Pozdrav svima, mamama i one koje ce to tek postati.

Ja i decko razmisljamo vec neko vrijeme o posvajanju. Zanima me da li znate kolika je mogucnost posvojiti iako mozes imati biolosko dijete, odnosno da li i to utjece? (pretpostavljam da prednost ipak imaju zene koje ne mogu dobiti dijete prirodnim putem sto je sasvim u redu) Znam da mozda nekome tko bi sve dao da moze imati svoje dijete nasa zelja nije jasna, ali mi smo stajalista da je posvajanje plemenito i zaista zelimo pruziti dom i ljubav nekom djetetu, volontirala sam u domu za nezbrinutu dijecu i nazalost znam koliko im upravo to fali.

Dalje, iako zivimo dvije godine zajedno, nismo u braku. No to nije problem... to se lako rijesi kod maticara, ali bi trebali biti kako bi lakse dobili potvrdu i krenuli u proces posvajanja ako se ne varam?

Zanima me s financijske strane, sto se smatra dovoljno dobrim da bi se dobila potvrda da smo podobni posvojitelji? Dovoljno da jedno od nas ima negdje placu svaki mjesec? Naime mi placu imamo, jednu do dvije, financijski smo neovisni i mozemo si "priustiti" dijete, a mjesecni su primici ovisno o tome koliko je posla, no zasad je to nazalost jos uvijek u fusu, iako nagodinu mislimo otvoriti obrt kad kolicina posla bude dostatna da se prekriju prinosi i davanja drzavi i ostane jedna lijepa placica...

Ukratko, zaista bi htjeli posvojiti, no svjesni smo da moramo srediti jos neke uvijete prije nego uopce krenemo u to, ali to sve moze biti rijeseno za nepunih godinu dana - vec drugu jesen (i ja mogu prije mozda negdje dobiti posao di bi imala mjesecnu placu, zato pitam koji su uvijeti po tom pitanju?) No sve u svemu, to nam je poticaj da više radimo i da čim prije ostvarimo što želimo )

E da, meni je 24., njemu 30 god. Mislim da su to taman godine... Imamo svoj stan, velik je i prostran, sto se toga tice mislim da ne bi bilo problema.

Pa eto, oni sa vise iskustva i znanja, kakve su nam sanse da jednog dana dobijemo nekog/neku prekrasnu dusicu? (ne mora biti beba, daleko od toga, radi prilagodbe u novu sredinu bitno bi nam bilo jedino da nije starije od pet godina, m ili z, svejedno, jer smo na selu pa nam ne bi bio interes da ova, ipak jos uvijek malo zatucana sredina - iako to nije bas selo, vise pocinje liciti na grad - odmah obiljezi dijete kao "posvojeno" kad bi npr. usred pola skolske godine preslo u neki razred)