste, poluprljave i sl. Stvarno me boli dupe za to.
    Baš me zanima sad to stanje zena. Nije da šećem okolo s krpom po kući cijeli dan, ali imam dojam da se neke stvari jednostavno moraju napraviti, oduzimaju određenu količinu vremena, dosadne su, ali jbg, tu su. Znači li to da vi koje ste u zenu to ne radite? Oblačite prljavu robu i sebi i djeci, jedete iz prljavog suđa, kupate se u prljavoj kupaoni, sjedite na prljavoj školjci? Prosvijetlite me, i ja bih bila zen

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog ovih čarapa je i potrebno da dijete ponekad mora stavit robu sušit ili najvećeg li užasa složit ju u ormar. Ako je motorički dovoljno vješto d se samo skine i odjene, onda valjda može savladat i vješanje robe. I tako nauči iz prve ruke da je korisno razdvojit robu dok je suha i ispraznit džepove. Dovoljno je samo kojiput oprat lego štit koji zajedno s vodom krene na put oko svijeta.
    Genijalno! Ali i kod nas je slično.

Kod mene su se prali usb stikovi (to se pokazalo neuništivim), usna harmonika (to se pokazalo uništivim) i hrpa drugih stvari. MOram reći da već dugo ništa nije završilo u perilici/sušilici.

Ali ima svakakvih dana (kao npr. današnji) kad sam zatekla tanjure od ručka na stolu. Ne uzrujavam se. Znam da imaju samo pol sata između redovne i glazbene škole, pa tako ispadne. Da ne steknete dojam da su moja djeca peglana na crtu. Jer nisu. Malo prije sam rekla mlađem sinu da spusti knjige s radnog stola DOLJE (mislim na ormarić ispod stola). Spustio je. Dolje. Na pod. I samo je čekao da pitam što je to - pa kad sam to učinila, izjavio je da je napravio doslovce ono što sam mu rekla. Stavio knjige dolje! Eto! Tako izgleda život s pubertetlijama...

Offt. meni su ova dvojica dovoljan iizazov i skidam kapu svim majkama većeg broja djece. Bar danas tak mislim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    i
    najčešće je u điru spajalicin sindrom,
    nuti i sindrom skini se u dva poteza dobi ime po meni

forka uljepsa mi vece, majke mi

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nuti i sindrom skini se u dva poteza dobi ime po meni

forka uljepsa mi vece, majke mi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Radimo li previše za svoju već prilično veliku djecu?

Ja nisam zen nimalo po tom pitanju. Takodjer, ne hodam ni s krpom okolo. Ali ako ima prasine koja se bas vidi ili kada bas nije cista ili moram stavti susiti ves... Kako da to ne napravim? Pa nisu to stvari tipa makni kauc pa usisaj iza :D ili ajmo poslagati uredno knjige na police. To moras napraviti.

Mada, mene bas ne opterecuju toliko ti poslovi jer nekako sve uspijemo napraviti. Djeca spremaju svoju sobu, svatko sprema sudje... Mozda nemam velike zahtjeve, npr. prozore ne perem cesto jer se ne vidi :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 14.01.2015. at 21:51

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajme što ste se raspisale o čarapama... nikad mi to nije prošlo kroz glavu, a neke od vas toliko živcira. Nije da nema sfrkanih loptica ili 3 dijela u jednom, ali nikad niti jednom nisam ništa pomislila o tome - vidim - razdvojim - ubacim.

Nego, da krenem u natjecanje najšporkija forumašica .

Baš me zanima sad to stanje zena. Nije da šećem okolo s krpom po kući cijeli dan, ali imam dojam da se neke stvari jednostavno moraju napraviti, oduzimaju određenu količinu vremena, dosadne su, ali jbg, tu su. Znači li to da vi koje ste u zenu to ne radite? Oblačite prljavu robu i sebi i djeci, jedete iz prljavog suđa, kupate se u prljavoj kupaoni, sjedite na prljavoj školjci? Prosvijetlite me, i ja bih bila zen
    Na dosta ovog bi odgovorila sa "da". Evo nekih primjera.
    Oblačim djeci "prljavu" robu. Mora biti turbo prljavo, mokro, blatno, zaliveno da bi nakon jednog dana išlo u pranje. A imaju cca 2 i 4 god.
    Idu čak takvi i u vrtić. Realno, donji dio trenirke mu je nakon jednog dana puzanja i valjanja po podu u vrtiću "vidno prljav na koljenima". Sasvim nevažno, ide i sutra u njoj. Nema pranja 5 trenirki tjedno. Nije ekološki .

Ne jedem iz prljavog suđa, ali zna se dogoditi da prljavo suđe stoji 24 sata.

Šporet (nemam ploču, nego onaj obični sa 3 plinska ringa i rešetkom) perem jednom tjedno. Što znači prebrišem spužvicom bez ribanja onih ružnih zagorenih dijelova. To 2-3 puta godišnje. Nema smisla česće, isto je za 2 dana.

Pločice iznad šporeta 1 mjesečno. Priznajem, to mi je i najgadniji i najmasniji dio kuće, ali i najbesmisleniji posao. Nemrem to nabrisati koliko se to može zamastiti. Kuham svaki dan, i tom djelu pločica nema pomoći u ovom životu, bit će masne valjda zauvijek. Malo im konkurira onaj dio pločica kod sudopera i sasušene pošpricane mrlje od vode, no to mi nije toliko gadno, puno rjeđe primjećujem.

Je li kada koja se pere 1x tjedno prljava? Pa ponekad je.
    Wc, uh wc... Sve je bilo u redu dok jedan dan mali nije došao iz vrtića i rekao da on od sad piša stojećki kao drugi dečki, a ne sjedečki kako sam ga ja naučila. Još da ga ujutro pridrži i otvori oči dok piša... ovako, još jedna u nizu stvari oko kojih moram postizati zen. Nekad mi upali ako samo zatvorim vrata od wc-a.
    Krevetninu mijenjam 2 puta mjesečno, nikad svaki tjedan.

Ovo drugo je standardno... lusteri 2 x godišnje, prozori 3 do 4 puta godišnje. I tako... Pomislim nekad, oh, mogla bi oprati prozor, ali me začas prođe. I kad ih operem prekrasno mi bude otprlike jedan dan. Nakon toga upadnem u živčanozu "moram ih prebrisati opet i opet i opet da osjetim tu sreću". Ko ovisnost. Nikad kraja. Samo još ovo, samo još ovo, a savršena čistoća/sreća nedostižna.

Ali ja sebi uopće nisam prljava. Ja sam si osrednja do normalna. I imam dosta frendica u sličnom điru kod kojih mi je najnormalije vidjeti hrpu suđa ili dobar set prašine na komodi... ali brate imam i ovih drugih . Zapravo se puno ugodnije i opuštenije osjećam kod ovih prvih. Kod ovih drugih nisam još ni popila kavu, ona već pere šalicu.

I još ću vam nešto priznati. Htjela sam biti poput ovih drugih. Da je sve lijepo čisto. Ali mali klinci, sama s njima, stalno vrište... sretna sam ako skuham, a ne da još brišem šporet... pa sam radi mira sama sa sobom morala prijeći na dark side.

Htjela sam još dodati na temu... zašto sabotiram nastojanja da se na djecu prebaci dio odgovornosti .
    Zato što mislim da, ako radimo previše za našu djecu, to je samo zato što previše radimo sve to skupa. Smanjimo poslove pa ćemo se manje živcirati oko dijela koji treba njima prenositi, jer neće biti tako puno toga za dijeliti.

Zapravo... nemam uopće ništa protiv toga koliko netko želi održavati svoj prostor, dok mene ne uspoređuje sa sobom.

Ali, ako u jednom kući majka radi sve baš sve, i strašno je opterećena i umorna, i ide joj na živce što ona sve mora, a njezini (dovoljno veliki ukućani) ništa ne preuzimaju... mislim da odgovornost ukućana nije jedino pitanje o kojem se treba razglabati. Nego i popis majkinih zaduženja. Opet ću o mojoj frendici... jednoj... za vrijeme srednje i faxa joj je mama prigovarala da joj pomogne jer je koma, a ova joj je rekla da tko ju tjera da radi sve to što radi.

Isto je i meni rekao mm. Napravila sam popis poslova, samo dio ih je priznao kao nužne. Ostale su mu spadale u kategoriju "nevažno, rijetko, 1x godišnje". Ono, ako želiš peglati kuhinjske krpe, mislim da je to za našu obitelj potpuno irelevantno. Ako to hoćeš raditi, to spada u kategoriju "tvoja zabava", a ne nešto zbog čega me možeš tlačiti "ja radim sve" jer su ispeglane kuhinjske krpe potpuno nebitne.

Mislim da je sasvim legitimno da obitelj (mm, djeca) majci "koja radi sve" upute pitanje radi li to "sve" za njih ili za sebe samu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jednom kad sam se tek zakačila na forum sam rekla frendici... znaš što sam pročitala na forumu... neke žene brišu parkete mokrom krpom, i to često, ono par puta tjedno. Ona mi se smijala i objašnjavala da to nije isto kao i samo usisati. Pa sam probala. Sviđa mi se. Ako stignem, prebrišem jednom mjesečno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam još dodati na temu... zašto sabotiram nastojanja da se na djecu prebaci dio odgovornosti .
    Zato što mislim da, ako radimo previše za našu djecu, to je samo zato što previše radimo sve to skupa. Smanjimo poslove pa ćemo se manje živcirati oko dijela koji treba njima prenositi, jer neće biti tako puno toga za dijeliti.
    Već citiram i samu sebe...
    Sabotiram i zbog toga, da što im manje znanja o čišćenju prenesemo, buduće generacije će manje čistiti.
    Ozbiljno bi se zalagala za takav pokret. Stalno se priča o tome kako mediji daju iskrivljenju sliku o tome kako izgleda stvarna žena. Ja sam i za to da se ukine medijska slika lijepog, uređenog i čistog kućanstva.

Pustit ću vas sad, idem spavati.

I nemojte zamjeriti, kao što ja ne volim kad me pljuju zbog mojih navika, nisam imala namjeru ni nikoga pljuvati zbog drugačijih navika.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naravno, sjećam se akcija čišćenja subotom koje su izgledale ko osvetnički pohodi. Vjerujem da je intenzitet i opseg tih akcija imao manje veze s higijenom nego s nekom demonstracijom sile.
    A znam i neke gospođe koje čišćenjem odstranile i ukućane iz stana, pa sad same kukaju što se nitko ne divi kako imsve blista. Sve se može okrenuti na dobro ili na zlo, samo je pitanje dobre volje. Možeš ukućane ugušit smećem i lijenošću ili ih oduševit kreativnim neredom. Sve je to pitanje mjere i onoga što je u srcu čistača

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa da ta slika savršenog doma je kao i operirana starleta nešto s čim se ne treba uopće zamarati osim možda u smislu da suosjećaš s jadnom osobom koju je to snašlo.
    kad ljudi izgube smisao svojeg života onda ga traže u uspoređivanju s drugima. Više ne znamo biti zahvalni kad smo zdravi, vitalni u skladu s godinama, jok moramo imati pločice ko ova, kosu ko ona.... Tako muški sa svojim, mi sa svojim glupostima. A sve je to utrka bez kraja. Trebamo čistiti toliko da je stan čist i uredan i da se u njemu može nesmetano živjeti. A netko će za to morati glancati listove palme i prati stropne prozore, neko samo prebrisati pod i pustiti perilice.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam, ja otprilike isto kao ti bubilo, ništa ni više ni manje, al opet se toga nakupi.

i izrazito bi me nerviralo da je sve samo na meni.

stvari po svuda, moraš to malo raskrčiti, kuhinju moraš hoćeš nećeš svaki dan pospremiti, imamo i psa, koji se doduše ne linja puno, al opet moraš usisat bar 2 puta tjedno. i od ovog grijanja i centralnog za čas se nakupi baš puno prašine.
    jedino mi se čini da imamo više robe, svaki dan bar jedna mašina. ako jedan dan ne operem, drugi dan su to dvije mašine. treći dan su - tri, a četvrti, kao npr sad trenutno, znači da je kupaona - zatrpana robom. pa to treba staviti sušiti, spremiti u ormar, ništa ne peglam.
    šta ja znam, stalno neki drek. samo da bi, šta kaže pikula, stan bio čist i uredan i da možeš u njemu nesmetano živjeti.
    al to je valjda do tog našeg kampanjstva. nema veze, poslije ću.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam zen nimalo po tom pitanju. Takodjer, ne hodam ni s krpom okolo.
    ovo mi še najviše sviđa.
    nisam zen, ali ne hodam niti s krpom okolo.

ne znam, što se tiče te kupaone, to je nešto što mi jednostavno mora biti čisto.
    wc školjka je prljava za dan i pol, kao i lavabo.
    ali nije da svaka dva dana uzmem tešku artiljeriju i idem na pohode u wc,
    brzinsko čišćenje kupaone traje, koliko točno? par minuta, doslovno.
    na brzinu našpricam čššš čššš čššš, navučem rukavice, prebrišem, pustim vodu,
    lavabo našpricam, odem, vratim se za 3 minute i prebrišem.
    ogledalo prebrišem u pola minute.
    ja ne znam kako vaši, ali moj najmlađi kad pere zube, paste ima svuda,
    naučila sam ga da ispere lavabo, ali majkumu kako uvijek uspije ogledalo zašpricati,
    kao da ga je netko zalio
    i nije to sad nešto da ja razmišljam cijeli dan - joooooj danas moram prebrisat kupaonu,
    nego kad nabasam i čini mi se da je vrijeme odradim to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ogledalo, moja tiha patnja. MM ima cijele rituale ispred njega, prvo dok si opere nos, mrzim onu sol u vodi koja dok ispire rinohorn ode i na ogedalo, potom higijena zubi, prvo pranje, pa sa zubnim koncem. pa i to sprica baljak. brijanje. koristi onaj sapun i cetkicu, pa kad nju zdusno protrese. eto imate sliku mog ogledala.
    moje rjesenje: pusti BCa da se tusira u nasoj kupoani, to traje i traje, nakon toga ogledalo je cijelo zamagljeno, onda uzeme onu napravicu za pranje prozora ili ti ga bolje receno za brisanje prozora i prevucem. sve ode. i tako sam postala i ja zen u vezi ogledala. dijete se tusira prije mene i ja se gledam u krasno cisto ogledalo. MM ide nakon mene. Ujutro sam u kupaoni u 5:30 ne vidim sve te fleke, jer sve radim u marku

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači barem imam sreću što mi se muž brije elektrikom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bubilo, evo ti ideje što sam ja učinila da ne moram stalno prati pločice iza špareta, niti ih gledati prljave...

Kad smo prije godinu i pol preuredili kuhinju, ispalo je da je to baš najugroženije mjesto. Stalno šprica nešto tamo... A ja (umjesto da se žrtvujem ribajući) više volim praktična rješenja: Nabavila sam si ovakav pleh, samo moj je boje slonovače, kao i kuhinja: http://www.nakupovanje.net/media/cac...f506af09d4.png

Taj pleh stoji naslonjen na zid iza peći i po njemu šprica. Pa ga povremeno gurnem u suđericu ili operem u sudoperu i stvar riješena. A koristi se povremeno i za to čemu je namijenjen.

To je samo primjer. Ne pada mi na pamet kritizirati tuđe metode i stavove, ali kod mene doma se više vremena potroši na razvoj djelotvornih strategija (osmišljavanje) nego na samo čišćenje. I uklanjanje viška stvari koje su generatori nereda (to mi je teško, ali se trudim). U kuhinji sam postavila taj pleh da mi ne šprica po pločicama, koristim mrežicu za pokrivanje tava, poklopce i drugo. Trudim se baš ne usvinjiti, a ono što se prolije i zašprica pokušavam obrisati odmah, dok se nije zapeklo. Žice plinskog štednjaka frk u perilicu. Gumbe isto. Filtere od nape isto. Čaše i četkice za pranje zubi isto povremeno. Perilice su tu da služi meni, a ne ja njima. U vešmašinu ide kupaonski tepih (plastični). Pa tko bi to stalno ribao?

A djeca - paa... oni će danas sutra živjeti svoje živote. Već odavno znam da će moj stariji i kao odrastao biti uredan i organiziran, a mlađi ne - njemu više paše kreativni nered. E, pa, nek u tom svom kreativnom neredu prepozna kraj tjedna kao trenutak kad životni prostor treba bar malo osloboditi od istog. Za sad funkcionira, a kako će biti kad budu živjeli u svojim domovima - živi bili pa vidjeli.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To i mene muči...
    Ja teško da prođem dan bez dvije presvlake za sebe. Ajd jednu ako sam doma cijeli dan...
    Pa bar dvije za dijete...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    To i mene muči...
    Ja teško da prođem dan bez dvije presvlake za sebe. Ajd jednu ako sam doma cijeli dan...
    Pa bar dvije za dijete...
    X

Osim za djecu, ali baš tako je bilo u vrijeme dok su bili u vrtiću. Sada - hlače starijem bez problema izdrže cijeli tjedan (ima dvoje samterice i nosi ih na smjenu - izdržale bi možda i dulje ali ako ima flekova, perem), mlađi u treba 2 para hlača tjedno jer sa susjedom šeće njenog cucka pa se zablati ili ide na role pa padne i zamaže zadnjicu i koljena. Majice po želji (obično izdrže dva dana, neke omiljene čak i tri, ali ponekad bude i dvije dnevno ako su špageti s umakom za ručak). ALi isto je i sa stolnjacima - ponekad usvinjimo dva u jednom danu, a ponekad izdrži cijeli tjedan, pa i dulje ako je takav raspored da na jelovniku nema cikle ni paradajza.

A ja sam klimakterična baba koja se znoji pa nema šanse da nosim majicu dva dana za redom. Češće to bude dvije majice dnevno. U skladu s potrebama.

S druge strane, ima ljudi (nismo od tih) koji se nikad ne usvinje ni ne zamažu. MM je jedan od njih, rijetko se ufleka. Kako mu to uspije, nemam pojma. Ono, baš se iznenadim kad na njegovoj odjeći nađem flekove. Po Murphy-jevom zakonu, masni flekovi najviše vole omiljenu kravatu, he he he...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zato ja imam staklo na zidu kuhinje, a ne pločice, jer sam znala da mi ih se neće dati ribati.
    No, nije mi palo na pamet da mi se neće dati ribati ni staklo

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •