Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Djetetova pitanja o biološkoj obitelji pred drugima

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Djetetova pitanja o biološkoj obitelji pred drugima

Moje srednje dijete, od skoro 4 godine u zadnje vrijeme zna spomenuti biološke roditelje i pita kako se zovu i sl. Mi mu naravno otvoreno kažemo što god pita i to je to.

Desilo se prije par dana da je pred bakom, mojom svekrvom pitao tatu kako se zove njegov prvi tata(ja nisam bila prisutna) i baki je bilo malo neugodno ali je odmah mu umjest tate odgovorila da je njegov tata MM, a sin mi j pitao za prvog tatu.
    Znam da mi je u ovoj situaciji prvi korak razgovarati svekrvom i objasniti joj da mi s djecom o svemu razgovaramo, i da oni imaju drugi par roditelja i imaju pravo znati sve što ih zanima a mi znamo i možemo im reći.

Razmišljam si, kako postupiti u ostalim situacijama, kad dijete pita neko pitanje pred drugim ljudima, odgovoriti mu ako je neko pitanje tipa kako se moja prva mam zove, ili reći da ćemo o tome razgovarati kasnije. Ne bi htjela da moje dijete osjeti da je to neka tabu tema ili nešto što se mora tajiti i sl. ali opet ne bi volila da ljudi izvan naše najuže obitelji znaju neke stvari o njihovom biološkom podijetlu dok moja djeca ne budu dovoljno velika i zrela da sama odluče što će s kim dijeliti.
    S druge strane mi je drago da pitaju i spomenu bilo što vezano uz svoje porijeklo kad god im padne napamet.
    Posljednje uređivanje od ivanas : 07.11.2012. at 15:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •